INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

error-102075Spolehlivou indicií je systém certifikací TIER, který vypovídá o skutečné vyspělosti služeb datového centra a který mají pouze nejvyspělejší (často pražská) datacentra. Pokud jste se tedy rozhodli pro zabezpečení vlastních či firemních serverů tím, že je odevzdáme do správy datacentra, šlo zajisté o významný posun. Ovšem jak lze věřit tomu, co datacentrum říká na svém webu např. o dostupnosti či zálohování? Zvlášť ožehavé to může být ve chvíli, kdy na serverech máme e-shop, který nás živí.

 

Jak je vyspělost datacentra důležitá

 Systém certifikací rozlišuje celkem 4 stupně. TIER I je datové centrum bez záložního (redundantního) napájení a chlazení, kde je přijatelná dostupnost služeb 99,6 procenta času, tedy maximální výpadek 28,8 hodin za rok. Má-li datacentrum certifikaci TIER II, má jediný napájecí a chladicí distribuční proces, ale již i redundance některých prvků. Dostupnost by měla dosahovat 99,7 procenta času, tedy výpadek nesmí překročit 22 hodin za rok.

 Stupeň TIER III znamená plně redundantní napájení i chlazení a pouze 1,6 hodiny povoleného výpadku ročně (dostupnost 99,98 procenta). A konečně TIER IV znamená dostupnost 99,99 procenta při pouhých 15 minutách povoleného výpadku ročně. Na této úrovni je již veškeré technické zařízení datového centra redundantní, je využíván systém prevence výpadků a je požadována například určitá fyzická odolnost budovy datového centra proti zničení.

Stupeň TIER III má jen hrstka center

Již splnění podmínek pro úroveň TIER III je velmi náročné a jen v Česku existuje takto certifikovaných center jen hrstka, vesměs z řad velkých korporací. Ověřit si skutečnou úroveň datového centra lze na stránkách certifikační autority Uptime Institute. Někteří nesolidní poskytovatelé si občas rádi vymýšlejí a někdy se dokonce prezentují i neexistujícími stupni certifikace.

Varovným indikátorem nesolidnosti poskytovatele hostingových služeb může být například i to, že raději nezveřejňuje statistiku své / svých přípojek do národního peeringového uzlu NIX.cz.

Jedním z místních poskytovatelů hostingových služeb, kterému se nemusíte bát věřit, je Coolhousing (Coolhousing.cz). Pokud používá agregaci, zákazník ví přesně, jaké pásmo konektivity dostane.

Jen v posledních několika měsících Coolhousing zřídil a připojil sekundární lokalitu v CE Colo, zajistil třetí přípojku tranzitní konektivity prostřednictvím společnosti Fast Communication, vstoupil do peeringových uzlů SIX, SitelIX (Slovensko), AMS-IX (Nizozemí), DEC-IX (Německo) a také do bezpečné sítě důvěryhodných tuzemských operátorů FENIX, která pomáhá ochránit servery zákazníků v případě DoS/DDoS útoků na český internet. Ty cílí nejčastěji na e-shopy v nejvíce exponované prodejní době, tedy na jaře, po letních prázdninách anebo před Vánocemi.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3