INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Od roku 2008 již zbankrotovalo téměř 24 000 firem. Velmi nebezpečný je obchodní styk s každou dvanáctou obchodní společností. Nový portál www.informaceofirmach.cz zpřístupní zdarma vybraná data a varovné informace o 4 milionech českých a slovenských subjektů.

Podle posledních analýz a kvalifikovaných odhadů společnosti CRIF – Czech Credit Bureau do konce letošního roku zkrachuje přibližně 1 300 firem a 8 tisíc živnostníků. Sledování celkového stavu a finanční výkonnosti obchodních partnerů je proto stále pro každou firmu velmi důležité. Na novém portálu www.informaceofirmach.cz lze rychle a bezplatně prověřit bonitu a důvěryhodnost přibližně 3 250 000 fyzických osob podnikatelů a 750 000 obchodních společností z ČR a SR. Z obchodních společností přitom portál vyhodnocuje jako společnost s určitými podnikatelskými riziky každou čtvrtou a jako vysoce rizikovou každou dvanáctou společnost. Zvláště s  těmi není vhodné navazovat obchodních styky.

Mnoho podnikatelů se kvůli nespolehlivým obchodním partnerům dostává do druhotné platební neschopnosti. „Včasné a pečlivé vyhodnocování míry podnikatelského rizika obchodních partnerů je jednou z cest zlepšení podnikatelského prostředí u nás a zároveň účinnou p revencí před uzavřením rizikového obchodního vztahu,“ vysvětluje Pavel Finger, člen představenstva společnosti CRIF – Czech Credit Bureau, která portál obchodních informací www.informaceofirmach.cz provozuje. Na novém portálu uživatelé s předstihem zjistí, jestli se jejich byznys nevystavuje vážnému nebezpečí a získají tak čas své peníze zachránit.

„V roce 2012 zkrachovalo 1343 firem, vloni 1379 a letos očekáváme přibližně 1300 bankrotů obchodních společností,“ upozornila analytička CRIF – Czech Credit Bureau Věra Kameníčková.

“Vybrané ukazatele finančního zdraví firmy není vhodné vyhodnocovat izolovaně, ale je nezbytné sledovat vazby mezi nimi – jedině komplexním vyhodnocováním informací lze získat přehled o celkovém stavu a finanční výkonnosti sledované firmy,“ sdělil Pavel Finger.

Na portálu www.informaceofirmach.cz si uživatel může prověřit sledovanou českou a slovenskou firmu z více hledisek. Kromě základních informací užitečných pro její identifikaci má uživatel po bezplatné registraci k dispozici také sadu varovných informací vztahujících se přímo k dané firmě anebo ke skupině napojené na vyhledanou firmu. Pomůckou pro rychlé prověření podnikatelského rizika hledané firmy je pro uživatele barva vícezdrojového Semaforu Cribis ukazující míru vážnosti známých varovných informací k danému subjektu. Přehlednou orientaci o vazbách na vyhledanou firmu poskytnou uživatelům tabulkové přehledy subjektů napojených na danou firmu sestavené z několika desítek různých informačních zdrojů. Pro zjištění finanční situace hledané firmy je na portálu zveřejněn graf ukazující vývoj tržeb a zisků nebo ztrát za poslední 3 známé roky.

„Naší dlouhodobou ambicí je kolem tohoto portálu postupně vybudovat komunitu lidí, kteří práci s obchodními informacemi považují za důležitou. I proto jsme se rozhodli uvolnit registrovaným uživatelům našeho portálu poměrně velikou dávku obchodních informací zdarma včetně velmi užitečných hodnotících ukazatelů firem. Chceme, aby si zejména registrovaní uživatelé měli možnost v praxi ověřit, že za pár sekund mohou na našem portálu získat důležité přehledné obchodní informace, které by v mnoha jiných informačních zdrojích na internetu hledali přinejmenším desítky minut až hodiny,“ upřesnil Přemysl Cenkl, marketingový ředitel CRIF – Czech Credit Bureau.

Poznámky pro editory:

Portál www.informaceofirmach.cz

Portál slouží k bezplatnému prověřování finanční výkonnosti, míry varovných informací a vlastnických vazeb u českých a slovenských firem. Obsahuje výběr obchodních informací o 4 milionech podnikatelských subjektů, které čerpá prostřednictvím profesionální aplikace Cribis z více než 40 hlavních informačních zdrojů. Na portálu si uživatel může zdarma prověřit sledovanou firmu z více hledisek. Kromě základních informací užitečných pro její identifikaci má uživatel po bezplatné registraci k dispozici také sadu varovných informací vztahujících se přímo k dané firmě anebo ke skupině společností napojených na vyhledanou firmu. Užitečnou pomůckou pro rychlé prověření podnikatelského rizika hledané firmy je barva vícezdrojového Semaforu Cribis ukazující míru vážnosti známých varovných informací k danému subjektu. Přehlednou orientaci o vazbách na vyhledanou firmu poskytnou uživatelům tabulkové přehledy subjektů napojených na danou firmu sestavené z několika desítek různých informačních zdrojů. Pro zjištění finanční situace hledané firmy je na portálu zveřejněn graf ukazující vývoj jejích tržeb a zisků nebo ztrát od roku 2011 do současnosti.

