Kvalitní a přehledná evidence docházky zaměstnanců je jedním z klíčových kroků pro efektivní řízení organizace. Doba, kdy byla docházková agenda složitě tvořena tužkou na papíře, už minula. Moderní technologie umožnily vývoj sofistikovaných docházkových systémů, které podnikům šetří čas i náklady. Poradíme vám, co by kvalitní systémy pro evidenci docházky měly obsahovat a na co se zaměřit při jejich výběru.
Společnost Creditreform oznamuje: tempo nárůstu počtu insolvenčních návrhů v květnu konečně zvolňuje. V meziročním srovnání jsou však insolvence stále na vysoké úrovni. V květnu 2011 bylo podáno celkem 2084 insolvenčních návrhů. Z toho bylo 561 insolvenčních návrhů právnických osob a 1523 návrhů fyzických osob.
Dle studie Water Resources Group se světové zásoby vody mají do roku 2030 snížit o celých 40 procent, což představuje významnou hrozbu především pro ty průmyslové sektory, které jsou na pravidelných dodávkách vody přímo či nepřímo závislé. Jak ukázal průzkum celosvětové sítě poradenských společností KPMG, firmy po celém světě se touto a jinými hrozbami v oblasti udržitelnosti začínají důsledně zabývat, a celých 62 procent z nich již má proto vypracovanou strategii pro udržitelné podnikání. Více než 70 procent firem, které takovou strategii zatím nemají, se ji chystá vytvořit během příštích pěti let.
Loňský propad cen hotelových služeb pokračoval i v prvním čtvrtletí letošního roku, kdy se průměrná dosahovaná cena za tří- až pětihvězdičkový hotelový pokoj meziročně snížila o dalších 6 procent na 1 027 korun. V březnu dokonce průměrná cena za pokoj klesla pod 900 Kč, což je nejméně od roku 2009, kdy společnost KPMG Česká republika zahájila průzkum TLT benchmark, v jehož rámci monitoruje aktuální poptávku po ubytovacích a konferenčních službách v ČR.
Průzkum zaměřený na stravovací návyky Čechů, který pro společnost KPMG Česká republika zpracovala agentura Ipsos Tambor, ukázal, že přes 40 procent Čechů si do práce nosí jídlo z domova. Více než čtvrtina dotazovaných (26 procent) se stravuje ve firemních kantýnách, 12 procent respondentů využívá nabídek poledních menu v restauracích a 13 procent svůj oběd řeší zakoupenou bagetou či sendvičem. Šest procent dotazovaných uvedlo, že neobědvají vůbec.
Možnou akvizici společnosti United Bakeries skupinou Agrofert komentuje Alex Verbeek, Partner odpovědný za poradenské služby zaměřené na transakce a restrukturalizaci, KPMG Česká republika.
Byl to mimořádný zážitek. Nakladatelský dům Grada uspořádal 11. září v Praze tiskovou konferenci, na níž představil, jaké zajímavé tituly do konce tohoto roku vydá. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Vystupující aktéři včetně několika autorů byli rychlí, dynamičtí a časově úsporní. Přesto dokázali sdělit vše, co bylo v plánu. Za hodinu čistého času jsme se dověděli spousty informací nabitých emocemi, vtipem i zaujetím pro věc. Bylo to velmi poutavé divadlo, nikdo neusínal a všichni jsme hořeli zvědavostí. Co mne ještě zaujalo, bylo oblečení přítomných odbornic. Osobnosti, o nichž by si leckdo myslel, že jsou to introverti a knihomolové neznající nic víc než písmenka na papíru, byly oděny s šarmem, vkusem a nápaditostí. Takže to celé dění byla tak trochu i módní přehlídka. Což vůbec neškodilo. Ženskému osazenstvu Grady to totiž náramně...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...