Lidé, kteří se potýkají s celiakií, musí kompletně změnit své stravovací návyky a často s překvapením zjišťují, že lepek najdou i v potravinách, které by je předtím ani nenapadlo spojovat s moukou, například v uzeninách. V současné době je naštěstí nabídka bezlepkových výrobků na českém trhu velmi rozmanitá a není problém v obchodech najít kompletní sortiment bezlepkových potravin. Také Drůbežářský závod Klatovy ve svém portfoliu na osoby s celiakií nezapomíná a nabízí výběr kvalitních bezlepkových uzenin.
„V naší nabídce nezapomínáme ani na zákazníky s celiakií nebo glutenovou senzitivitou. V případě bezlepkových uzenin, které běžně lepek obsahují přinášíme široký výběr, díky kterému si lidé s bezlepkovou dietou mohou dopřát kompletní sortiment kuřecích párků, salámů, šunek a polotovarů z kuřecího masa,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy. „Výrobky určené pro celiaky zákazníci bezpečně poznají podle symbolu s přeškrtnutým klasem nebo podle psané informace na obalu – „bez lepku“ ,“dodává Ing. David Bednář.
Co je to celiakie?
Celiakie je celoživotní onemocnění, při němž tělo pacienta není schopné strávit lepek neboli gluten, což je lepivá bílkovina, která se nachází v obilovinách jako je například pšenice, špalda, ječmen a žito. Jedinou možnou léčbou je vyloučit z jídelníčku potraviny obsahující lepek. V současné době však již není třeba uchylovat se k askezi, protože na trhu se nachází rozmanitá nabídka potravin, která náročná kritéria bezlepkové diety splňuje.
Kvalitní bezlepkové uzeniny a polotovary z Drůbežářského závodu Klatovy
Drůbežářský závod Klatovy ve svém portfoliu disponuje produkty, které zákazníky s glutenovou intolerancí povedou na cestě bezlepkového vaření. Bez lepku je vyráběn celý sortiment kuřecích párků jako jsou Jemné kuřecí párky, Debrecínské kuřecí párky, Vídeňské kuřecí párky, klobásy, celý sortiment
sekaných salámů, šunek. Zejména rodiče ocení Kuřecí dětské párky bez E a měkký salám Kuřecí dětský junior bez E – které, jsou vyrobeny z 68 % kvalitní kuřecí svaloviny a běžně používaná aditiva jsou v nich nahrazena přírodními látkami. Díky vysokému obsahu kvalitní kuřecí svaloviny mají nízký podíl tuku a vysokou nutriční hodnotu.
Klatovský kuřecí řízeček bez alergenů a bez Éček. Jedná se o kuřecí části, jako jsou kuřecí křídla, kuřecí steak, kuřecí játra, obalená v bez Éčkové a bez alergenní panádě určené k fritování nebo smažení. Tradiční housková strouhanka je nahrazena cizrnovou a kukuřičnou instantní moukou bez lepku. Unikátní úprava soli tukovým kapslováním nám dovolí snížit její obsah. Sůl z masa při delším kontaktu vytlačuje vodu a zvyšuje jeho tuhost. Při této úpravě se totiž do masa uvolní až při zahřátí nad 40°C těsně před jeho zpracováním. To nám zachová šťavnatost a závěrečný slaný efekt i při poloviční dávce soli než je obvyklé.
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.:
Drůbežářský závod Klatovy a.s.je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 750 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Nabízený sortiment je částečně obohacen také přikoupeným zbožím (slepice, kachny, husy, aj.). Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává 600 lidí. Více informací naleznete na: www.dzklatovy.cz