INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V rámci Evropské unie jsou Češi jedni z nejnáročnějších zákazníků, co se internetového připojení týká. Pryč je doba, kdy se řešila síla a kapacita downloadu. Minimálně stejně důležitý je i druhý parametr, tedy upload. Češi stále více vyžadují rychlejší nahrávání obsahu na internet, například v rámci sociálních sítí. To je posun od dřívějších dob, kdy bylo hlavním požadavkem hlavně rychlé stahování.

„Dříve šlo převážně o získávání dat z internetu. Stahovací portály zažily „boom“, stahování programů a her bylo v módě,“ vyjádřil se Lukáš Hůlka, výkonný ředitel společnosti CenTrio. „Doba se ale změnila a stejně tak i uživatelé internetu, kteří oproti dřívějšku využívají internet jiným způsobem. Sdílení fotografií a videí na sociálních sítích se stalo životním stylem. Vzrostl požadavek rychlého nahrávání dat na síť. To by měla vyřešit nová technologie FTTH,“ upozorňuje Hůlka na nové trendy.

CentTrio letos plánuje investovat do budování optické sítě v Praze více jak 40 miliónů korun. Cílem je připojení optikou až 20 tisíc domácností do konce roku. „CentTrio patří v Praze k největším provozovatelům optických sítí,“ říká Lukáš Hůlka. „Podle našeho zjištění více jak 45 % všech domácností požaduje rychlejší přístup k internetu (širokopásmové) a dá se tedy očekávat, že se trend v ČR bude chovat identicky. Chceme se stát největším poskytovatelem FTTH připojení (optika až do bytu) pro domácnosti na českém trhu,“ prozrazuje Hůlka budoucí plány.

Blesková rychlost

Technologie FTTH, zkratka anglického fiber to the home, umožňuje připojení optických vláken až do domu zákazníků. Tím pádem je zaručena nejvyšší možná rychlost, kterou optická vlákna disponují. „Díky moderní technologii jsme schopni zaručit našim zákazníkům nejrychlejší internet bez kompromisů. Předpokládáme, že díky nejnovější technologii každý rok dvojnásobíme počet klientů,“ předpovídá sebevědomě Hůlka. Sítě založené na optických vláknech totiž nabízejí rychlost přenosu, která dříve nebyla možná a to až 1GB/s v obou směrech. „Společnost CenTrio nabízí zákazníkům přenosovou rychlost až 1GB jak pro stahování, tak nahrávání, což zatím nemá v Česku konkurenci,“ upřesňuje Hůlka.Český zákazník se za posledních deset let hodně vyvinul, už nekouká jen po ceně, ale začíná hlavně vyžadovat kvalitu, ke které patří i rychlost připojení. Podle Hůlky z CenTria se dříve v Praze a jiných krajských městech využívaly i pomalé veřejné sítě pro jednotlivé městské části. Dnes už je naprosto běžné, že Češi chtějí mít doma co nejrychlejší službu, i když si oproti běžné trochu připlatí. Zároveň je díky novým trendům na internetu vyžadována možnost rychlého nahrání dat do sítě. Jedná se například o sociální sítě, kanály na streamovaná videa, ale i technologie vzdálených úložišť. „Lidé využívají tyto služby k zálohování a jedná se o velké objemy dat. Proto věříme, že možnost rychlého nahrávání na web přitáhne velké množství lidí, kteří využívají internet k tomuto účelu,“ uvedl Hůlka.

 

Stále větším trendem se stává takzvaná home office, tedy práce z domova. Řada firem totiž nabízí svým zaměstnancům i externím spolupracovníkům tuto možnost. Domácí přípojka tedy není už jen pro zábavu, ale slouží i pro práci, kdy zákaznicí preferují kvalitu služby a jistotu její funkčnosti.

CenTrio také očekává přísun zákazníků, kteří využívají internet jako komunikační kanál pro hraní počítačových her. Rychlost připojení je totiž hlavním předpokladem pro dobrý hráčský prožitek. „Moderní hry vyžadují vyšší rychlost připojení, protože jsou stále složitější. S tím se musí úměrně zlepšit i služba od poskytovatele,“ vysvětluje Hůlka a dodává, že těmi, kdo o nákupu služby rozhodují, jsou často teenageři místo jejich rodičů. „Nesmíme ani zapomenout na čerstvé seniory, pro které začínají být technologie také běžnou záležitostí. Tito lidé si během aktivního života zvykli na internet a považují ho za součást svého života. Nechtějí se nijak omezovat. Naopak chtějí vyžívat nové technologie stejně jako dosud a mnoho z nich si optiku nechává zavádět až do bytu,“ připomíná Lukáš Hůlka z CenTria.

O společnosti CentroNet

Společnost CentroNet, poskytující datové služby v Praze přes optickou telekomunikační síť od roku 2000, je stabilní českou společností, distributor datových sítí a poskytovatel datových tras pro telekomunikační společnosti. Do Prahy přichází s možností připojení k internetu s vysokým datovým tokem před optické vlákno. Pro poskytovatele datových služeb nabízí datové spoje ve formě VLAN ze svého kolokačního centra GTS Telehousea SITEL Telehouse.

Síť CenTrio poskytuje moderní telekomunikační služby především v Praze. Je unikátní svými vlastnostmi, tj. optická vlákna vedou až ke koncovému uživateli. Díky tomu lze poskytnout opravdu velmi rychlé připojení, které lze do budoucna ještě mnohonásobně zvyšovat. V rámci sítě CenTrio je standardně nabízeno internetové připojení, kabelová televize a telefonie.

www.centrio.cz                                                                                                                             www.centronet.cz

(tz) 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3