INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Právě před deseti lety podepsali zástupci Masarykovy univerzity, Mendelovy univerzity, Vysokého učení technického, Veterinární a farmaceutické univerzity, Jihomoravského kraje a Statutárního města Brna zakládací smlouvu, poslední podpis této smlouvy z 16. července 2003 dal vzniknout JIC.

Centrem prošlo 150 firem

Za 10 let fungování prošlo centrem okolo 150 firem, které získaly klíčovou pomoc při startu podnikání. Kromě prostor se jedná hlavně o služby Innovation parku - konzultace, networkingové akce, workshopy i mentoring od zkušených podnikatelů. Z generace prvních firem, které centrum podporovalo, vyrostly úspěšné společnosti Y soft či Webnode. Nyní na ně navazují další rychle rostoucí firmy: Safetica, Invea-tech, Phonexia nebo ADM. V současnosti sídlí v Innovation parku 55 firem především z IT, biotechnologií či strojírenství.

Zavedené podniky získaly 1500 nových kontaktů

Na networkingových akcích určených i pro zavedené společnosti např. na akci 120 vteřin pro inovativní firmy zprostředkoval JIC okolo 1500 nových kontaktů mezi firmami i výzkumnými institucemi, ze kterých vzniklo více než 650 nových spoluprací.

Z jedné koruny pro vědce je pět

V rámci napojování podnikatelů na vědce a výzkumná centra v regionu spustil JIC ve spolupráci s městem Brnem jako první v ČR inovační vouchery. Letos oslavil projekt pět let, o voucher požádalo dosud 911 firem, 229 z nich voucher získalo. Brno tak podpořilo spolupráci firem a vědců více než 28 miliony korun. Podle evaluace z roku 2012 se každá koruna, kterou Brno do projektu vloží, vrátí pětkrát ve formě výzkumu, který si firmy návazně zadají ze svých vlastních prostředků.

Z 53 nápadů vzniklo 22 společnost

S cílem podporovat podnikavost lidí v regionu uskutečnil JIC již pět běhů podnikatelského akcelerátoru StarCube, do kterého se přihlásilo více než 600 zájemců.  Z nich bylo přijato 53 projektů, za tři měsíce intenzivního programu z nich vzniklo 22 firem. Společnosti jako GINA, Celebrio, Videoflot, SkyPicker, Reservio, Servis na klik nebo Caversoft začínaly své podnikání právě ve StarCube.

10 000 lidí proškoleno technologiemi Microsoftu

V rámci JIC funguje i Microsoft inovační centrum (MIC), které nabízí začínajícím firmám přístup k nejnovějším technologiím, zprostředkovává přednášky a workshopy o technologických trendech a nabízí i zapůjčení telefonů a tabletů pro testování či vývoj aplikací. Za pět let fungování MIC prošlo technologickými školeními více než 10 000 lidí.

Získali jsme cenu pro třetí nejlépe mezinárodně zapojené centrum

JIC získal na poli podpory inovačního podnikání řadu cen, nejvýznamnější z nich je úspěch v soutěži Technopolicy Network v roce 2011, centrum získalo ocenění za třetí nejlépe mezinárodně zapojený inkubátor na světě, v těsném závěsu za centry z Austrálie a Nového Zélandu.

Co bude dál?

Do roku 2020 má JIC před sebou ambiciózní vizi, a to přinést Jihomoravskému kraji jednu novou firmu s miliardovým ročním obratem, tři regionální společnosti s celosvětovým dosahem, péči o 300 mezinárodně konkurenceschopných firem a 2020 vysoce kvalifikovaných pracovních míst. „Ať už budou konkrétní projekty či akce směřující k této vizi jakékoliv, vždy je bude provázet naše mise - pomáhat lidem tvořit firmy, které mění svět,“ řekl ředitel JIC Jiří Hudeček.

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3