Webový odkaz: www.informaceofirmach.cz

Aplikace Cribis

Aplikace Cribis je spolehlivý datový zdroj o více než 10 milionech podnikatelských subjektů a fyzických osob z České a Slovenské republiky čerpající z více než 40 hlavních, přehledně unifikovaných informačních zdrojů.

Aplikace přináší přehledné a komplexní ekonomické reporty. Jsou základem pro okamžitou orientaci v ekonomických poměrech a profesním chování potenciálních obchodních partnerů. Součástí reportů jsou i hodnotící modely zpracované přímo společností CRIF – Czech Credit Bureau, jako je Semafor Cribis (ukazatel míry podnikatelského rizika) a Index Cribis (hodnotí ekonomické zdraví firmy na základě unikátního modelu vybraných finančních a nefinančních ukazatelů – 5 stupňů).

Významné informace nesou i graficky zpracované vlastnické vztahy, které ukazují aktuální stav a zároveň sahají i hluboko do historie. Dostupné jsou také informace o statutárních zástupcích a každý uživatel tak získává úplný pohled na stávající či potenciální obchodní partnery. Uživatelům se zobrazují negativní informace o podnikatelských subjektech ČR a SR přímo v diagramu vazeb.

V aplikaci Cribis je přímé napojení na data z Centrální evidence exekucí a na informace z Katastru nemovitostí.

Negativní a varovné informace sledované aplikací Cribis

Aplikace Cribis upozorňuje na potenciálně nebezpečné ukazatele u sledovaných subjektů, mezi něž se řadí špatné ekonomické výsledky, předluženost, návrh na konkurz, insolvence, exekuce, dluhy, neodvádění daní a pojistného či „bezdomovectví“, tedy podezřelý fakt, že bydliště statutárního zástupce firmy je nahlášeno na adresu městského úřadu.

Profil společnosti CRIF – Czech Credit Bureau, a. s.

Společnost CRIF – Czech Credit Bureau je organizátorem největších českých úvěrových registrů, Bankovního a Nebankovního. Jejich prostřednictvím si zejména banky, stavební spořitelny a leasingové a splátkové společnosti ověřují schopnost svých klientů splácet budoucí závazky. Oběma registrům CRIF – Czech Credit Bureau zajišťuje i technický servis. Široké veřejnosti nabízí možnost získat úvěrovou zprávu na klientských centrech obou registrů a nově také prostřednictvím bezpečného on-line přístupu do nového webového portálu www.kolikmam.cz, díky kterému získá uživatel aktuální přehled o svých závazcích z pohodlí domova nebo kanceláře.

Od roku 2012 také provozuje registr finančních poradců ELIXIR, který nabízí komplexní data o profesní historii finančních poradců.

Vedle toho poskytuje CRIF – Czech Credit Bureau i řadu dalších služeb, a to jak bankám a finančním institucím, tak i ostatním komerčním sektorům nebo veřejné správě. Jde o nástroje pro řízení úvěrových rizik, řešení proti podvodům, nástroje pro hodnocení ekonomické situace společností, podnikatelů, municipalit, bytových družstev či neziskových organizací pod značkou iRating. Prostřednictvím aplikace Cribis poskytuje komplexní ekonomické informace o českých firmách a detailní údaje o vlastnických vazbách. V rámci aplikace Cribis jsou přístupné také ekonomické informace o firmách ze Slovenské republiky a data z katastru nemovitostí ČR.

CRIF – Czech Credit Bureau, a. s., byla založena v roce 2000 pod původním názvem CCB – Czech Credit Bureau. V únoru roku 2013 přijala jméno mateřské skupiny, která je od roku 2005 jejím jediným akcionářem. Na Slovensku působí prostřednictvím své sesterské společnosti CRIF – Slovak Credit Bureau, s. r. o.

Webový odkaz: www.crif.cz

Profil skupiny CRIF

CRIF je globální společnost specializující se na oblast rozvoje a řízení úvěrového reportingu, obchodních informací a systémů pro podporu rozhodování. Byla založena v roce 1988 v italské Boloni. Dnes působí na čtyřech kontinentech, a to v Evropě, Americe, Africe a Asii, kde poskytuje své služby více než 2 400 bankovním a finančním institucím. CRIF je vedoucí společností v kontinentální Evropě v oblasti úvěrových bankovních služeb a jeden z největších poskytovatelů mezinárodních integrovaných služeb pro řízení obchodních a podnikatelských rizik či efektivní řízení úvěrů a pro marketingová rozhodnutí. Patří také k největším společnostem, které celosvětově nabízí systémy pro podporu úvěrového rozhodování.

Webový odkaz: www.crif.com

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3