Školení či prezentaci novinek pro obchodní partnery dnes můžete uspořádat vlastně kdekoli. Ve volné přírodě na louce, v lese, v sadu, ale také v muzeu, v zasedačce firmy nebo, což je velmi obvyklé, v hotelu vzdáleném od pracoviště vašeho i pracoviště účastníků. Má to jednu výhodu. Lidé nebudou odbíhat na jednání mimo budovu, na krátké schůzky, které se zrovna hodí v daném čase, nepotáhne je to zaskočit tam či onam, zkrátka odpadnou lákadla, která rozptylují pozornost od toho hlavního: něco se dovědět, něčemu se přiučit.
„Máme hodně zkušeností z toho, jak účastníci hodnotí firemní akce uskutečněné u nás,“ nastínil ředitel hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou Karel Rada. „Za ta léta, co jeho provoz vedu, jsem si ověřil, že ke koncentraci pozornosti je lokalita velmi důležitá. Také je rozdíl v tom, jde-li o místo, kam musíte přijet, ubytovat se a zůstat třeba přes noc, v porovnání s takovým, kam ráno zamíříte a odpoledne se vracíte domů. K povinnostem se stavíte podvědomě trochu rozdílně. V místě vzdálenějším prostě jinak vnímáte čas, je to do určité míry více zavazující pobyt,“ ozřejmil Karel Rada.
Podstatné jsou také emoce vedoucí třeba k letitému vzpomínání na to, co všechno „parta“ zažila. I s tímto prvkem tým Horizontu pracuje. „Nabídku samozřejmě ve vší serióznosti ladíme podle požadavků klientů, kteří si pronájem prostor objednávají,“ doplnil Pavel Bednář, ředitel obchodu a marketingu v Horizontu. „Zároveň se však snažíme číst jejich myšlenky a odhadnout, co by jim právě vyhovovalo, a podle toho navrhnout odpovídající doplňkový program, ať už je to cesta k zážitku, či určitému okamžiku, který utkví v paměti. Za léta praxe bych stěží vyjmenoval, co neumíme, protože dokážeme připravit vlastně cokoli, od krásného výletu po okolí až po sportovní disciplíny na různá témata, ochutnávku delikates či krkonošské kuchyně nebo vaření gulášů, minikurz pečení vánočky a cukroví, módní přehlídku nebo večer plný vtipů v podání známých osobností.“
Stejně jako horský hotel Horizont, který vlastní společnost Regata Čechy, a.s., proslul svojí pohostinností i další hotel společnosti. Je to hotel Port, který najdete na břehu Máchova jezera. Jeden objekt na horách, druhý u vody. Ale konferenční zázemí (sály, salónky, apartmá) najdete v obou. Obě čtyřhvězdy dokážou nabídnout konferenční techniku, která je zapotřebí k představení toho či onoho produktu, služby, informace. Ať pro mnohopočetné skupiny zájemců, nebo komorní setkání šéfů. Klidné, útulné prostředí, bez rušivých vlivů. Jídelní lístek dle přání zadavatele. Může to být stravování výhradně veganské nebo třeba bezlepkové, pro gurmány naopak dobroty z masa od klasického řízku až po speciality na grilu, pro milovníky sladkého letní zmrzliny zdobené jedlými květy, koláče nebo snídaňové kaše z ingrediencí, na které si jen vzpomenete.
„Náš hotel letos slaví 20 let pod vlajkou Regaty Čechy. Za tu dobu jsme se mnohému naučili, zejména naslouchat našim zákazníkům,“ sdělila ředitelka Portu Zuzana Burešová. „Klientské potřeby se mění, a to je potřeba brát v úvahu.“ Ačkoli je prostředí hotelu Port především určeno rodinám s dětmi, což dokládá i každoročně vyprodaná letní sezóna, jsou naopak podzim a zima až do pozdního jara zasvěceny firemním akcím. „Bývá u nás skutečně velmi obsazeno, letos se některá setkání z jarních měsíců přesunula právě na podzimní čas. Už nyní se na firemní sezónu důkladně připravujeme, abychom pro naše hosty vše připravili. Naším přáním je, aby návštěva neplnila jen ten ryze pracovní účel, ale aby se lidem u nás skutečně líbilo. Pak se vrátí, a nejen jako zájemci o firemní rezervaci, ale i tu soukromou. Je to pak pro nás nejlepší reference,“ dodala Zuzana Burešová.
Podzimní projížďka na lodi s pozorováním přírody barvící se do zlatova kolem Máchova jezera nebo čerstvý výšlap v horách, když začne padat první sníh, to patří už ke koloritu obou hotelů jako samozřejmost. Návrat zpět, třeba zase v jinou roční dobu, také. Proč? Protože se tu hosté cítí spokojeně. Dostávají benefit absolutní péče, profesionalitu a osobní přístup. A to se cení ze všeho nejvíce.
Eva Brixi