INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

enterprise 2Budovu Enterprise Office Center, novou dominantu Prahy 4, slavnostně otevřela společnost Erste Group Immorent. Dvanáctipodlažní budova nabízí 29 069 m2 kanceláří nejvyšší třídy „A“, dodatečné prostory pro nájemce a také až 400 parkovacích míst. Budovu podle návrhu architekta Vladimíra Krátkého postavila stavební firma STRABAG.

Budova Enterprise Office Center má všechny předpoklady pro to, aby se svou velikostí a prominentní polohou u magistrály a jen pár kroku od metra Pankrác stala novou dominantou Prahy 4. „Pro nás jako developera je Enterprise Office Center projekt snů, ve kterém jsme zúročili všechny naše dosavadní zkušeností a know-how v oboru developmentu,“ říká Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent ČR a dodává: „Chtěli jsme vytvořit moderní, nadčasovou stavbu, která i za deset let a později bude přirozenou a obdivovanou součástí městského veřejného prostoru.“

Developer, který v Praze mimo jiné stojí za projekty úspěšných business parků Futurama a Avenir, tak pokračuje v trendu výstavby udržitelných a úsporných budov, které nájemcům poskytují pohodlí a příjemné pracovní prostředí. „V Praze jsme realizovali již 150 000 m2 kancelářských ploch a dalších 30 000 m2 je ve stadiu příprav,“ doplňuje Tomáš Velemínský.

Budova Enterprise Office Center bude certifikována prestižním mezinárodním certifikátem BREEAM Excellent, promyšlené technologie zaručují až 25% úsporu energií ve srovnání s podobnými budovami. „Enterprise je první kancelářským objektem v Praze s okny, která splňují parametry kladené na pasivní budovy. V důsledku toho je budova až zhruba do 5 stupňů Celsia energeticky soběstačná, protože veškeré energie na vytápění jsou kryty odpadním teplem, které sama produkuje.K úsporám energií přispívá výrazně efektivní systém venkovního stínění nebo speciální chladící trámy,“ vypočítává technické vymoženosti Tomáš Velemínský.

Moderní přístup k ekologii a udržitelnosti se projevuje i v dalším vybavení Enterprise Office Center. V garážích jsou připraveny zásuvky pro dobíjení elektromobilů a zaměstnancům-cyklistům je k dispozici úschovna kol se sprchami a uzamykatelnými skříňkami. Velkoryse řešené prosklené atrium je spolu s kavárnou a zahradou přístupné široké veřejnosti a poslouží také jako galerie a kulturní prostor.

Kvalitu projektu Enterprise potvrzuje i fakt, že již před zahájením výstavby bylo 50 % plochy pronajato prvnímu nájemci – společnosti AVAST. „Tato situace je v rámci českého trhu komerčních nemovitostí spíše výjimkou. Mohu zároveň potvrdit, že intenzivní jednání s dalšími nájemci směřují k úspěšnému konci. 100% obsazenost budovy tak očekáváme v řádu několika týdnů,“ dodává Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent ČR.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3