INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

SAP FORUM_1mSpolečnost SAP ČR uspořádala 1. června další ročník SAP Fora, pravidelného setkání zákazníků, partnerů a expertů v oboru. Do pražského Fora Karlín dorazilo 600 účastníků, ti se od zástupců společnosti SAP a dalších významných hostů dozvěděli novinky z oblasti digitální transformace a jejího vlivu na média, finance a výrobu. Letos poprvé se součástí programu akce stalo i vyhlášení výsledků tradiční soutěže SAP Quality Awards za region střední a východní Evropy. Druhá část SAP Fora s názvem Professional Day proběhne 8. září v hotelu Clarion Congress Hotel Prague.

Konferenci zahájila diskuse na téma digitální transformace a porovnání situace v České republice, Německu a Rakousku. O své zkušenosti ze sousedních trhů se s Romanem Knapem, generálním ředitelem SAP ČR, podělili Stefan Höchbauer, prezident SAP pro region MEE, a Klaus Sickinger, generální ředitel SAP Rakousko.

Jsme ve víru digitální transformace, kdy úspěšné firmy musí sázet na moderní informační technologie a využít je k radikální změně zavedeného obchodního modelu,“ řekl Roman Knap, generální ředitel SAP ČR, „je to revoluce, která může snadno z gigantů a lídrů trhu udělat malé hráče a naopak těm malým přinést úspěch. Třeba Airbnb nebo Uber ještě před pár lety nikdo neznal. Pokud chce firma uspět, musí učinit z informačních technologií integrální součást svého byznysu a využít je k jeho rozvoji, jen tak mohou české firmy chytit vlak digitální transformace.“

Rouven Morato, ředitel podnikových analýz společnosti SAP, potvrdil slova Romana Knapa a jeho hostů a ukázal, jak bude v budoucnu vypadat rozhodování úspěšných firem. Těšit se můžeme na Digital Boardroom, kde jsou na jednom místě dostupné informace o všech částech podniku. Propojení všech back-end systémů pomocí plně automatizované business intelligence umožňuje přístup k datům v reálném čase, stejně jako rozhodování na základě komplexního přehledu stavu firmy a propojení spolupráce a komunikace jednotlivých oddělení.

Digitalizace médií, finančnictví a výroby

Velká pozornost byla věnována tomu, jak nástup digitálního věku proměňuje média nejen v České republice. Jako hosté na konferenci vystoupili šéfredaktor časopisu Forbes Petr Šimůnek se svou přednáškou na téma digitalizace médií a generální ředitel České televize Petr Dvořák, který hovořil o budoucnosti televize. Poselství obou je poměrně jasné – technologie mění celý svět okolo nás a média musí tuto změnu respektovat. Se změnou chování diváků, čtenářů a způsobu jejich konzumace mediálního obsahu musí projít změnou také média samotná. Digitální transformací ale neprocházejí jen média, jak ve svých příspěvcích ukázali i další hosté. Pavel Kysilka, bývalý výkonný guvernér ČNB a generální ředitel České spořitelny provedl účastníky světěm 6D a poukázal na to, že bankovnictví v jeho tradiční formě již brzy nemusí existovat. Klienti dnes očekávají, že jim k využití služeb místo návštěvy pobočky postačí chytrý telefon, a banky jim v tom musí vyjít vstříc. Současný uživatel chápe stále více služeb, které pro banky v minulosti znamenaly zdroj příjmů, jako samozřejmost dostupnou zdarma. Část věnovanou digitalizaci výroby a internetu věcí zahájil Chris Shaw, CIO pro prodej a marketing společnosti Intel, jenž představil trendy v této oblasti. Právě zde sdílí SAP a Intel stejnou vizi a v průmyslu 4.0 vidí obě firmy pro český trh velké příležitosti, které nesmí zůstat nevyužité. O roli digitalizace technologií v automobilovém průmyslu a výzvách komunikace se zákazníky hovořil Jan Drbohlav, senior manager procesní a systémové integrace pro prodej a marketing ŠKODA Auto.

Partneři pomáhají uvést technologie do praxe

Úspěch společnosti SAP je založen mimo jiné také na znalostech a schopnostech jejích partnerů. Vůbec poprvé se proto součástí programu konference SAP Forum stalo vyhlášení prestižní soutěže SAP Quality Awards. Ta je oceněním nejlepších partnerských projektů a implementací řešení SAP. Partnerům patřil také závěr oficiální části programu konference SAP Forum. V rámci ukázky DEMO JAM mohli všem účastníkům konference detailněji představit netradiční řešení vyvinutá na platformě SAP a inspirovat je tak k zamyšlení nad tím, jak mohou technologie proměnit i jejich byznys. Odpolední program konference SAP Forum zakončil koncert legendární rockové skupiny Olympic.

SAP Forum pokračuje v září

I v roce 2016 navazuje SAP Forum na osvědčený dvoudenní formát. Druhou částí konference SAP Forum bude takzvaný Professional Day, kde budou detailněji představeny jednotlivé technologie SAP. Letos se bude SAP Forum – Professional Day konat 8. září 2016 v Clarion Congress Hotel Prague.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3