INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Všechny degustační porce jsou v ceně vstupenky. Přesně 4. a 5. dubna 2025 se v Pražském O2 universu uskuteční třetí ročník národního gastronomického festivalu MAKRO Czech Gastro Fest. Na ploše 13 000 m² ve čtyřech patrech O2 univerzum se představí třináct tematických sekcí, přes 100 vystavovatelů a více než 200 odborníků z oblasti gastronomie.

Návštěvníci si vychutnají tisíce degustační porcí desítky kuchařských show, a mohou se zúčastnit odborných přednášek, diskusí, rozhovorů a interaktivních prezentací v sekci MAKRO FORUM.

MAKRO SQUARE – náměstí plné chutí
Tematické stánky inspirované světovou kuchyní zaplní celé spodní patro O2 univerza. Na ploše o rozloze přes 2 400 m² si budou moci návštěvníci užít signature dezert od Ivety Fabešové ve stylu Gastro máme v krvi. A to fest! MASO Made by makro nabídne výběr šťavnatých grilovaných specialit, dvou typů hotdogů a oblíbených burgerů. Čerstvé poké připraví letos kuchaři po divácky oblíbeném trimování více než dvousetkilové mořské ryby. Z lokálních surovin nabídne Iniciativa České pole tradiční zelňák s uzeným masem a oblíbené loaded fries. Z produktů Chytrý kuchař připraví kuchaři špecle s trhanou kachnou a zelím nebo domácí sekanou. Česká restaurace nabídne tři druhy tataráku. Na náměstí plném chutí nebudou chybět ani jídla asijské a italské kuchyně. Všechny degustační porce jsou v ceně vstupenky.

MAKRO STAGE – jeviště plné inspirace
Na hlavním pódiu se svými kuchařskými show vystoupí zahraniční i české hvězdy, které představí generální ředitel makro ČR Jiří Nehasil příští středu 12. března 2025 na oficiální tiskové konferenci. Spolu s ním vystoupí ambasadoři největšího českého gastro festivalu Zdeněk Pohlreich a Karel „Kovy“ Kovář a představitelé odborných asociací, které jsou garanty jednotlivých sekcí, a organizátoři.

MCGF 2025 - třetí ročník ve znamení novinek
Páteční program vyvrcholí vyhlášením vítěze finále 19. ročníku o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell Master Bartender. Součástí programu sekce BAR bude soutěž MATTONI GRAND DRINK JUNIOR určená pro mladé talenty ze středních škol s gastronomickým zaměřením. Záštitu sekce převzala Česká barmanská asociace. Pro rodiny s menšími dětmi bude po celou dobu akce otevřena junior zóna. Festival nově nabídne i interaktivní program pro studenty gastronomických škol včetně speciální mobilní aplikace. Nová sekce VÍNO V GASTRO zaměřená na správné párování vína s jídlem, jejímž ambasadorem bude přední český someliér Jakub Přibyl. Záštitu nad sekcí převzal Vinařský fond.

MAKRO FORUM – prostor pro rozhovory a diskuse
Nová konferenční sekce bude prostorem pro aktuální témata, která formují nejen českou gastronomii. Své originální gastro příběhy a inspirativní profesionální cestu mezi mezinárodní elitu budou sdílet Kristýna Nemčková, talentovaná kuchařka a vítězka soutěže MasterChef, a Petr Svejkovský, absolvent hotelové školy v Lausanne. Lukáš Hejlík, průvodce po skvělé regionální gastronomii, představí nové tváře projektu Naděje české gastroscény. Panelová diskuse odborníků, obchodníků a producentů sdružených v Iniciativě České pole, jak podporovat lokální farmáře a spolupracovat s restauracemi, školami a dalšími partnery.

Gastro máme v krvi. A to fest!
Krvavý steak láká v rámci kreativní kampaně makro na třetí ročník festivalu MAKRO Czech Gastro Fest, který se bude konat v pátek 4. a v sobotu 5. dubna 2025 ve čtyřech patrech O2 univerzum. Pátek patří profesionálů z gastronomie, v sobotu festival otevře dveře široké veřejnosti a v ceně vstupenky nabídne ochutnávky, degustační porce i cooking shows. Festivalem vás provedou moderátoři Markéta Hrubešová a Pavel Cejnar. Více informací a nákup vstupenek naleznete na makroczechgastrofest.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Bez předsevzetí? Bez cíle?

    Mnoho z nás na novoroční předsevzetí zanevřela. Nedivím se. Vždycky, když si nějaké dávám, nakonec jsem z něj vystresovaná. Jednoduše proto, že si do hlavy člověk vtiskne slovo musím. O to víc mám chuť na čokoládu, ke které bych začátkem ledna neměla ani přivonět. O to víc mě rozčiluje, že v jógovém studiu je každé úterý pořádná zima a vlastně se mi tam vůbec nechce. A tak jsem nad předsevzetími zlomila hůl. Takhle to prostě nemá smysl. Teď to dělám jinak. Sepisuju si cíle. A každý den, podle zásad Čtyř dohod, velmi inspirativního filozofického díla, dělám to nejlepší, co v daný moment mohu. Ne více, ne méně. Tak, aby mi činila každá moje volba radost. Slovo musím jsem vygumovala ze scénářů, které si v hlavě vytvářím. A nahradila je pocitem hřejivého potěšení, kdy je srdce, mysl i čin v rovnováze. A tak si jógu zacvičím doma, pěkně v...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2025

INZERCE

Partneři

 

Partneři plus:

 
 

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

budova UPV 2 copy

Co jsou dodatková ochranná osvědčení 3. prosinec 2024

Uplynutím platnosti patentu průmyslověprávní ochrana léčiva nebo účinné látky na ochranu rostlin nemusí končit V důsledku období, které uplyne mezi podáním patentové přihlášky na nový léčivý přípravek a jeho registrací, není doba patentové ochrany vždy postačující k pokrytí investic vložených do výzkumu. Obdobná situace je i v rostlinolékařské oblasti.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto  cmsm105caim200 AVLOGOM3