Pekařství LIMMA v České Kamenici existuje již od roku 1991. Firma prošla postupným rozvojem od devadesátých let až po současnost. Aktuálně provozuje pekařskou výrobu v České Kamenici a deset vlastních prodejen v regionu. Kromě toho dodává dalším 70 aktivních zákazníků.
V souvislosti se změnou vlastníka započala od roku 2012 intenzivní přeměna firmy. Výsledky těchto změn jsou již patrné i z pohledu běžných zákazníků. Kromě nového vizuálního stylu a vnější „tváře“ společnosti se LIMMA snaží o změnu celkového pojetí a přístupu. "Zavedli jsme mnoho novinek, například celozrnné pečivo, několik druhů chlebů, novinky v běžném i jemném pečivu. Mnoho stávajících výrobků jsme inovovali. Rozšířili jsme nabídku o doplňkový sortiment. Prodáváme například vynikající ručně vyráběné sýry od regionálního dodavatele. Snažíme se rozšířit spolupráci s úspěšnými výrobci z našeho regionu," uvedl Ing. Michal Svoboda, ředitel společnosti.
Jedním z viditelných výsledků této práce je také loňská novinka oceněná titulem REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE, KVASOVÝ CHLÉB. Při jeho výrobě se používá stabilizovaný žitný kvas, který si firma sama vyvádí. Výsledkem je pak skvělá chuť kombinovaná s bezkonkurenční trvanlivostí a báječným vzhledem. Tak jako u všech výrobků LIMMA se jedná o nejlepší kvalitu bez kompromisů.
"Chceme, aby nás zákazníci vnímali jako regionálního výrobce s nejlepší kvalitou nabízeného sortimentu a zároveň firmu, která svým zákazníkům nabízí víc než „jen“ čerstvý chléb a pečivo. Naší vizí je cesta spolupráce s regionálními výrobci s podobnou filozofií tak, abychom zákazníkům dokázali nabídnout přátelskou alternativu k unifikovaným nadnárodním továrnám na „konzum“ a to vše při nadstandardní kvalitě nejen výrobků, ale také celkového servisu. U nás přidáváme na cestu úsměv a přání dobré chuti," dodal M. Svoboda.