INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Společnost Panasonic dnes rozšířila svoji produktovou řadu plně odolných tabletů Toughpad o dva nové modely. Oba nové tablety, jeden 10.1" s Windows 8 Pro a druhý 7" s operačním systémem Android, jsou tenká a lehká zařízení s nadstandardní odolností navržené s cílem uspokojit rostoucí poptávku po tabletech využitelných ve firemním prostředí. Více na: www.toughbook.cz.

Odolnost a kompaktnost s Windows 8

Toughpad FZ-G1 je prvním plně odolným tabletem od společnosti Panasonic s operačním systémem Windows 8 Pro. Tablet je navržený pro mobilní uživatele trávící většinu svého pracovního času mimo kancelář nebo ve vozidlech. Výhod tohoto zařízení tak mohou využívat organizace s více pracovníky v terénu například v síťových odvětvích, dopravě a distribuci, záchranných službách a pojišťovnictví.

Nový tablet je tenký a lehký přístroj vážící pouze 1,1 kilogramu, který maximálně těží z výhod operačního systému Windows 8 Pro. K zobrazení využívá Toughpad FZ-G1 nejnovější technologii IPSα vyvinutou společnostmi Panasonic a Hitachi, díky které je dosaženo velmi širokých pozorovacích úhlů, vysokého kontrastního poměru a jasu 800 cd/m2. Displej o velikosti 10,1" s rozlišením Full HD (1920x1200) je navíc vybavený antireflexní vrstvou a je tedy velmi dobře čitelný za jakýchkoli světelných podmínek. Uživatelé mají k dispozici duální ovládání v podobě kapacitního vícedotykového displeje ovladatelného všemi deseti prsty a digitizéru určeného například pro záznam podpisů.

Toughpad FZ-G1 využívá nízkonapěťového procesoru Intel® Core™ i5-3437U vPro™ s vyrovnávací pamětí 3 MB. Tento procesor standardně pracuje na frekvenci 1,9 GHz, ale díky technologii Intel® Turbo Boost Technology jej lze přetaktovat až na 2,9 GHz. Zařízení je vybavené 4 GB operační paměti a SSD diskem s kapacitou 128 GB (volitelně 256 GB).

Martin Benecký, ředitel divize CPS pro střední Evropu ze společnosti Panasonic System Communications Company Europe říká: „Jsme přesvědčeni, že náš FZ-G1 nastavuje nový standard pro čitelnost displeje ve venkovním prostředí. Navíc díky nejnovějším funkcím operačního systému Windows 8 Pro a našim mnohaletým zkušenostem ve výrobě odolných zařízení umožňuje FZ-G1 snížení celkových nákladů na vlastnictví a novou úroveň flexibility mobilních pracovníků."

Produktová řada tabletů Toughpad je od samého počátku navržena tak, aby vyhověla stejným standardům odolnosti, jako je tomu u produktové řady počítačů Panasonic Toughbook. Toughpad FZ-G1 splňuje podmínky vojenského standardu MIL-STD-810G na odolnost pádu z výšky až 120 cm a díky odolnosti vůči tekutinám a prachu se navíc může pochlubit třídou krytí IP65. Tablet byl testován i na odolnost vůči extrémním teplotám.

Díky flexibilním konfigurovatelným portům může být zařízení nakonfigurováno přesně podle konkrétních požadavků firemních zákazníků – vedle standardního portu USB 3.0 lze tablet osadit portem USB 2.0, čtečkou Micro SD nebo čipových karet, modulem GPS, sériovým portem či síťovým portem LAN. Uživatelé mají k dispozici také Wi-Fi a Bluetooth® 4.0.

Díky technologiím pro úsporu energie je s 6 článkovou baterií tablet schopen provozu až 8 hodin a v případě volitelé 9 článkové baterie až úctyhodných 16 hodin. Baterie je také možné vyměňovat za provozu, čímž lze zajistit provoz tabletu dle potřeby uživatele.

První 7" Toughpad s Androidem

Toughpad JT-B1 je prvním 7" tabletem společnosti Panasonic s nadstandardní odolností a vychází z desetipalcového tabletu Toughpad FZ-A1. Ergonomická novinka ovladatelná jednou rukou v sobě spojuje výhody operačního systému Android 4.0 s dlouhodobými zkušenostmi společnosti Panasonic s odolností mobilních zařízení. Tablet JT-B1 navíc nabízí jak vysokou úroveň odolnosti a zabezpečení, tak i různé způsoby konektivity, kvalitní displej a dostatečnou výdrž provozu na baterie. Těmito svými vlastnostmi vyžadovanými firemním prostředím se produktová řada Toughpad odlišuje od spotřebitelských tabletů. Je vyvinut pro použití v terénu především v síťových odvětvích, veřejném sektoru, policii, dopravě a logistice.

Nový tablet vážící pouze 544 gramů je vybavený kapacitním vícedotykovým displejem o velikosti 7 palců s rozlišením WSGVA (1024x600), který je ovladatelný čtyřmi prsty. Na velmi dobré viditelnosti tohoto displeje se podílí nejen vysoký jas (500 cd/m²), ale také nízká odrazivost a přizpůsobení úrovně podsvícení na základě informací od senzoru okolního osvětlení. K dispozici jsou také tři uživatelsky nastavitelná tlačítka umožňující velmi rychlý přechod do nejdůležitějších aplikací, rozlišuje je dlouhý i krátký stisk. Podrobnou dokumentaci a záznam obrazu umožňují dvě webové kamery, přední s rozlišením 1,3 Mpx a zadní s rozlišením 13 Mpx s podporou automatického zaostřování a LED přisvícením.

Také tento tablet splňuje podmínky vojenského standardu MIL-STD-810G na odolnost pádu z výšky až 150 cm a i on se může pochlubit třídou krytí IP65. Tablet byl také testován na odolnost vůči extrémním teplotám v rozsahu -10 °C až +50 °C. I přes své malé rozměry tak nový tablet JT-B1 nabízí odolnost očekávanou firemními uživateli.

Toughpad JT-B1 vydrží v provozu bez nutnosti dobití až 8 hodin. Uživatelé mají k dispozici různé typy komunikačních rozhraní včetně 3G, Bluetooth® 4.0, Wi-Fi i technologie Near Field Communication (NFC) zajišťující komunikaci mezi zařízeními na krátkou vzdálenost. Srdcem tabletu s 1 GB operační paměti a 16 GB paměti pro data je nejnovější ARM procesor Ti® OMAP™ 4460 1,5 GHz Dual Core od společnosti Texas Instruments.

Ekosystém příslušenství pro mobilitu

Pro zařízení určená specifickým potřebám uživatelů dodává Panasonic ucelenou řadu příslušenství, které je navrženo pro zvýšení mobility pracovníků a tím i jejich produktivity. Zahrnují:

• Ergonomická pouzdra s popruhy pro ovládání jednou rukou k celodennímu použití.

• Odolné napájecí systémy.

• Řešení pro montáž do vozidel.

• Stolní kolébky.

V České republice budou nové tablety k dispozici u oficiálních distributorů a partnerů společnosti Panasonic od února za cenu začínající na 2139 EUR bez DPH (Toughpad FZ-G1 ) a za cenu začínající na 799 EUR bez DPH (Toughpad JT-B1).


O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Sídlo společnosti je v japonské Ósace a v loňském fiskálním roce končícím 31. března 2012 vykázala společnost příjmy přes 71,4 miliard euro. Akcie společnosti Panasonic jsou kótovány na burzách v Tokiu, Ósace, Nagoi a New Yorku

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3