Před 6 lety v roce 2008 Okresní agrární komora Most poprvé zpracovala první projekt Ústeckého kraje – „Soutěž o nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče“, který byl organizován pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje.
Stárnutí regionu a s tím související odchod vystudovaných mladých lidí do jiných regionů považují zástupci Karlovarského i Plzeňského kraje za alarmující trend, kterému je třeba čelit. Řešení pro zastavení odlivu mozků, ale i jak pozitivně ovlivňovat i další ukazatele regionálního ekonomického rozvoje a zaměstnanost se snažili najít na mezinárodní konferenci Euroregio2013, která proběhla tento týden v ISŠTE v Sokolově.
Konference EuroRegio 2013 s podtitulem „Úspěchy i pády regionálního rozvoje 10 let po vstupu ČR do EU“ se uskuteční 4. 12. 2013 v Sokolově. Konference je zaměřena na podporu pracovního trhu a zvýšení konkurenceschopnosti lokálních firem. Cílem je prezentace projektů končícího programového období v západočeském regionu a nastartování projektů nových pro období 2014 – 2020, dále podpora místního rozvoje a prohloubení spolupráce českých a německých regionů.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR) na jednu stranu chápe citlivou problematiku vládního usnesení k „územním ekologickým limitům těžby hnědého uhlí“, na druhou stranu respektuje skutečnost, že vlastníkem nevytěženého uhlí je stát, tedy všichni občané ČR a v jejich prospěch by toto uhlí mělo být využito.
V letošním roce jihočeská Regionální agrární komora ohlásila rekord: za 8 let organizování soutěží o nejlepší Regionální potravinu vlastní tento titul 1000 výrobků. Při počtu 13 regionálních agrárních komor, které buď stejně dlouho vyhlašují tyto soutěže neboje tomu méně let, se dá zhruba odhadnout, že v ČRuž je v regionechpřes deset tisíc těchto značek. Jsou to značky nejvyšší kvality.Jak jednotliví ředitelé agrárních komor v okresech a krajích ČR totiž tvrdí, tato značka má přísnější pravidla soutěže, než jak je tomu u KLASY.
České zemědělství se dlouhá léta ubíralo cestou poklesu své produkce, snižování zaměstnanosti a zvyšování dovozu potravin. V současné době přichází šance tento vývoj obrátit. Je dána dobře vyjednanými podmínkami pro české zemědělství a potravinářství v nové reformě Společné zemědělské politiky EU, která začne postupně nabíhat od 1. ledna 2014 s platností do roku 2020.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...