INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Z plantáží celého světa pocházejí kávová zrna, která končí v pražírně ve východočeském Borohrádku. Ovšem výraz „končí“ není přesný – zrna se zde ve skutečnosti přetvářejí na jedinečné kávové směsi, jejichž tajemství výroby znají jen otec a syn Frolíkovi. Od počátku letošního roku společnosti Petr Frolík – Pražírna kávy pomáhá v její činnosti systém HELIOS Red z produkce Asseco Solutions.

Zakladatel rodinné firmy, Petr Frolík se v roce 1992, rozhodl, že začne podnikat. Jeho volba padla na oblast pražení a prodeje kávy. Odjel do Itálie, podívat se do místních pražíren, jak kávu praží skuteční mistři. Na základě nabytých zkušeností vytvořil postupně svůj specifický, český způsob pražení kávy, tak, aby nebyla ani příliš tmavá, ani příliš světlá.

„Každý druh u nás pražíme zvlášť a pak je mícháme podle chuti. Zda je upražena správně poznáme jednak zrakem a jednak podle chuti – děláme denně degustace,“ vysvětluje postup Jan Frolík, syn zakladatele a spolumajitel firmy,

Firma distribuuje své produkty především na českém trhu, s přesahem místy též na trh slovenský či rakouský, výjimečně americký.Ve čtyřech osobách, z nichž dvě jsou zaměstnankyně a další pak otec a syn Frolíkovi, vyprodukují ročně kolem 16 tun upražené kávy.

Systém HELIOS Red je zde využíván ke skladové evidenci a k pokladnímu prodeji. Do budoucna majitelé plánují spojit se skladovou evidencí v HELIOS Red svůj e-shop.

Na otázku, proč se rozhodli pořídit informační systém, odpovídá Jan Frolík: „Podnikový software jsme se rozhodli pořídit proto, že jsme potřebovali propojit pokladní evidenci se skladovým prodejem a tím si ušetřit dost času a práce. A proč právě HELIOS Red? Jednak hrála roli cenová dostupnost tohoto systému i pro malou firmu. Kromě toho je v jeho případě možné vybrat si jen právě ty moduly, které pro svoji práci potřebujeme a nejsme nuceni do nějakého zbytečného balíčku. Další důvodem pro naši volbu bylo to, že HELIOS Red není složitý z hlediska obsluhy. A konečně také to, že dodavatel sídlí v Hradci Králové, což od nás není daleko a případné problémy se dají řešit rychle a operativně. Systém u nás běží od začátku letošního roku a mohu říci, že jsme spokojeni jak s ním, tak s lidmi kolem něj.“

Petr Frolík – Pražírna kávy

Frolíkova káva je dnes vyhledávanou značkou. Již od roku 1992 si buduje své pevné místo mezi nejkvalitnějšími českými výrobci kávy. O tom, že si tuto kávu oblíbilo již velké množství lidí, svědčí i několik ocenění a to nejen v ČR, ale i v zahraničí. Patří k jedné z mála káv s dlouhou tradicí na českém trhu.

Frolíkova káva má v současné době na trhu celkem šest druhů směsí, z nichž každá má své specifické aroma a chuť. Společným znakem je naopak pro všechny směsi ojedinělý způsob pražení a první jakost použitých surovin. Suroviny se dovážejí z plantáží z celého světa, zejména ze Střední a Jižní Ameriky, Asie a Afriky.

Rozmanitost použitých surovin a léta zkušeností jsou zárukou originální chuti všech nabízených směsí. Dalším ukazatelem kvality této kávy je skutečnost, že káva není určena k prodeji v hypermarketech a díky tomu se přípravě každé směsi věnuje velká pozornost a nedochází tak k upřednostnění kvantity nad kvalitou.

Kávu si můžete koupit jak v sáčcích, tak především v čtvrtkilových plechovkách s originálně malovanými etiketami, na nichž je vždy někde namalován i zakladatel této značky, Petr Frolík.

Bližší informace lze nalézt na http://www.frolikovakava.cz/frolikova-kava.htm

Asseco Solutions, a.s.

Asseco Solutions, a.s., je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarové aplikace z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů pro organizace všech velikostí v nejrůznějších oblastech jejich působení. Produktové portfolio sahá od informačních systémů pro nejširší spektrum podniků, zabývajících se výrobou, obchodem či službami, přes produkty pro oblast veřejné správy, až po např. produkty pokrývající specializované potřeby ubytovacích a stravovacích zařízení. Všechny produkty jsou doplněné širokou nabídkou služeb a partnerských programů. Kromě základních modulů a funkcionalit poskytují též řešení pro jednotlivé oblasti podnikání, tzv. „oborová řešení“. Asseco Solutions je nositelem certifikátu kvality ISO 9001:2008 a je členem nadnárodní skupiny ASSECO Group.

Na konci roku 2012 v Asseco Solutions pracovalo celkem 348 osob a obrat za rok 2012 činil 634,5 mil. Kč.

Poslání společnosti Asseco Solutions

Pomáháme firmám, aby byly úspěšné v jejich podnikání. Díky našim službám se mohou plně věnovat svým aktivitám, starost o informační systémy přenechávají nám. V každém okamžiku ctíme vztah s našimi zákazníky i pracovníky, lpíme na pověsti důvěryhodného partnera.

Bližší informace lze nalézt na www.AssecoSolutions.eu

ASSECO Group

Skupina ASSECO byla založena v roce 2004 vytvořením strategického partnerství mezi Asseco Poland (bývalý Comp Rzesów) a Asseco Slovakia. Z hlediska tržní kapitalizace je skupina jednou z deseti největších kótovaných IT společností v Evropě. Ekonomicky patří k nejsilnějším evropskýcm softwarovým společnostem – v roce 2012 se umístila na sedmém místě v žebříčku The Truffle 100, který analyzuje 100 nejúspěšnějších softwarových společností na základě kategorie výnosů z vlastního softwaru. Skupina ASSECO je dnes mezinárodním uskupením prosperujících evropských IT společností, které poskytují komplexní IT řešení všem segmentům ekonomiky v mnoha zemích Evropy. Portfolio jeho klientů tvoří stejně tak silné nadnárodní bankovní a finanční společnosti, veřejné instituce, mezinárodní korporace, jako malé a střední podniky.   ASSECO Group zaměstnává  přes 14 000 lidí po celé Evropě.

Bližší informace lze nalézt na www.asseco.com

 

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3