INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ministr průmyslu a obchodu Jan k navrhne na post člena rady Českého telekomunikačního úřadu publicistu a pedagoga Ing. RNDr. JiříhMládeo Peterku.Jak informovaly páteční Lidové noviny, ministr Mládek předloží na jednání vlády dne 3. 6. 2015 návrh na jmenování Ing. RNDr. Jiřího Peterky na post člena rady Českého telekomunikačního úřadu.

Ministr tak vyslyšel volání mnoha organizací a uskupení působících v oblasti elektronických komunikací, které nominaci Jiřího Peterky na tuto pozici v několika posledních týdnech otevřeně vyjádřily podporu.

Pro jmenování Jiřího Peterky, pedagoga Univerzity Karlovy a nezávislého publicisty, se vyslovily například organizace NIX.CZ, z.s.p.o., a Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR), dopisem ze dne 26. 5. 2015 pak podporu jmenování Jiřího Peterky vyslovil i správce domény cz, sdružení CZ.NIC.

V neúplném počtu čtyř radních operoval Český telekomunikační úřad již od konce dubna 2015, kdy skončilo funkční období PhDr. Pavlu Dvořákovi, CSc. Navrženým jmenováním se rada ČTÚ vrátí k zákonem předpokládanému počtu pěti radních.

Hospodářská komora České republiky vítá toto rozhodnutí ministra Jana Mládka. Máme za to, že nominací Jiřího Peterky do rady ČTÚ ministr učinil významný krok k posílení nezávislosti úřadu a důvěry veřejnosti ve veřejnou správu telekomunikačních otázek. Je bezesporu, že Jiří Peterka, nezávislý publicista a pedagog Univerzity Karlovy a mimo jiné držitel ocenění „Osobnost roku české informatiky a telekomunikací“, bude pro svou erudici i nezpochybnitelný morální kredit cennou posilou ČTÚ. Jeho nominací ale ministr Mládek také demonstroval svou otevřenost a ochotu naslouchat hlasu nezávislých organizací, které na poli telekomunikací v České republice působí.

Zatímco se Jiří Peterka bude etablovat v roli nového radního ČTÚ, budeme s novou nadějí sledovat další postup ministerstva průmyslu v právě řešených otázkách, jakými jsou například výběrové řízení na příděl kmitočtů v pásmu 3,7 GHz či změněná strategie správy rádiového spektra.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3