Jak vnímat energetické potřeby člověka budoucnosti? Jak myslet dopředu, abychom neztráceli smysluplnost života, ale bylo nám dobře, mohli se spolehnout na optimálnější technologie, které budou stimulovat udržitelnost světa? Co všechno se skrývá za pojmy, jimiž s přehledem operuje generace Y, ale ta zkušenější je zatím jen zvídavá? Jak do současnosti dostávat budoucnost? Na to se pokusil odpovědět Martin Záklasník, předseda představenstva a generální ředitel společnosti E.ON v České republice:
Pražský akcelerátor StartupYard ohlásil začátek 9. akceleračního kola. Startupy se mohou přihlašovat do 31. ledna 2018. Nové kolo se opět zaměří na oblast high-tech. České startupy dostanou novou šanci uspět v silné mezinárodní konkurenci.
Ortodontista. Povolání, které je možná ještě tak trochu obestřené mýty. Dokáže ale v pravém slova smyslu měnit životy. A to i zdánlivě nenápadnými kroky. Bez ohledu na věk. MDDr. Karolína Floryková, s níž se můžete setkat na klinice Svět rovnátek s.r.o. nebo v její vlastní praxi Flortho s.r.o. ve Vyškově, nám prozradila, co je v péči o pacienta, který si přeje dokonalý chrup a krásný úsměv, nejdůležitější. Napověděla také, jak si česká ortodoncie stojí v celosvětovém srovnání.
Přiblížily se dny, na které se všichni těšíme. Vánoce jsou obdobím mnoha tajů a přání, dnů plných pohádek, vzpomínek i touhy udělat ostatním radost. Jak nejnáročnější svátek roku připravují v drogistickém řetězci ROSSMANN? Na to jsem se zeptala Mgr. Olgy Stanley, manažerky komunikace:
Clarion Congress Hotel Prague (CPI Hotels, a. s.) v pražských Vysočanech proslul příjemným prostředím, perfektními službami i výtečnou kuchyní. Je to místo, kam se návštěvníci, turisté, kongresoví hosté i účastníci nejrůznějších setkání rádi vracejí. Určitě i proto, že místo vyzařuje pozitivní energii, jak se populárně říká. Ředitel hotelu, Ing. Miroslav Bukva, je osobností, která věnuje rozvoji cestovního ruchu a špičkovému pohostinství většinu svého času. Týmový hráč, vynikající manažer, který má rád smysluplné nápady i jejich uvádění do života. Nemohla jsem se nezeptat:
Vůně a chuť chleba je kousek domova, pevný bod, základ jídelníčku i pohody. Provází nás od narození a patří k národní symbolice dobra, k základní životní jistotě i samozřejmosti. Mít denně na stole kromě krajíce čerstvé rohlíky, dalamánky, šátečky a sem tam i nějaký ten dortík, to je dnes samozřejmost.
Mnoho z nás na novoroční předsevzetí zanevřela. Nedivím se. Vždycky, když si nějaké dávám, nakonec jsem z něj vystresovaná. Jednoduše proto, že si do hlavy člověk vtiskne slovo musím. O to víc mám chuť na čokoládu, ke které bych začátkem ledna neměla ani přivonět. O to víc mě rozčiluje, že v jógovém studiu je každé úterý pořádná zima a vlastně se mi tam vůbec nechce. A tak jsem nad předsevzetími zlomila hůl. Takhle to prostě nemá smysl. Teď to dělám jinak. Sepisuju si cíle. A každý den, podle zásad Čtyř dohod, velmi inspirativního filozofického díla, dělám to nejlepší, co v daný moment mohu. Ne více, ne méně. Tak, aby mi činila každá moje volba radost. Slovo musím jsem vygumovala ze scénářů, které si v hlavě vytvářím. A nahradila je pocitem hřejivého potěšení, kdy je srdce, mysl i čin v rovnováze. A tak si jógu zacvičím doma, pěkně v...
Uplynutím platnosti patentu průmyslověprávní ochrana léčiva nebo účinné látky na ochranu rostlin nemusí končit V důsledku období, které uplyne mezi podáním patentové přihlášky na nový léčivý přípravek a jeho registrací, není doba patentové ochrany vždy postačující k pokrytí investic vložených do výzkumu. Obdobná situace je i v rostlinolékařské oblasti.
Pokračování ...