INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Od 6. srpna mají klienti Komerční banky, Monety a Air Bank možnost vkládat hotovost do téměř 800 sdílených vkladových bankomatů za stejných podmínek jako mohli dosud pouze u své vlastní banky.

Jde o další krok společné iniciativy započaté v únoru 2023, kdy uvedené banky a UniCredit Bank umožnily svým klientům vybírat hotovost ve sdílené síti téměř 2000 bankomatů.

Klienti stále více využívají možnost vkládat hotovost na účet prostřednictvím bankomatů, které jsou na rozdíl od poboček dostupné nepřetržitě, což oceňují zejména podnikatelé. Data ukazují, že v některých lokalitách objem vložené hotovosti přesahuje samotný objem výběrů. Navíc bankomaty, které umožňují recyklaci vkladů, podporují současně principy udržitelnosti. Vložené peníze totiž lze znovu použít pro potřeby výběrů a není tedy tak často potřeba plnit bankomaty novou hotovostí. Mezi spolupracující banky, které sdílí síť bankomatů s Komerční bankou, Monetou a Air Bank, patří také UniCredit Bank. Ta se ke sdílení vkladových bankomatů z důvodu odlišného poskytovatele připojí později.

„Možnost využívat vkladové bankomaty v rámci sdílené sítě je logickým krokem spolupráce zapojených bank. Nepochybuji o tom, že se jedná o hlavní bonus pro všechny klienty. Navíc se díky přesouvání duplicitních bankomatů dostane služba i do míst, kde doposud chyběla,“ sdělil Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

„Díky bezkonkurenčně největší síti sdílených bankomatů mají nyní klienti čtyřikrát lepší dostupnost pro vklady hotovosti na účet v režimu 24/7, přičemž klienti Monety mohou tuto službu využívat zdarma. Dalším efektem bude snížení uhlíkové stopy a nadbytečných instalací více bankomatů v jedné lokalitě“, řekl Tomáš Spurný, předseda představenstva a generální ředitel MONETA Money Bank.

„Klientům se snažíme zjednodušovat vše v oblasti financí a možnost vkládat peníze ve sdílené bankomatové síti jim šetří čas, peníze a dává větší míru nezávislosti na našich pobočkách. Zároveň jsem rád, že se nám díky spolupráci s ostatními bankami daří hledat cestu, jak využít stávající síť co nejefektivněji a nezatěžovat svět stavěním dalších nových bankomatů – ty totiž díky spolupráci jinak konkurujících si bank nejsou potřeba.“ řekl Michal Strcula, generální ředitel a předseda představenstva Air Bank.

„Sdílené vkladové bankomaty přinášejí přidanou hodnotu jak pro klienty z řad podnikatelů a malých firem, tak i pro fyzické osoby. Zároveň se díky úspoře času mohou zaměstnanci na pobočkách víc věnovat péči o klienta a poradenství,“ uvedl Jakub Dusílek, generální ředitel UniCredit Bank.

Cílem iniciativy sdílení bankomatů je zvýšit dostupnost hotovostních služeb pro klienty zejména v menších městech po celé České republice a současně akcelerovat aktivity v zájmu udržitelného rozvoje. Součástí společné iniciativy je také přesun duplicitních bankomatů z míst, kde vedle sebe stojí více sdílených bankomatů (typicky např. v nákupních centrech), do nových lokalit, kde dosud chyběl. K dnešnímu dni už takto banky společně přesunuly už 100 bankomatů, často ve spolupráci s místní samosprávou. Tato spolupráce již zapojených bank je otevřená i dalším bankám na trhu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Srpen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3