INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

První zářijovou a zároveň poslední prázdninovou neděli v 11 hodin zahájí společnost SONNENTOR, známá také pod názvem Sluneční brána, v moderním areálu na kopci nad historickými Templářskými sklepy „Čejkovické bylinkové slavnosti“. SONNENTOR otevře své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení. V pořadí již 4. ročník se ponese ve znamení sv. Hildegardy a slavnostního otevření přírodní zahrady – Bylinková zahrada sv. Hildegardy, která bude zajímavým obohacením zážitkové exkurze do výroby čajů zvané Bylinkový ráj. Bylinkový ráj SONNENTOR navštívilo od začátku roku již 2700 milovníků bylinek a koření.

Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a zajímavý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8000 návštěvníků. Součástí letošního bohatého programu budou prohlídka zpracovatelských a výrobních prostor, mini biojarmark, odborné přednášky, diskuze s pěstiteli a ochutnávky. Návštěvníci se mohou osobně setkat a popovídat si se zakladatelem SONNENTORU Johannesem Gutmannem a také vyslechnout poutavý životní příběh Otakara Jiránka – zakladatele společnosti Country Life. Zvláště pro děti bude společně s Bárou Seidlovou a děvčaty Zbytovskými připravené veselé divadelní představení. Přijede také hrnčíř Kuna a tetičky od Kyjova předvedou ruční výrobu másla. Na přilehlé louce mohou děti vyzkoušet lukostřelbu a jízdu na ponících. A zatímco se děti zúčastní přírodně naučné stezky vedené místním sdružením Brontosaurus, rodiče mohou z deky na louce nebo přilehlé sluneční čajovny a kavárny přihlížet, odpočívat anebo se dozvědět od zaměstnanců společnosti o férových (fair trade) projektech SONNENTORU po celém světě. Fotodokumentace z nedávné cesty do Nikaraguy návštěvníky doslova vtáhne na horské kávové plantáže. Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou dokreslí pohodovou přátelskou nedělní odpolední atmosféru. Občerstvení zajistí Rebio - provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně. O zdravém vaření popovídá šéfkuchař Rebia Vlastík Kelbl a o zdravém životním stylu paní Margit. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů budou pro všechny zdarma.

První prodejna SONNENTOR v centru Brna

S nadcházejícím zářím – měsícem biopotravin, chystá společnost SONNENTOR otevření své první podnikové prodejny mimo Čejkovice. V nádherných historických prostorách objektu Modrá hvězda na Šilingrově náměstí v samotném centru Brna bude v pondělí 2. září zahájen prodej kompletního sortimentu SONNENTOR nabízející více než 700 produktů.

O společnosti SONNENTOR

Společnost Sonnentor byla založena v roce 1992 Johannem Gutmannem a Tomášem Mitáčkem. Sídlem firmy se stala jižní Morava. Výchozí myšlenkou bylo uvést selské biospeciality jako jsou bylinné čaje, ovocné pomazánky, koření, dárkové a jiné zboží na místní a mezinárodní trh pod logem smějícího se slunce. Dnes má společnost se sídlem v Čejkovicích u Hodonína 75 zaměstnanců a vyváží své produkty do více než 50 zemí po celém světě. V současné době patří k rodině SONNENTORu více než 200 biopěstitelů. Hlavní obchodní myšlenkou je zušlechťování produktů přímo na bio-farmách, dlouhodobá spolupráce, stálost a co možná největší transparentnost, která umožňuje zpětnou dohledatelnost.

SONNENTOR -Tady roste radost

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3