INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Logo Newton Tech copySpolečnost Newton Technologies, a. s., se pro posílení povědomí o svém novém značkovém produktu Newton Dictate - softwaru, který napíše, co mu diktujete, rozhodla pro unikátní a odvážnou formu virální komunikace. S cílem oslovit především online veřejnost se s agenturou McCANN domluvila na vytvoření online videa s virálním potenciálem.

Videa, které bylo natočeno formou guerilly, se následně plánovaně zmocnil „fake” uživatel a hlavní ambasador kampaně - Michal Štípský. Celou aktivitu jakoby náhodou natočil a pod smyšlenou internetovou identitou bylo toto údajně „autentické“ video v průběhu dalších dvou dní po akci rozesláno pod titulkem „Pes, který umí psát na počítači – bacha, je to PODVOD!” všem dostupnýmmagic dog 2 redakcím.

Nápad vsadit na tahák v podobě roztomilého, na klávesnici píšícího pejska Newtona, a na podvodná individua, která na jeho „umění“ na turisticky exponovaném Karlově mostě v Praze vydělávají, se opravdu vyplatil. Zájem médií na sebe nenechal dlouho čekat.

Mediálních výstupů bylo opravdu mnoho, v online médiích, tisku i rádiu. Video dokonce vyhrálo první cenu v Diváckých zprávách na TV Prima.

Pokračování kampaně bylo naplánováno v podobě produktové PR, která se na odkaz původního virálního videa naváže a odhalí skutečné pozadí kampaně sloganem: „Pes Newton psát, co mu diktujete, opravdu neumí. Newton software to dokáže“.

Odkazy na videa:

1. Virální video: „Pes, který umí psát na počítači. Bacha je to podvod!“

http://www.youtube.com/watch?v=G6DKp3_t0Bk

2. Making of: „Newton pise! Nejde o podvod... “

http://www.youtube.com/watch?v=_iwUBZpUbho

 

magic dog 3Po úspěšném startu, kdy před dvěma lety vstoupila společnost NEWTON Technologies na slovenský trh se systémy rozpoznávání hlasu pro medicínu a justici, má nyní možnost představit příznivcům hlasových technologií jedinečnou novinku. Dnešním dnem jsou slovenské elektronické obchody zaplněny novou řadou softwaru NEWTON Dictate 4 - programem na převod hlasu do textu.

Program NEWTON Dictate 4 nabízí uživatelům moderní design a přehledné uživatelské prostředí, a to v obou režimech – v samostatném diktovacím programu i v režimu MINI, který umožňuje zapisovat do jakékoliv jiné aplikace. Pro časté uživatele MS Office nabízí funkci hlasového ovládání. Hlasem tak může uživatel nejen diktovat, ale i řídit proces tvorby textu (korektura a editace), a navíc kompletně hlasem ovládat aplikace MS Word.

NEWTON Dictate 4 je nabízen ve třech komerčních sadách: START, BUSINESS a PROFESSIONAL.

ND4- StartZákladní verze START je určena především studentům, domácnostem a drobným podnikatelům. START umožňuje diktování běžných dokumentů, dopisů a e-mailů, obchodní korespondence, smluv, výkazů, studentských prací či analýz. Obecný slovník, který obsahuje 300 000 nejčastějších slov a slovních tvarů, lze libovolně editovat a přidávat vlastní slova. Součástí balení je základní headset.

ND4- Business

 

Verze BUSINESS přináší uživatelům robustní slovník pro diktování běžných podnikových textů, např. zápisů z jednání, obchodní korespondence, analýz, článků nebo posudků. Obsahuje také pokročilé funkce diktování do externích programů, rozpoznávání dříve pořízených nahrávek a kompletní hlasové ovládání vč. ovládání programů MS Office. Součástí sady je kvalitní headset profesionální značky Sennheiser.

 

 

 

 

ND4- Professional Administrativa a státní správa copyNejvyšší verze PROFESSIONAL je odbornou nadstavbou verze BUSINESS. Obsahuje dva slovníky: obecný a odborný slovník podle vlastního výběru. Umožňuje tedy diktovat běžné obchodně administrativní texty, ale navíc i odborné dokumenty. V edici Právo a justice uživatel najde druhý slovník zaměřený na diktování právní textů a v edici Administrativa a státní správa odborný slovník pro státní správu. Kromě všech pokročilých funkcí PROFESSIONAL obsahuje licenci přenositelnou na více počítačů a profesionální diktovací zařízení Philips SpeechMike.

„Slovenština je spolu s češtinou pro proces rozpoznávání jedním z vůbec nejsložitějších jazyků. Jsme rádi, že můžeme nyní nabídnout technologii automatického rozpoznávání řeči i běžným uživatelům a rozšířit tak portfolio produktů, které na slovenském trhu již dlouhodobě nabízíme.“ dodává Ing. Petr Herian, předseda představenstva společnosti NEWTON Technologies, a.s.

