INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Za účasti ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se konalo v Lucemburku zasedání Rady EU ve formátu ministrů zodpovědných za telekomunikace. Jedním z hlavních témat jednání byla Strategie jednotného digitálního trhu.

Dlouho očekávaný dokument, který Evropská komise publikovala 6. května 2015, představil v Lucemburku místopředseda Komise Andrus Ansip, zodpovědný za digitální vnitřní trh. V následné diskusi ministr Mládek přivítal tuto Strategii a ocenil, že se zaměřuje na omezený počet těch nejdůležitějších oblastí s největším potenciálem pro jednotný digitální trh. „Před přijetím konkrétních opatření je třeba zvážit možnosti měkkých iniciativ, které mohou být někdy daleko účinnější než samotná regulace,“ uvedl ministr a dále zdůraznil potřebu zapojení všech relevantních subjektů z řad soukromého a veřejného sektoru již ve fázi přípravného procesu jednotlivých iniciativ.

Ministři byli rovněž informováni o aktuálním stavu projednávání telekomunikačního balíčku, který obsahuje dvě zásadní a rovněž sledovaná témata: mezinárodní roaming a síťovou neutralitu. Vyjednávání mezi Radou a Evropským parlamentem již spěje k závěru, zbývá však vyřešit několik otevřených otázek. Ministři se telekomunikačnímu balíčku věnovali při neformální diskusi před samotným zahájením Rady a snažili se vyřešit především politické otázky, včetně data ukončení maloobchodních příplatků za roaming. Formální rozhodnutí nebylo učiněno, nicméně Rada vyslala jasný vzkaz, že je připravena a odhodlána nadále tvrdě pracovat na dosažení brzké dohody s EP. „Zrušení roamingu nesmí mít v konečném důsledku negativní dopad na ty uživatele, kteří zůstávají doma. Je třeba si uvědomit komplexnost této problematiky a myslet na všechny občany,“ zdůraznil ministr Mládek.

Důležitým tématem zasedání byla také kybernetická bezpečnost, kdy předsednictví informovalo o aktuálním stavu projednávání směrnice o bezpečnosti sítí a informací.

Před samotným konáním Rady se 11. 6. uskutečnilo první ministerské zasedání států EU se zeměmi Východního partnerství k digitální ekonomice a bylo završeno přijetím deklarace. Ta představuje symbolický krok k nastartování hlubší spolupráce mezi EU a našimi východními partnery v tak důležité oblasti, jakou je digitální ekonomika.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3