INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

shutterstock 110944892Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) a společnost Cisco uzavřely dohodu, která dává základ dlouhodobé spolupráci v oblasti kybernetické bezpečnosti. Ve svém úsilí o zajištění vyšší bezpečnosti virtuálního prostoru spolupracuje NBÚ, mimo jiné, s předními technologickými společnostmi. Nedávno podepsané Memorandum o porozumění mezi NBÚ a společností Cisco je součástí této snahy a předpokládá výměnu informací o aktuálních bezpečnostních trendech, kybernetických hrozbách a postupech „best practice“ mezi oběma organizacemi.

„Kybernetická bezpečnost, jejíž význam neustále roste, je vedle ochrany utajovaných informací a bezpečnostní způsobilosti dalším z hlavních úkolů Národního bezpečnostního úřadu. Od počátku budování našeho bezpečnostního pracoviště stojíme o spolupráci s partnery, kteří se kybernetickou bezpečností úspěšně zabývají. Cisco patří mezi významné hráče na tomto poli, a proto jsme se rozhodli spojit síly,“ řekl Dušan Navrátil, ředitel Národního bezpečnostního úřadu.

            „Společnost Cisco je v oblasti kybernetické bezpečnosti světovým lídrem a při každé příležitosti zdůrazňujeme, že tento obor prochází změnou směrem k vyšší rychlosti, efektivitě a sledování nákladů. Část této efektivity spočívá ve spolupráci mezi mnoha organizacemi, mimo jiné veřejným sektorem, regulátory, technologickými společnostmi a akademickou sférou. Česká republika si velmi dobře uvědomuje důležitost změn digitálního prostředí a kybernetické bezpečnosti. Kyberbezpečnost pro nás není jen produktem, ale zároveň myslíme na odolnost, ochranu soukromí a vysoký stupeň důvěry mezi uživateli bezpečnostních řešení a jejich dodavatelem. Ve zkratce, poskytujeme špičková řešení a jsme silným a spolehlivým partnerem v boji proti kybernetickému zločinu po celém světě,“ dodal John N. Stewart ze společnosti Cisco.

            Studie Cisco 2016 Annual Security Report, která zkoumá hrozby a trendy v oblasti kybernetické bezpečnosti, zjistila, že celosvětově pouze 45 procent organizací věří svému zabezpečení před kybernetickými útoky, které jsou v dnešní době stále propracovanější, ambicióznější a vytrvalejší. Zpráva dále vyzdvihuje výzvy, kterým organizace čelí v souvislosti s rychlým rozvojem taktiky útočníků. Ti mimo jiné stále častěji využívají k finančně motivovaným útokům legitimní online zdroje. Studie dále apeluje na světové organizace, aby více spolupracovaly a investovaly do procesů, technologií a lidí, a ochránily se tak proti kybernetickým útokům, které se staly svého druhu průmyslovým odvětvím.     

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3