INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

BC copyŠirší skupina Broker Consulting dosáhla v roce 2023 obratu téměř 3 miliardy korun, jak potvrzují auditované výsledky. Nejvýznamnější podíl na tomto výsledku měla opět společnost Broker Consulting Česká republika, která dosáhla obratu 2,02 miliardy korun, což se zvýší na 2,19 miliardy korun při zahrnutí výsledků Broker Consulting Slovensko.

Tyto výsledky potvrzují rostoucí trend celé skupiny a její silnou pozici lídra na trhu finančního a realitního zprostředkování. Výrazem důvěry klientů ve společnost je vysoká spokojenost, kterou ilustruje nadprůměrné hodnocení Net Promoter Score (NPS) 86 a počet uzavřených smluv, který v roce 2023 výrazně překročil 100 tisíc. Klienti i v ekonomicky složité době aktivně spravovali své finance a zajišťovali se na rentu.

Ekonomické výzvy a růst zájmu o finanční poradenství
Rok 2023 přinesl ekonomické výzvy i příležitosti. Navzdory optimistickým prognózám české ekonomiky přetrvávala vysoká inflace, stagnující mzdy a vysoké hypoteční sazby vedly k poklesu spotřeby domácností. „Lidé začali více přemýšlet o aktivním řešení svých financí, což vedlo ke zvýšenému zájmu o naše služby. Pomáhali jsme klientům aktualizovat pojištění tak, aby odpovídalo současným podmínkám a zabezpečovalo adekvátní krytí v oblasti majetkového i životního pojištění. Významný zájem byl také o produkty zajištění na stáří,“ uvedl Petr Hrubý, zakladatel a předseda dozorčí rady Broker Consulting.

Změna v přístupu k úsporám a investice do budoucnosti
Rok 2023 zásadně ovlivnil myšlení lidí o jejich úsporách a budoucnosti. Výdaje byly omezovány a lidé vyčkávali s koupí a financováním nemovitostí, přičemž své úspory chránili před inflací. Broker Consulting uzavřel s klienty v České republice a na Slovensku rekordních 128 tisíc nových smluv. „Klienti nechtěli, aby jejich úspory ztrácely hodnotu kvůli inflaci. Realizovali jsme proto řadu dodatečných schůzek, abychom jim pomohli najít optimální řešení. Zvláště vzrostl zájem o investiční poradenství, kde spravujeme klientům 41 miliard korun,“ doplňuje Vilém Podliska, generální ředitel a předseda představenstva Broker Consulting.

Expanze na španělský realitní trh
V první polovině roku 2023 společnost Broker Consulting vstoupila na španělský realitní trh, aby vyhověla rostoucí poptávce klientů po zahraničních nemovitostech. Lokalita Costa del Sol na jihu Španělska se ukázala jako strategicky výhodná volba. „Po pečlivém zvážení ekonomických, právních a sociálních aspektů jsme se rozhodli pro nemovitosti ve Španělsku, kde máme hlubokou znalost trhu a můžeme tak zajistit špičkové služby. Průzkumy ukázaly, že právě Španělsko je mezi Čechy zvažujícími koupi nemovitosti v zahraničí volbou číslo jedna,“ vysvětlil Petr Hrubý.

Nákup nemovitosti v zahraničí představuje významný krok. „Naši specialisté pomáhají klientům nejen s výběrem nemovitosti, ale také se zajištěním tlumočení, překladů a právní pomoci. Poskytujeme kompletní servis vedoucí ke zdárnému nákupu,“ dodává Petr Hrubý.

Dlouhodobý růst a spokojenost klientů
Díky širokému spektru služeb, které Broker Consulting nabízí, vnímají klienti značku jako silného partnera. To dokazuje nejen nepřetržitý růst celé skupiny, ale také vysoká hodnota Net Promoter Score, která v roce 2023 dosáhla 86 bodů. „Nejsme si vědomi jiné české společnosti v oblasti finančních a realitních služeb, která by dosahovala podobného nebo vyššího hodnocení. Spokojenost klientů je pro nás klíčová,“ říká Jan Lener, ředitel marketingu a komunikace Broker Consulting.

Širší skupina Broker Consulting se kromě finančního a realitního zprostředkování věnuje i developmentu, správě nemovitostí a poskytování nebankovních půjček. Mezi úspěšné společnosti skupiny patří BC Real, PRODOMIA Group, ProCredia a MONECO investiční společnost.

Společenská odpovědnost
Společenská odpovědnost je pro Broker Consulting klíčová. Dlouhodobě podporuje spolek Dobrý skutek, který za 19 let své existence pomohl více než 2 500 lidem částkou přes 114 milionů korun. Konzultanti a zaměstnanci společnosti pravidelně přispívají do sbírek pro vybrané klienty zařazené do programu Adopce, a v roce 2023 tato pomoc přesáhla 200 tisíc korun měsíčně.

Broker Consulting zaznamenává vysokou poptávku po svých službách i v roce 2024. „Díky důvěře našich klientů, neustálému profesnímu rozvoji a vysoce odborným službám očekáváme, že celkový obrat skupiny by letos mohl vzrůst až o dvacet procent,“ uzavírá Petr Hrubý.

(tz)

Slovo ke dni

  • Radši kašmírový než směsový

    Pomalu se blížíme k podzimu, i když tomu teploty vůbec neodpovídají. Ráda bych se při té příležitosti zamyslela nad spotřebním chováním, protože i sem patří nákup oděvů. Ale nutně to tak být nemusí. Zkusila jsem orientačně spočítat, jak se člověku vyplatí kvalitně zpracovaný kašmírový svetr. Když máte doma kousek ze směsi polyesteru, akrylu, polyakrylu, viskózy, elastanu a možná trochu nepříliš kvalitní vlny, zaplatíte místo osmi až patnácti tisíc zlomek ceny, zhruba od tisícovky do osmnácti stovek. Ale teď přijde druhá část rovnice. Kolikrát ten směsový za sezónu budete muset vyprat? Každé tři až čtyři dny. Protože se v něm drží pachy. Víc chytá špínu. A má horší termoregulační vlastnosti než přírodní materiál na bázi zvířecího chlupu. Ten z kašmíru, a potažmo dalších druhů vlny, vyperete za sezónu jednou. A ve skříni byste měli mít...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Září 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3