INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Významný světový dodavatel mobilních zařízení, společnost ZTE, registrovala v druhém kvartále letošního roku značný nárůst prodejů v oblasti smartphonů. Celosvětově svým zákazníkům dodala za kvartál 11,5 milionu přístrojů, což představuje meziroční nárůst 79 %. ZTE tak s pětiprocentním tržním podílem obsadilo celosvětově čtvrtou příčku mezi výrobci chytrých telefonů. Vyplývá to z údajů společnosti Data Analytics. ZTE rovněž brzy představí vlastní čipset pro sítě čtvrté generace.

 

Prodejními „taháky“ ZTE se na celosvětových trzích stala zejména vlajková loď, mobilní telefon ZTE Grand S a tabletofon ZTE Grand Memo. ZTE se v žebříčku sestaveném analytickou společností Strategy Analytics stalo čtvrtým největším výrobcem smartponů a nejvýše umístěnou čínskou společností. Data Strategy Analytics rovněž odhalila meziroční nárůst tržního segmentu chytrých mobilních telefonů o 46,7 %. Jedná se tak o stále velmi dynamicky rostoucí oblast.

 

 

 

Celosvětově nejvýznamnější výrobci chytrých mobilních telefonů

 

 

 

Počet dodaných kusů (v milionech)

Q2 2012

Q2 2013

Samsung

48,7

76,0

Apple

26,0

31,2

LG

5,8

12,1

ZTE

5,8

11,5

Huawei

6,6

11,1

Ostatní výrobci

63,6

87,7

Celkem

156,5

229,6

 

Údaje společnosti Strategy Analytics (http://www.strategyanalytics.com/)

 

 

 

Globální tržní podíl – chytré mobilní telefony

 

 

 

Tržní podíl (v %)

Q2 2012

Q2 2013

Samsung

31,1

33,1

Apple

16,6

13,6

LG

3,7

5,3

ZTE

3,7

5,0

Huawei

4,2

4,8

Ostatní výrobci

40,6

38,2

Celkem

100,0

100,0

Meziroční růst trhu

41,6

46,7

 

Údaje společnosti Strategy Analytics (http://www.strategyanalytics.com/)

 

 

 

Vlastní čipset ZTE pro 4G již v září

 

Již v září plánují zástupci společnosti představit vlastní čipset pro mobilní zařízení pro sítě standardu 4G. Stane se tak na výstavě PT/EXPO COMM CHINA 2013 v čínském Pekingu. Převratná novinka si klade za cíl ustanovit nové standardy pro mobilní komunikaci v sítích čtvrté generace a stát se důležitou součástí budoucích smartphonů.

 

 

 

3 stavební kameny dalšího rozvoje ZTE

 

ZTE rovněž oznámilo další směřování svého rozvoje. Ten bude v nejbližších letech stavět na třech klíčových oblastech:

 

  • technologickém rozvoji v oblasti sítí 4G,

  • high-end přístrojích vlastní produkce,

  • spolupráci s vývojáři nových platforem, zejména výrobcem mobilních čipsetů Intel a dodavatelem mobilního operačního systému Firefox OS, společností Mozilla.

 

 

O společnosti ZTE CZECH

 

ZTE CZECH s.r.o. je českým zastoupením 4. největšího světového výrobce mobilních telefonů, ZTE Corporation. Mezi prodejní úspěchy ZTE patří smartphony s operačním systémem Android, např. ZTE Skate Pro, ZTE Kis Plus, ZTE Grand X IN nebo ZTE Blade G.

 

Produktové portfolio ZTE v České republice doplňují tablety, a dále USB modemy pro mobilní internet, nově i v síti nové generace LTE (Long Term Evolution).

 

Kromě přístrojů pro uživatele nabízí i kompletní infrastrukturní řešení pro pevné i mobilní telefonní sítě.

 

Více informací získáte na stránkách http://ztedevices.cz/.

 

O společnosti ZTE Corporation

 

ZTE (Zhong Xing Telecommunication Equipment) je čínská společnost podnikající v oboru komunikačních technologií. Nabízí kompletní infrastrukturní řešení pro kabelové i bezdrátové počítačové sítě, pevné i mobilní telefonní sítě, videokonference, optický přenos signálů a další. Mimo to se zabývá i vývojem sítí nové generace (LTE) a stává se významným celosvětovým výrobcem mobilních telefonů. ZTE nyní již patří 4. pozice největšího celosvětového dodavatele mobilních telefonů podle počtu prodaných kusů. ZTE spolupracuje s více než 500 operátory ve více jak 120 zemích světa.

 

Společnost byla založena roku 1985 a dnes patří k největším v Číně. Její sídlo se nachází ve městě Shen-Zhen. V roce 2012 zaměstnává ZTE ve světě okolo 85 000 lidí. ZTE Corporation založila několik výzkumných a vývojových pracovišť, a to ve Francii, v USA, ve Švédsku, Indii, Pákistánu a v Číně.

 

Více informací získáte na stránkách http://www.zte.com.cn.

 

(tz)

 

 

 

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3