INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ZidekBratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchaře. Je jím od února Jaroslav Žídek. Gastronomii v hotelu plánuje vést v přátelské a rodinné atmosféře a důraz bude klást na lokální suroviny. Hosté v jeho novém menu najdou něco „staré i nové, ale hlavně všechno dobré."

„Jsem velmi rád, že si pan Žídek vybral z více nabídek právě tu naši a rozhodl se obohatit hotel svými letitými zkušenostmi. Pro náš gastro tým je to velká čest a příležitost naučit se od něho nové postupy a zručnosti," sděluje o spolupráci Branislav Kačkovič, ředitel Grand Hotelu River Park. Zároveň dodáva, že „Hotel se řadí mezi ty nejluxusnější v Bratislavě, jakož i na Slovensku, takže jsme radi, že s nami bude spolupracovat top šéfkuchař."
Jaroslav Žídek vystřídal na postu šéfkuchaře Igora Čehyho, který vedl hotelovou restauraci RIVERBANK jako i celkovou gastronomii v hotelu od května 2015. Jaroslav Žídek bude také zodpovědný nejen za chod restaurace, ale i za sestavování banketového menu a jídel na konferenci, soukromé párty nebo svatbě. Nové fungování gastronomie v hotelu a restauraci RIVERBANK bude podle něho postavené na sezónních surovinách. „Menu bude vždy obsahovat sezónní ingredience, které odebírám od spolehlivých lokálních dodávatelů. Tak vím, že všechno bude vždy prvotřídní kvality," říká o svých plánech Jaroslav Žídek. Potraviny bude kupovat ze slovenských farem, ale i z blízkych evropských zemí.
Menu bude tvořit podle vlastního hesla: „Co chutná mně, to můžeme nabídnout i našim hostům a naopak, co mi nelahodí, to nevařím ani jim." Jaroslav Žídek má za cíl rozvíjet schopnosti lidí ve svém týmu v restauraci a jak říká, rád by tu vytvořil zázemí, kde osobně bude poznávat své hosty. „Jsem rád, když z kuchyně zajdu za lidmi a pozdravím je v restauraci během oběda nebo večeře," dodává.
Jaroslav Žídek původem z Čech, působí na Slovensku už 14 let. Do konca listopadu 2016 vedl restauraci hotelu Albrecht v Bratislavě, kterou si pronajal v roce 2012. Splnil si tak sen mít svoji vlastní restauraci s rodinnou atmosférou. Za ten čas do ní přicházelo množství fanoušků a stálých hostů. Tady zúročil své zkušenosti, které získal působením v Čechách, ve Španělsku, ve Skandinávii, ale i v bratislavských restauracích Camouflage a Flowers. Ty díky jeho kuchařskému umění získaly několik ocenění od slovenských (TREND TOP restaurace a hotely, Gurmán AWARD) a stejně tak i zahraničních hodnotitelů (Feinschemcker, Gault Millau, Falstaff).
Jaroslav Žídek vytvořil na Slovensku několik projektů (Škola vaření - jedny z prvních kurzů vaření pro amatéry), Worlds Chef (zvaní zahraničních kuchařů na Slovensko). Účinkoval ve slovenských kuchařských pořadech a je autorem několika kuchařek (Šéfkuchár v paláci, Nebíčko v papuľke 1 a 2).

(tz)

Slovo ke dni

  • Bez předsevzetí? Bez cíle?

    Mnoho z nás na novoroční předsevzetí zanevřela. Nedivím se. Vždycky, když si nějaké dávám, nakonec jsem z něj vystresovaná. Jednoduše proto, že si do hlavy člověk vtiskne slovo musím. O to víc mám chuť na čokoládu, ke které bych začátkem ledna neměla ani přivonět. O to víc mě rozčiluje, že v jógovém studiu je každé úterý pořádná zima a vlastně se mi tam vůbec nechce. A tak jsem nad předsevzetími zlomila hůl. Takhle to prostě nemá smysl. Teď to dělám jinak. Sepisuju si cíle. A každý den, podle zásad Čtyř dohod, velmi inspirativního filozofického díla, dělám to nejlepší, co v daný moment mohu. Ne více, ne méně. Tak, aby mi činila každá moje volba radost. Slovo musím jsem vygumovala ze scénářů, které si v hlavě vytvářím. A nahradila je pocitem hřejivého potěšení, kdy je srdce, mysl i čin v rovnováze. A tak si jógu zacvičím doma, pěkně v...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Prosinec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partneři plus:

 
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3