INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Vážení přátelé, za čtvrt roku bydlení ve vietnamské Hanoji jsem poznal více zdejších nových obchodních zvyklostí a nových obchodních nařízení i způsobů, které jsou novými podmínkami pro úspěšný vstup na zdejší trh, než za předchozích 44 návštěv Vietnamu. O nich nejsou vůbec naši exportéři v ČR nikým informováni.
Zřejmě je neznají ani ti, co mají našim exportérům za státní peníze pomáhat. Poznal jsem kladné, ale i záporné skutečnosti dnešního života ve VSR. Asi jako první Čech jsem poznal a pochopil, proč ve vietnamských marketech i v malých obchodech jsou potraviny, včetně čerstvého mléka a másla, z Německa, Francie, Itálie, Holandska, Švýcarska, ale i z USA, Uruguaye, Austrálie a Nového Zélandu, ale žádné z ČR.
Dosavadní nedostatečná proexportní politika ČR ve Vietnamu v posledních letech zavinila, že nás zde předběhli exportéři z mnoha zemí EU. Absolutně nedostatečné je sem pouze doprovázet na pár hodin ministry a přitom se již 3 roky nekonala ani jedna oficiální účast ČR organizovaná MPO na žádném vietnamském veletrhu, i když je Vietnam zařazen MPO mezi prioritní proexportní země ČR.
Přivážím sebou recept, jak pomoci našim výrobcům a exportérům, zejména našim potravinářům, výrobcům zdravotních potřeb, ale i stavebních strojů, obráběcích CNC strojů a nářadí. Znám také nová nařízení VSR ohledně účasti zahraničních firem v mezinárodních obchodních soutěžích a vím, jak nově se musí postupovat při účasti ve vietnamských tendrech i co vše je nutné k založení zastoupení zahraniční firmy ve Vietnamu. V ČR budu do 5. září, kdy odlétám zpět do Vietnamu.
Rád se s Vámi v případě Vašeho zájmu setkám. Srdečný pozdrav z Hanoje Vám posílá Marcel Winter - člen České manažerské asociace, Vizionář roku 2012 a čestný předseda Česko-vietnamské společnosti, jinak prostě český důchodce v Hanoji. Mobil ve Vietnamu: +84 123 805 5677, mobil v ČR: 602 363 009, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., http://www.wmc-winter.cz. P.S.: Přiletím 13.srpna v 18,45 hodin z Helsinek na letiště Václava Havla do Prahy. 

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3