INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ministerstvo zdravotnictví postupem podle ustanovení § 66 odst. 2 zákona č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách a § 146 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, vyzývá zájemce oprávněné k poskytování zdravotních služeb v oboru pracovní lékařství k podání žádosti o udělení povolení k uznávání nemocí z povolání nebo ohrožení nemocí z povolání (dále jen „nemoci z povolání").

Žádosti se předkládají Ministerstvu zdravotnictví, sekci ochrany a podpory veřejného zdraví, Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2, a to do 30. 4. 2014 včetně. V případě pochybností je rozhodné datum předání žádosti k poštovní přepravě.

Územím, pro které mají být zdravotní služby poskytovány, jsou:

a) Středočeský kraj.
b) Moravskoslezský kraj
c) Zlínský kraj.

Žadatel k žádosti přiloží, ve smyslu § 66 odst. 1 zákona č. 373/2011 Sb., následující podklady:

a) identifikační údaje poskytovatele,
b) kopii oprávnění k poskytování zdravotních služeb v oboru pracovní lékařství,
c) rozsah a objem požadovaných zdravotních služeb, které je schopen zajistit, a jejich minimální personální zabezpečení,
d) dobu poskytování pracovně lékařských služeb, konkrétně diagnostické, dispenzární a posudkové péče k uznání nemocí z povolání, která musí trvat nejméně 5 let,
e) technické a věcné vybavení zdravotnického zařízení,
f) cenu za zdravotní služby nehrazené z veřejného zdravotního pojištění, za kterou hodlá zdravotní služby poskytovat,
g) počet provedených jednotlivých odborných vyšetření a počet posuzovaných osob ve vztahu k nemocem z povolání za poslední 3 roky před podáním žádosti, pokud tuto činnost v minulosti vykonával.

Požadavky na rozsah a objem požadovaných zdravotních služeb jsou stanoveny následovně:

a) rozsah požadovaných služeb musí odpovídat spektru nemocí z povolání a ohrožení nemocí z povolání hlášených na jednotlivých územích, pro která mají být předmětné zdravotní služby poskytovány, v kalendářních letech 2004 - 2013.
b) objem poskytovaných zdravotních služeb musí odpovídat průměrnému počtu uznaných nemocí z povolání a uznaných ohrožení nemocí z povolání, na jednotlivých územích pro která mají být předmětné zdravotní služby poskytovány, a to za kalendářní období 2009 - 2013, včetně kapacitní rezervy pro výkony a vyšetření, která se provádějí v souvislosti posuzováním nemocí z povolání, ale nevedou k závěru, že jde o nemoc z povolání či ohrožení nemocí z povolání,
c) objem poskytovaných zdravotních služeb musí pro jednotlivá území, pro která mají být předmětné zdravotní služby poskytovány, současně odpovídat také potřebám sledování vývoje zdravotního stavu osob s uznanou nemocí z povolání nebo ohrožením nemocí z povolání.

(Data potřebná pro odhad rozsahu a objemu požadovaných zdravotních služeb jsou k dispozici na webových stránkách Státního zdravotního ústavu Praha http://www.szu.cz/publikace/data/nemoci-z-povolani-a-ohrozeni-nemoci-z-povolani-v-ceske-republice)

Ministerstvo zdravotnictví, po posouzení podkladů v žádostech jednotlivých žadatelů a skutečností v nich uvedených vyřadí poskytovatele, kteří nevyhověli podmínkám vymezeným § 66 zákona č. 373/2011 Sb., a u ostatních určí pořadí ve vztahu k území, pro které mají být zdravotní služby poskytovány. Povolení k uznávání nemocí z povolání se udělí poskytovateli v oboru pracovní lékařství, jehož žádost nejlépe odpovídá stanoveným požadavkům a kterého určí, pro Středočeský kraj a Zlínský kraj, odborná komise jako prvního v pořadí. Pro území Moravskoslezského kraje se povolení k uznávání nemocí z povolání udělí dvěma poskytovatelům, jejichž žádosti nejlépe odpovídají stanoveným požadavkům a které určí odborná komise jako prvního a druhého v pořadí.

MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D.
náměstek pro ochranu a podporu veřejného zdraví
a hlavní hygienik ČR
Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3