INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Společnost SAP SE (NYSE: SAP) oznámila výsledky 8. ročníku cen SAP Quality Awards ve střední a východní Evropě. Výsledky byly vyhlášeny v Praze na konferenci SAP Forum, která se letos, stejně jako samotné ocenění, zaměřila na téma digitální transformace firem. Společnost SAP vyhlásila vítěze ve třech kategoriích: Rychlá implementace, Byznys transformace a Inovativní projekt. Zlatí vítězové pocházejí z Maďarska a Polska, stříbro a bronz získali soutěžící z Albánie, České republiky, Černé hory, Chorvatska, Polska a Slovinska.

Společnost SAP uděluje ceny za kvalitu zákazníkům, kteří dosáhli vynikajících výsledků při plánování a realizaci projektů implementace softwaru SAP. Prestižní ocenění získávají projekty, u nichž zákazníci a implementační partneři nejlepším možným způsobem aplikovali osvědčené přístupy k řízení kvality a rizik. Osmý ročník cen SAP Quality Awards také dává zákazníkům a partnerům společnosti SAP příležitost sdílet zkušenosti z úspěšných implementací a zároveň se přiučit od ostatních. Vítězné projekty vybrala porota složená z externích odborníků a expertů společnosti SAP, kteří posuzovali nominace podle řady kritérií, mimo jiné i podle trvání a pracnosti implementace, aplikace osvědčených implementačních postupů a dosažených obchodních přínosů.

„Oceněné projekty v soutěži SAP Quality Awards 2016 ve střední a východní Evropě jsou nejlepšími ukázkami toho, jak digitální transformace pomáhá firmám fungovat snáze a efektivněji. Všichni vítězové jsou zaslouženě vnímáni jako ti, kteří nastavují nové kvalitativní standardy implementace, projektového řízení a spolupráce. Těší mě, že zlatí vítězové budou zastupovat náš region v soutěži v rámci Evropy, Blízkého východu a Afriky,“ říká Simon Kaluža, generální ředitel společnosti SAP pro střední a východní Evropu.

„Na letošní konferenci SAP Forum jsme představili přínosy digitální transformace v několika oblastech podnikání. Úspěchy dosažené díky digitalizaci jsme ukázali na konkrétních projektech ve firmách z celé střední a východní Evropy, Českou republiku mezi medailisty reprezentuje společnost KS Kolbenschmidt s projektem a řešením implementovaným společností Mibcon. Jsem rád, že jsem mohl většinu vítězů přivítat v Praze a osobně jim poblahopřát. Věřím, že budou i nadále těžit z úspěchů dosažených díky zavedení řešení SAP,” dodává Roman Knap, generální ředitel SAP ČR.

Zlatou cenu získaly projekty:

  • Kategorie Rychlá implementace: KNYKK (Maďarské dopravní centrum středozápad), společnost, která poskytuje dopravní služby na 43 milionech km a ročně přepraví 90,5 milionů cestujících, zavedla jednotný, integrovaný IT systém na podporu provozu. Plnohodnotný systém SAP ERP implementovaly společnosti Fornax SI Ltd. (hlavní dodavatel) a T-systems Ltd. (subdodavatel). Systém zahrnuje mimo jiné personální a mzdovou agendu. V provozu je od května 2015 a slouží 172 uživatelům. Implementace SAP ERP s širokou škálou funkcí včetně řešení HCM trvala pouhé 4,5 měsíce. Projekt je skvělým příkladem rychlé transformace podniku s extrémně krátkou dobou dosažení přínosů.
  • Kategorie Byznys transformace: Hungarian Public Road Nonprofit PLC, nezisková organizace, jejíž hlavní činností je provoz a údržba maďarské veřejné silniční sítě o délce více než 31 000 km, realizovala projekt založený na řešeních FI, FI-AA, CO, PS, HR-PD, HR-PA, ESS, MM, SD, PM, LAM, BI, BPC, SRM, FCM. Jeho cílem bylo reorganizovat a optimalizovat provozní činnost firmy tak, aby zvýšila efektivitu a transparentnost, a aby nejvyšší vedení mělo neustále k dispozici potřebné aktuální informace. Implementaci zajistila společnost ERP Consulting Plc. Nový ERP systém nahradil osm původních IT systémů. Celý proces implementace trval 12 měsíců, větší část z toho byla věnována rozsáhlé transformaci organizace, procesů a pracovních přístupů. Nový systém je v provozu od ledna 2016 a slouží dvěma tisícům uživatelů.
  • Kategorie Inovativní projekt: Hlavním úkolem společnosti PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. je organizace železniční dopravy. Její projekt založený na SAP ERP (upgrade z SAP ERP 6.0 na EHP 7 a migrace na SAP HANA) realizovala společnost SID. Celá implementace trvala 6 měsíců, stabilizační období trvalo další 3 měsíce. Nový systém je v ostrém provozu od července 2015. Předpokládá se, že úvodní počet 2 800 uživatelů vzroste v souvislosti s dalšími plánovanými projekty o dalších několik tisíc. Byla zavedena robustní ERP platforma, která profesionálním způsobem podporuje obchodní potřeby a slouží jako stabilní základ pro další projekty, například zavedení SAP HCM.

Tyto tři společnosti, které v jednotlivých kategoriích získaly zlatou medaili, se automaticky kvalifikují do finále soutěže SAP Quality Awards v regionu EMEA a MEE, kde budou soupeřit s absolutními vítězi z více než 200 očekávaných nominací z celého regionu. Vyhlášení výsledků závěrečného kola proběhne na slavnostním ceremoniálu v německém Walldorfu.

Ocenění v regionu CEE získaly tyto projekty:

Kategorie a medaile

Zákazník

Země

Implementační partner

Řešení

RYCHLÁ IMPLEMENTACE

 

 

 

 

Zlatá

KNYKK

HU

Fornax SI Ltd. a T-systems Ltd.

SAP HCM

Stříbrná

MoF Montenegro

MNE

Atos IT Solutions a Services d.o.o. Belgrade

SAP TRM

Bronzová

KS Kolbenschmidt

CZE

Mibcon

SAP BPC

BYZNYS   TRANSFORMACE

 

 

 

 

Zlatá

Hungarian Public Road Nonprofit PLC

HU

ERP Consulting Plc.

SAP ERP

Stříbrná

ALBtelecom

ALB

Altima

SAP Hybris

Bronzová

The Court of Appeal in Wroclaw

PL

KBJ S.A.

SAP ERP

INOVATIVNÍ PROJEKT

 

 

 

 

Zlatá

PKP Poland

PL

SID

SAP ERP

Stříbrná

A007 - Agrokor

HR

mStart d.o.o. a Netconomy Gmbh

SAP Hybris

Bronzová

Telekom Slovenije

SL

Avtenta

SAP SuccessFactors

 

 

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3