INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ilustrace foto 5 copyKonference EuroRegio 2013 s podtitulem „Úspěchy i pády regionálního rozvoje 10 let po vstupu ČR do EU“ se uskuteční 4. 12. 2013 v Sokolově. Konference je zaměřena na podporu pracovního trhu a zvýšení konkurenceschopnosti lokálních firem. Cílem je prezentace projektů končícího programového období v západočeském regionu a nastartování projektů nových pro období 2014 – 2020, dále podpora místního rozvoje a prohloubení spolupráce českých a německých regionů.

Série seminářů se bude konat v prostorách Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově. Akce je primárně určena zástupcům firem, starostům, úředníkům i odborné veřejnosti.

Zmapování současných regionálních projektů a nastartování nových

Obsah konference mimo jiné mapuje vývoj českého podnikání v poslední dekádě, což vystihuje její podtitul „Úspěchy i pády regionálního rozvoje 10 let po vstupu ČR do EU“. Především se ale zaměřuje na současný stav a má ambice nastartovat nové projekty, které pomohou rozvoji západočeského regionu. Konference se koná pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje PaedDr. Josefa Novotného.

„Doufáme, že se podaří představit konkurenceschopné projekty a možnosti spolupráce mezi regiony, které mohou být pro další firmy nebo jiné kraje i městské správy příkladem. Důležité je také zaměření akce na aktuální otázky, jako je podpora zaměstnanosti, podpora a rozvoj vzdělanosti, jež by mohly do budoucna pomoci zlepšit životní úroveň občanů,“řekl hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Tematické zaměření EuroRegio2013

Tematicky je konference zaměřena na prezentaci praktických projektů na podporu pracovního trhu a zvýšení příležitostí v euroregionech, podporu a rozvoj vzdělanosti v západočeském regionu, prohloubení česko‑německé spolupráce na projektech strategického významu a inovačních přístupů za poslední dekádu účasti České republiky v Evropské unii.

program dopoledneprogram odpoledneVytvoření česko-německé spolupráce

„Chceme ukázat praktické projekty česko-německé spolupráce v regionálním rozvoji. Nabídneme proto prezentace jednotlivých firem či představení strategie německých i českých krajů. Tématem bude nejen spolupráce mezi jednotlivými euroregiony, ale například také ukázka programů místní politiky zaměstnanosti v jednotlivých krajích. Hlavním cílem je také vytvořit a prohloubit mezinárodní spolupráci v česko-německých vztazích,“ popsal účel konference EuroRegio 2013 náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil.

Konference je určena především zástupcům českých a německých firem, starostům, členům městských zastupitelství, úředníkům, zástupcům neziskových organizací, zaměstnancům úřadů práce a také novinářům, odborné veřejnosti či studentům. Na akci budou také zajištěny simultánní překlady z/do německého jazyka. Zájemci o konferenci jsou srdečně zváni.

Meziregionální konferenci EuroRegio 2013 pořádá Karlovarský kraj ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni. Iniciátorem a zakladatelem konference je společnost MIM Consulting s.r.o.

Více informací naleznete na webu http://www.openmim.cz/euroregio2013 a na FB https://www.facebook.com/euroregio2013

O konferenci EuroRegio

Meziregionální konference EuroRegio 2013: Úspěchy i pády regionálního rozvoje 10 let po vstupu ČR do EU navazuje na úspěšné akce pořádané v Plzeňském kraji. Konkrétně na konference Regio2003, EuroRegio2004 a EuroRegio2005.

Letos akci pořádá Karlovarský kraj ve spolupráci s Plzeňským krajem, Západočeskou univerzitou v Plzni a společností MIM Consulting s.r.o. Informace o projektu jsou dále k nalezení na oficiálních webových stránkách http://www.openmim.cz/euroregio2013 .

Organizátor MIM Consulting

Společnost MIM Consulting s.r.o. nabízí a poskytuje služby v oblasti poradenství, IT a marketingu. Zaměřuje se na vzdělávání, analýzy a konzultační služby v informatice. Pořádá takésemináře, přednášky, konference apod. Veřejné správě nabízí analýzu a modelování procesů, k čemuž používá původní českou metodiku MAVS v 1.0. Jako organizátor se společnost podílela na předchozích akcích Regio2003, EuroRegio2004 a EuroRegio2005. Více naleznete na stránkách http://www.openmim.cz .

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3