INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Revoluce v kuchyni je tady. Přichází nový kuřecí smažený program FINESA FFC, označovaný jako hotovky, který nemá v Česku konkurenta na trhu. Zmražená potravina z "hypermarketu" nepotřebuje doma dosmažovat na tuku, stačí ji jen ohřát v teplovzdušné troubě nebo konvektomatu. Ideálně se hodí pro turistiku. Při cestě se kuřecí řízek rozmrazí a chutná jako čerstvý. Pro hospodyňky to znamená trumf - rychlou přípravu a lahodnou chuť danou excelentní směsí koření a ingrediencí. Novinku vymysleli a vyrobili ve společnostech Frigoprima a Animalco.

Společnost Frigoprima s.r.o. Mikulov, vznikla v r. 1991, jako rodinná potravinářská firma se zaměřením na mrazírenství a zpracování zeleniny a mořských ryb výhradně pro spol. NOWACO. V současnosti má dva závody. Závod 01 je zpracovatelem drůbežího masa a závod 02 je zaměřen na zpracování mořských ryb na zmrazené, marinované a rybí speciality. Dohromady vyrábíme za rok celkem 3,5 – 4,5 tis tun, v tržbách dosahujeme přes čtvrt miliardy korun, takže jsme střední firma.

V současnosti je Frigoprima jedním z největším výrobců polotovarů na bázi zpracování drůbežího masa v ČR. Snad ve všech obchodních řetězcích v ČR a SR se s drůbežími polotovary z kuřecího a krůtího masa této značky. Mimo ČR, tj na export, dodáv přes 30 % výrobků a každoročně tento podíl zvyšuje.

A nyní pár čísel o drůbežím mase.

- veškeré lidstvo na světě sní denně 420 milionů kg drůbežího masa,

- v ČR je spotřeba přes 80 kg masa na 1 obyvatele/ rok

- z toho je spotřeba drůbežího masa 26 kg na 1 obyvatele a z toho ještě dělají kuřata 24 kg,

- celková spotřeba drůbežího masa v ČR je asi 270 tis. tun, z toho 30 % je maso z dovozu,

"Naše roční výroba v drůbežích polotovarech je přes 2 tis tun, což je necelé procento, z čehož lze usuzovat, že nemůžeme řešit problémy velkých hráčů na drůbeží scéně, jako např. zda se má maso schlazovat vodou či vzduchem apod. Samozřejmě, že podporujeme produkci drůbežího masa z domácí produkce nákupem např. přes Animalco. V tomto případě je největší výhodou kvalita českého drůbežího masa, u něhož společně s producenty můžeme garantovat kvalitu a dohledatelnost. Znamená to, že od producenta ke zpracovateli je velmi krátká cesta. Může si zjistit čím byla kuřata krmena, garantuje se i bezpečnost chovů a dáváme záruky i na neporušený chladírenský a mrazírenský řetězec. V žádném případě však s velkými hráči drůbežářského průmyslu nehrajeme o výsadní postavení v prodeji, naopak se zaměřujeme na výrobky již předpřipravené, tj. segment trhu, který má v nabídce i prodeji co dohánět okolní vyspělejší státy, včetně Maďarska," uvedl ředitel Frigoprimy Ing. Ladislav Kolmačka.

Filozofie Frigoprimy vychází z několika skutečností :

- kuřecí maso se v drtivé většině, prodává jako natural v chlazeném, či zmrazeném stavu, jako kuře celé, nebo v dílech,

- to je základní surovina pro gastro systémy a také domácnosti připravující jídlo, podle kuchařů Pohlreicha, Ridiho, Babice či našich babiček, většinou to však neosvobozuje ženy od práce v kuchyni

- proto se zaměřujeme na výrobky s rychlou přípravou při nejvyšší kvalitě, ať se jedná o zmrazené polotovary nebo zmrazené smažené kuřecí hotovky s trvanlivostí 1 rok.

- maso musí být nemleté, smažené do křupava a příprava podle sloganu „Vybal zmrazené, ohřej bez tuku a sněz s chutí !!!"

Nový kuřecí smažený program FINESA FFC, označovaný jako hotovky, který nemá v ČR konkurenta na trhu, protože již nepotřebuje doma dosmažovat na tuku, ale je určen jen k ohřevu. Používá se ohřev teplovzdušnou troubou, nebo konvektomatem. Zkrátka ohřev je rychlejší, než příprava přílohy, nepočítaje ukrojení chleba. Naopak můžete jej vzít na cestu jako turista a během cesty se zmrazený řízek ohřeje a je použitelný k jídlu. Pro hospodyňky máme tedy trumf, tj. rychlá příprava, lahodná chuť daná excelentní směsí koření a ingrediencí.

Jde o sortiment 9 druhů kuřecích smažených nepálivých i pálivých výrobků, které jsou již úplně tepelně denaturované, tzn. hotové řízky k jídlu. Jde o tento sortiment: kuřecí řízky, miniřízky a vepřový řízek, dále kuřecí smažené stehýnko, křidélka a stripsy. Tyto tři druhy jsou jednak nepálivé, ale i v pikantním pálivém provedení.

"Kuřecí program FINESA FFC společně prezentují firmy FRIGOPRIMA a ANIMALCO proto, že impulsem na zaměření výroby tohoto sortimentu byl návrh Ing. Šekety, obchodního ředitele Animalca a celý vývoj, včetně obalů jsme řešili společně. V dlouhodobé spolupráci tak pokračujeme tím, že nakupujeme od nich drůbeží surovinu a hotové výrobkyjim dodáváme k další cestě až do obchodních řetězců," uzavřel Ing.Ladislav Kolmačka, ředitel Frigoprima s.r.o. Mikulov

(tz)

Slovo ke dni

  • Bez předsevzetí? Bez cíle?

    Mnoho z nás na novoroční předsevzetí zanevřela. Nedivím se. Vždycky, když si nějaké dávám, nakonec jsem z něj vystresovaná. Jednoduše proto, že si do hlavy člověk vtiskne slovo musím. O to víc mám chuť na čokoládu, ke které bych začátkem ledna neměla ani přivonět. O to víc mě rozčiluje, že v jógovém studiu je každé úterý pořádná zima a vlastně se mi tam vůbec nechce. A tak jsem nad předsevzetími zlomila hůl. Takhle to prostě nemá smysl. Teď to dělám jinak. Sepisuju si cíle. A každý den, podle zásad Čtyř dohod, velmi inspirativního filozofického díla, dělám to nejlepší, co v daný moment mohu. Ne více, ne méně. Tak, aby mi činila každá moje volba radost. Slovo musím jsem vygumovala ze scénářů, které si v hlavě vytvářím. A nahradila je pocitem hřejivého potěšení, kdy je srdce, mysl i čin v rovnováze. A tak si jógu zacvičím doma, pěkně v...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2025

INZERCE

Partneři

 

Partneři plus:

 
 

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

budova UPV 2 copy

Co jsou dodatková ochranná osvědčení 3. prosinec 2024

Uplynutím platnosti patentu průmyslověprávní ochrana léčiva nebo účinné látky na ochranu rostlin nemusí končit V důsledku období, které uplyne mezi podáním patentové přihlášky na nový léčivý přípravek a jeho registrací, není doba patentové ochrany vždy postačující k pokrytí investic vložených do výzkumu. Obdobná situace je i v rostlinolékařské oblasti.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto  cmsm105caim200 AVLOGOM3