INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

CA logo ctverec kvalitaVe firemním vzdělávání je královéhradecké Centrum Andragogiky, s. r. o., dnes, po desetiletí na trhu, pojem. Patří k těm podnikatelským subjektům, za nimiž zůstává zřetelná stopa úspěchu všude tam, kde se s jeho službami klienti setkají. Organizátorská činorodost majitelky PhDr. Marie Jírů je obdivuhodná a nápady celého týmu stále něčím překvapují. Při příležitosti narozenin jmenované společnosti jsem se Marie Jírů zeptala:

Letos slavíte 10. výročí založení Centra andragogiky. Čím bylo na začátku a čím je dnes?

Před deseti lety, kdy jsem Centrum andragogiky, s. r. o., zakládala, měla firma mnoho vizí, velké ambice prorazit a být mezi nejlepšími vzdělávacími společnostmi. Dnes však vidím určitý posun právě v již zmíněných vizích a významu slova „úspěch“. Nyní, po takové dlouhé cestě plné dobrých i špatných zkušeností, mohu říci, že úspěch není pouze o tom někam se dostat, ale také o tom, na tom místě setrvat a nepolevit. Začátky společnosti směřovaly ke vzdělávání měkkých dovedností, tzv. soft skills, avšak v souvislosti s novými požadavky od klientů jsme postupně rozšiřovali služby o tvrdé dovednosti, tzv. hard skills, odborné vzdělávání pro různá odvětví, ale také o poradenství, koučování a další. Centrum andragogiky neusíná na vavřínech, a proto mohu s hrdostí říci, že po deseti letech existence je společnost stabilní, férová, neustále vytváří nová pracovní místa, odkrývá další příležitosti a rozvijí se všemi směry.

Vzdělávání dospělých je populární téma, avšak počet různých subjektů, které se jím zabývají, roste. Jak se udržet v lítém konkurenčním boji?

Když jsem začínala podnikat, bylo na trhu již mnoho subjektů se specializací na vzdělávání. Na svou konkurenci jsem ale vždy hleděla s úctou, a nenechala jsem se odradit, přemýšlela jsem, jak se dostat mezi nejlepší v oboru. Vznik společnosti vyplynul z mých mnohaletých zkušeností v oblasti managementu a obchodu a dlouholetou komunikací s personalisty a s řediteli firem. Z těchto zkušeností vznikla myšlenka sdružit všechny oblasti a obory řízení lidských zdrojů v jeden celek, a tak nabídnout firmám komplexní služby ve vzdělávání dospělých, v personalistice a v poradenství s řízením a image firmy. A tato myšlenka dala podnět pro vznik společnosti Centrum andragogiky, s.r.o. Právě tyto komplexní služby mi poskytly velký náskok před konkurencí.

            Nejdůležitější však pro mne vždy byla myšlenka poskytování vysoce kvalitních služeb. Toho se držím dodnes. Nasvědčuje tomu i náš inovativní přístup k vytváření systémů vzdělávání tvorbou rozvojových programů na míru a také svým vlastním kvalitním know-how – tzv. Global skills®. To představuje vyvážený systém působení tvrdých a měkkých faktorů v oblasti vzdělávání na prosperitu podniku. Aby bylo vzdělávání ještě více efektivní, je třeba neustále hledat nové způsoby a metody, které povedou k opravdu reálným a hmatatelným výsledkům. Jedním ze směrů, který se ukázal jako velmi funkční, je připravit klientům adekvátní prostor pro sdílení a předávání zkušeností. A právě proto vznikl Klub zlepšování. Toto komplexní a systematické vzdělávání poskytujeme všem napříč obory od zdravotnictví, hotelnictví, zemědělství, potravinářství až po těžký průmysl a výrobu.

Pozornost jste v posledních letech upoutali rekonstrukcí bývalé staré cihelny na okraji Hradce Králové, kde nyní sídlíte. Je to vaše image, přesná identifikace, každý ví, koho si má představit ve spojení s touto unikátní stavbou. Tento úžasný objekt však neslouží jen vašemu podnikání, ale celému městu a okolí přináší rozmanité možnosti k činnosti a podporuje řadu dalších aktivit. Co všechno si pod tím můžeme představit?

Naše prostory slouží nejen našim klientům, ale i široké veřejnosti. Pravidelně pořádáme celovečerní setkání se známými osobnostmi, pořádáme příměstské tábory, vzdělávací aktivity pro celé rodiny (letní škola programování, malování na hedvábí, škola aktivního stáří atd.). Možnosti využití jsou prakticky nevyčerpatelné.

            Musím ale přiznat, že samotnou by mě nenapadlo, že taková rekonstrukce s ponecháním původní stavby bude tak zásadní a unikátní. Když jsem poprvé uviděla bývalou cihelnu v chátrajícím stavu, nečekala jsem, že ten velký kus historie ještě půjde nějakým způsobem zachovat. Vizualizace a nápad architekta ukázaly pravý opak a to, že půjde o velmi unikátní místo s širokými možnosti využití, navíc v přírodě.

            Stavba, ze které na vás dýchne velký kus historie, i to je naše budova, která zachovává úctu k tradicím, hodnotám a spojuje moderní svět. Přestože má atypický vzhled, stále si zachovává ten stejný pohled, na který jsou obyvatele blízkého okolí po desetiletí zvyklí. Stavba se natolik zalíbila svým technickým řešením, že získala titul Stavba roku Královéhradeckého kraje 2015.

Nač se mohou vaši klienti i zájemci o vaše projekty brzy těšit?

Kromě naší hlavní činnosti, a tou je komplexní nabídka vzdělávání pro firmy, jsme se v návaznosti na desetileté výročí rozhodli slavit celý rok 2016. Naši klienti i široká veřejnost se mohou těšit na unikátní výstavy uměleckých děl, na další setkání s významnými hosty, řadu soutěží o hodnotné ceny, slevy na vybrané otevřené semináře, nestandardní zážitkové kurzy, letní grilování, akce pro děti, a také na nový newsletter plný aktuálních informací. A nejen to, v současné době je zpracován nový územní plán, který byl oficiálně představen na naší oslavě. Jde o rozšíření areálu Centra andragogiky, s. r. o., a budování dalšího zázemí pro rozšíření našich aktivit. Lidé se mohou těšit na „tak trochu jinou“ personální agenturu, společnost Centrum práce, s. r. o., která si klade za cíl zaplnit mezeru v oblasti zaměstnávání všech, kteří dlouhodobě hledají zaměstnání, ale také skupin se ztíženým pohybem na trhu práce (např. absolventi, lidé 50+, matky po mateřské dovolené, osoby se zdravotním postižením atd.) pomocí rekvalifikací a odborného vzdělávání. Zajímavostí je také vybudování vlastních prostor pro tzv. „Dětskou skupinu“. Specialitou bude stavba moderního centra pro odborné vzdělávání. Počítáme i s vybudováním zázemí pro širokou veřejnost pod značkou již fungujícího projektu Centrum Cihelna, které by se mělo osamostatnit a nabídnout ještě širší využití. Máme před sebou mnoho práce, ale zároveň se těšíme na společná setkání a zážitky.

otázky připravila Eva Brixi

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3