INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

CEMI soustredeni 3 copy copyZnalost cizího jazyka dnes již nestačí k získání práce v renomovaných firmách s nadnárodní působností. Personální oddělení firem rovněž více dbá na zjištění, kde tuzemští manažeři absolvovali MBA (Master of Business Administration) studium. Přesto je kontinuální vzdělávání nezbytné. V současné době se zájem o on-line MBA programy podle údajů Central European Management Institutu (CEMI) zvyšuje. Tento trend je patrný jak v zahraničí, tak v České republice.Do „virtuálních“ školních lavic usedají nejen manažeři z nejrůznějších průmyslových a obchodních podniků, ale i starostové, vedoucí pracovníci státních zdravotnických zařízení či zaměstnanci policejních a armádních sborů.

On-line studium si přitom zachovává kvalitu prezenčního studia v kamenných institucích. „Důvodem je hlavně velká časová vytíženost uchazečů, kteří hledají možnost, jak nejlépe skloubit pracovní povinnosti se studiem,“ potvrzuje ředitel institutu CEMI Štěpán Mika s tím, že on-line studium jim tak umožňuje věnovat se studiu v čase a místě, kde se právě nacházejí, a to bez nutnosti kamkoli dojíždět.

EU souhlasí

Nezbytnost kontinuálního vzdělávání potvrdilo i generální ředitelství Evropské komise pro podnikání a průmysl. Podle ředitelství má manažerské vzdělávání podstatnou roli pro širší možnosti uplatnění absolventů a posílení jejich kreativního chování.

Podniky na to reagují snahou zajistit vhodné podmínky pro vzdělávání. Předchozí oborové vzdělání umožní vidět souvislosti a priority, pro vedení lidí či organizací však nejsou mnohdy dostatečné. Volba vhodného MBA studia tyto nedostatky eliminuje. Stále však platí jeho časová i finanční náročnost.

Sociální sítě? Ovládáme

Dalším důvodem pro rostoucí zájem o on-line formu vzdělávání je zvyšující se počítačová gramotnost. „Pro většinu lidí v České republice je v dnešní době například používání sociálních sítí naprosto běžnou záležitostí, a proto ani on-line výuka již není něčím, čeho by se zájemci zalekli,“ říká ředitel institutu CEMI Štěpán Mika. Kupříkladu na institutu CEMI navíc na bázi kvalitního uživatelsky přívětivého e-learningového systému Fronter původem z Norska.

Díky globalizaci a měnícím se podmínkám podnikání a managementu se trendem stávají nové studijní MBA programy určené primárně pro zahraniční studenty bez omezení místa bydliště. Nejlépe prostřednictvím on-line výuky pod vedením týmu mezinárodních lektorů.

O Central European Management Institut

Central European Management Institut (neboli CEMI) byl založen s cílem poskytovat MBA a LLM vzdělávání evropské úrovně, dostupné pro studenty z České republiky a Slovenska. S 242 úspěšnými absolventy a více než 230 současnými studenty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě.

Výuka je koncipována tak, aby umožnila profesní vzdělávání i časově vytíženým studentům. Pro tyto účely je na CEMI zaveden nejmodernější e-learningový systém Fronter, v němž jsou studentům zpřístupňovány všechny potřebné studijní materiály a další nezbytné informace a jejž mohou studenti využívat jak pro komunikaci s lektory, tak mezi sebou navzájem v rámci svých studijních skupin. Tento systém využívá například Vídeňská Univerzita, Univerzita v Lillehammeru či Cambridge ESOL.

CEMI je plně akreditovaným členem IADL (International Association for Distance Learning), členem EADL (European Association for Distance Learning), členem AIVD – Asociace Institucí Vzdělávání Dospělých ČR, členem AMSP (Asociace malých a středních podniků) a kolektivním členem ČMA (Česká manažerská asociace).

CEMI podporuje vzdělávání handicapovaných osob a v této oblasti dále spolupracuje také s Nadací Českého rozhlasu Světluška a občanským sdružením Život dětem. Kromě toho podporuje také nadační fond Dobrý anděl či organizaci Člověk v tísni. Více na http://www.cemi.cz/ .

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3