INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V rámci Dne bezpečnějšího internetu, který proběhl v úterý 5. února 2013, uspořádalo Národní centrum bezpečnějšího internetu ve spolupráci se svými partnery tiskovou konferenci. Jejím obsahem bylo především představení aktivit, které NCBI v rámci Dne bezpečnějšího internetu připravilo.

Partneři měli prostor představit vlastní aktivity, které se vztahují především k tématu bezpečnosti online a minimalizace škodlivých projevů, se kterými se uživatelé online mohou setkat. Jednou z hlavních aktivit NCBI je soutěž pro všechny zájemce ze stran organizací, které pracují s cílovou skupinou dětí a mládeže, patřící z hlediska potenciálního ohrožení k nejrizikovější.

Soutěž probíhá do konce března 2013 a pro její výherce jsou připraveny hodnotné ceny, mezi které patří především ultrabook HP Folio věnovaný do soutěže společností Intel. Soutěž má pozitivní odezvu u organizací ve všech regionech ČR, do NCBI průběžně přichází informace o aktivitách, které jsou ve vztahu ke Dni bezpečnějšího internetu pořádány. Soutěž má uzávěrku 31. března 2013, do kdy se zájemci ze stran vzdělávacích a informačních organizací stále mohou hlásit. Vyhlášení výsledků soutěže proběhne v rámci konference Národního centra bezpečnějšího internetu, která proběhne v Senátu Parlamentu ČR dne 14. května 2013. Více informací o soutěži lze nalézt zde.

V úvodu tiskové konference vystoupila se svým příspěvkem Monika Šimůnková, zmocněnkyně vlády ČR pro oblast lidských práv, která převzala nad tiskovou konferencí a Dnem bezpečnějšího internetu v ČR svou záštitu. Její příspěvek byl věnován důležitosti osvěty a informovanosti o tématech bezpečnosti ve světě online, především ve vztahu k mladé generaci a jejím aktivitám na sociálních sítích.

O2GuruSpolečnost Telefónica Česká Republika se zaměřila především na představení konceptu O2 Guru, v jehož rámci byla natočena instruktážní videa. Jasnou a nejširšímu publiku srozumitelnou formou vysvětlují základní pravidla bezpečného užívaní ICT technologií a způsobům nastavení jejich prostředí pro maximální zabezpečení. Videa jsou ke shlédnutí např. na videokanálu YouTube, O2 Guru můžete samozřejmě kontaktovat i v prodejnách O2 anebo si prohlédnout související stránky na Facebooku.

Tým Norton společnosti Symantec se ve svém příspěvku věnoval možnostem zabezpečení ICT prostřednictvím vlastních produktů, a to především Norton Family a Norton 360. NortonV úvodu své prezentační části poukázal na fakt, že rozsah kyberzločinu již přesáhl půl miliardy obětí za rok a oblasti, ve kterých dochází k největšímu nárůstu kyberzločinu, jsou především sociální sítě a mobilní zařízení. Spotřebitelé neví, jakým způsobem se mají ve světě online chránit, proto je potřeba klást velký důraz na jejich informovanost a vzdělávání.

Zástupce společnosti Microsoft ČR poukázal především na fakt, že bezpečnost v oblasti internetu je zodpovědností každého uživatele a nelze ji vyřešit jednorázově. Je zapotřebí se průběžně vzdělávat s ohledem na vývoj a proměny typů hrozeb, které se ve světě online neustále objevují. Microsoft je jedním z členů konsorcia, které ve vzájemné spolupráci realizuje projekt Bezpečný internet, jehož obsahem je nabídnout nejširší cílové skupině zájemců o související téma, ale především dětem, mladým uživatelům, učitelům a rodičům základní informace o tom, jakým způsobem se na internetu chránit a jak s internetem pracovat tak, aby se vyvarovali potenciálním problémům.

Kniha coverSoučástí tiskové konference bylo i představení nové knihy z dílny nakladatelství Computer Press, autorů Lenky Eckertové a Dana Dočekala, „Bezpečnost dětí na internetu – rádce zodpovědného rodiče". K příležitosti uvedení knihy vystoupil na konferenci senátor Miroslav Antl, předseda Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR. Kniha je svého druhu ojedinělým počinem, komplexností svého pojetí problematiky online bezpečnosti je svého druhu první publikací na českém trhu. Kniha vyšla 4. února 2013 a bude k dostání u knihkupců za cenu 199 Kč.

Závěr tiskové konference patřil představení cyklu videopříběhů z cyklu NETstory, které připravilo Národní centrum bezpečnějšího internetu v rámci realizace projektu OP VK pro Pardubický kraj. NETstory představuje celkem pět videopříběhů, které syrovým a realistickým způsobem ilustrují základní formy kyberšikany, ke kterým dochází v dnešním světě online. NETstoryPříběhy jsou natočeny jako učební pomůcka, která by měla pomoci učitelům v jejich výuce bezpečnosti na internetu. Videopříběhy jsou doplněny metodickou oporou, která usnadňuje výklad jednotlivých pojmů a jejich prezentaci při výuce.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3