INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Živnostníci, řemeslníci, maloobchodníci, lékaři ve svých ordinacích, kiosky s občerstvením, rozvážkové služby ale i mnozí další. Ti všichni už nemusejí odmítat zákazníky, kteří chtějí platit kartou. Společnost SONET nabízí řešení založené na mPOS terminálech. Malé a přenosné zařízení komunikuje s aplikací v chytrém telefonu či tabletu obchodníka. Do budoucna by takto podnikatelé mohli řešit i ministerstvem financí zamýšlenou povinnost elektronické evidence tržeb.

mPOS (Mobile Point of Sale) terminály se vyznačují malými rozměry a nízkou váhou. Jejich funkčnost zajišťuje aplikace nahraná v chytrém telefonu či tabletu. Většina mPOS terminálů tedy slouží jen jako čtečka karet a zařízení pro zadávání PINu, samotný software komunikující s autorizačním centrem zajišťuje mobil či tablet. Přenos platebních transakcí probíhá prostřednictvím certifikované komunikační infrastruktury hyperNet. „Chceme, aby se platba kartou stala dostupná i pro menší podnikatele a živnostníky. Platební terminál přitom může být také dobrou odpovědí na ministerstvem uvažované zavedení elektronické evidence tržeb, kdy zprávy o přijatých platbách dostanou finanční úřady on-line,“ uvedla Lenka Bukalová, ředitelka obchodu a marketingu společnosti SONET, která dodává platební terminály v České republice, na Slovensku a v Maďarsku.

Na trhu je několik typů mPOS terminálů ale většina z nich má stejné, nebo velmi podobné vlastnosti. Jsou malé, lehké, mají moderní design a na jedno nabití dokážou provést až 600 transakcí. Běžně jsou účtenky z mPOS terminálu zasílány elektronickou formou, a to buď prostřednictvím SMS nebo e-mailu. Pokud ale zákazník požaduje papírovou účtenku, lze ji vytisknout na externí tiskárně, která je k terminálu připojena pomocí Bluetooth, nebo je možno využít model, který disponuje vlastní vestavěnou tiskárnou. Pro všechny modely je nutné, aby měl obchodník k dispozici chytrý mobilní telefon běžící na platformě Android od verze 2.1 či iOS od verze 4. Samotný terminál si poradí se všemi používanými druhy karet – ať už mají magnetický proužek, čip či jsou bezkontaktní. Platby může obchodník díky hyperNetu spravovat přes web a účtenky si snadno elektronicky archivovat.

I drobným obchodníkům se přitom přijímání karet vyplatí. V Česku mají lidé ve svých peněženkách více karet, než má stát obyvatel – více než 11 milionů. Navíc je podle statistik průměrná platba kartou u obchodníka o třetinu vyšší než ta v hotovosti.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3