 

30. listopadu tohoto roku byl oficiálně ukončen projekt na českých soudech a státních zastupitelství. V rámci projektu „Racionalizace práce a výkonnosti soudů a státních zastupitelství prostřednictvím digitalizace administrativních procesů“, na jehož financování se podílí Evropská unie, uzavřelo Ministerstvo spravedlnosti smlouvu na dodávku technologie automatického přepisu řeči do textu s úspěšným dodavatelem výběrového řízení- společností NEWTON Technologies,a.s. V průběhu intenzivních školení bylo k používání přepisovacího softwaru NEWTON Dictate vyškoleno více než 1000 soudců, státních zástupců a zaměstnanců soudů.

Hlavním cílem bylo zefektivnění činnosti soudů a státních zastupitelství prostřednictvím moderních technologií. Dalším záměrem inovací je úspora času nejen u soudců, ale také u administrativních pracovníků, kteří se budou moci věnovat kvalifikovanější práci. To by mělo přispět ke snížení administrativní zátěže a zrychlení soudních řízení.

Přínosy tohoto zcela revolučního systému přepisu právních textů, zejména rozsudků a usnesení, pro práci soudců, státních zástupců a justičního personálu, se na soudech testovaly plošně v rámci celé republiky již od roku 2008. Během pilotního projektu se prokázalo, že významná část soudců má zájem o tuto moderní metodu práce a že její zavedení skutečně přispívá k rychlejšímu vyřizování věcí.

JUDr. Martina Radkova, Krajský soud v Ostravě, pobočka Olomouc, správní úsek: „Poprvé mi o programu NEWTON Dictate říkal kolega ze zdejšího soudu, který ho používal, místopředseda Jiří Němec. Upozorňoval mě ale i na nedostatky a chyby, které tehdejší verze programu měly. Pak jsem shlédla prezentaci na celorepublikovém shromáždění Soudcovské unie a na vlastní oči jsem na notebooku v rušném prostředí viděla, že to diktování probíhá perfektně. To mě zaujalo a nechala jsem si program nainstalovat letos v březnu. Mám už tu pokročilejší současnou verzi, která funguje výrazně lépe než ty původní, které zkoušeli různí kolegové dříve.“

Od tohoto prvního nasazení „elektronické zapisovatelky“ se software postupně vyvíjel, co se týká kvality přepisu i uživatelského komfortu. Podařilo se jej nastavit tak, aby zvládal přepis více či méně složitých právnických obratů a správně formátoval používané zkratky a symboly. Přepisovací software, který nese název NEWTON Dictate, pracuje s největším justičním slovníkem pro běžný diktát, který pokrývá 97% nejpoužívanějších slov a slovních spojení. Zásadní zlepšení v kvalitě přepisu přinesla právě nová verze 3. Ta byla uvedena na trh v červnu minulého roku.

Jiří Kohout, odbor informatiky Ministerstva spravedlnosti, držitel certifikátu metodiky projektového řízení PRINCE2: „Vše proběhlo podle plánu, přestože termíny byly krátké. Ministerstvo se od samotného začátku snažilo přistupovat k vyhlášení výběrového řízení velmi zodpovědně. Jedno z výběrových řízení bylo z procesních důvodů zrušeno a soutěž musela být vypsána znova. Ještě předtím Ministerstvo zorganizovalo schůzku všech známých zájemců a požádalo je o připomínky, aby minimalizovalo možná prodlení nebo další nejasnosti. Tento opatrný postup se nám zúročil. Následného výběrového řízení se zúčastnili 2 potenciální dodavatelé, avšak pouze jedna nabídka splnila všechny požadované parametry. Soutěž vedla k výraznému poklesu nákladů na projekt, což je samozřejmě pozitivní. Výsledkem VŘ se zabýval i Úřad pro hospodářskou soutěž, který rozhodnutí výběrové komise potvrdil. Školením v justici se zabývalo dokonce několik školících týmů současně a tak nyní nejsou k průběhu projektu žádné podstatné negativní připomínky.“

Během letošního léta otitulkovala společnost NEWTON Technologies,a.s. všechna zábavná i dokumentární videa známé internetová televize Stream.cz. Nová verze této internetové televize, kterou spustila společnost Seznam.cz v polovině října tohoto roku, sebou přinesla mnoho novinek a vylepšení. Jednou z nich je umožnění plnohodnotného sledování videí sluchově postiženým lidem díky spuštění titulek u celého videa archivu.

Po přepsání mluvené části video souborů systém synchronizuje takto přepsaný text s celým audio záznamem, načež vznikají textové titulky, které jsou pro mnoho lidí neodmyslitelnou pomůckou při sledování videí na internetu či v televizi. I přesto, že tato společnost k přepisu využívá svůj vlajkový produkt NEWTON Dictate 4, podstatnou část videí ze Streamu je nutné přepisovat ručně.

Tento systém titulkování je velmi často využíván při přepisu odborných přednášek na vysokých školách, jednání zastupitelstev nebo při fulltextovém vyhledávání.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3