INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

fricî 1Koncem května obdržel cenu projektu Czech Specials a čestný titul Nositel tradic české kuchyně Václav Frič, majitel a šéfkuchař vyhlášené české restaurace Na Pekárně v Čakovičkách. Čestný titul Nositel tradic české kuchyně je udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař roku, tzn. jednou za dva roky.

O jeho nositeli rozhodují společně zástupci agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.
Cenu předali za agenturu CzechTourism Ing. Lenka Nováková, manažerka projektu, a prezident Asociace kuchařů a cukrářů Čes­ké republiky, Bc. Miroslav Kubec. Autorem uměleckého artefaktu je kuchař-kovář Pavel Bortník.

Lenky Novákové jsme se zeptali, jak se projekt na podporu restaurací, které dobře vaří česká jídla, rozvíjí:
„Projekt Czech Specials – Ochutnejte Čes­ko zdárně překonal covidové roky, kdy byly restaurace zavřené, a vstoupil již do patnáctého roku působení na českém trhu. Pomalu, ale jistě se dostává do povědomí majitelů restaurací, a nově i cukráren a kaváren. Společně s Asociací kuchařů a cukrářů se snažíme o to, aby byly certifikované jen ty podniky, které vaří výborná česká jídla, nebo nabízejí české zákusky, ať už v tradiční, nebo moderní formě, a ve vysoké kvalitě jsou i jejich ostatní služby. V současné době je certifikováno 70 restaurací a 20 cukráren a kaváren v celé České republice, kterým poskytujeme marketingovou podporu a snažíme se je zviditelnit doma i v zahraničí, a přivést do jejich restaurací, hotelů, kaváren a cukráren více hostů. Novinky v projektu i v našich certifikovaných restauracích a cukrárnách můžete sledovat na Facebooku projektu, veškerá pravidla pro certifikaci naleznete na www.czechspecials.cz.“ 

(rix) 

Slovo ke dni

  • Bez předsevzetí? Bez cíle?

    Mnoho z nás na novoroční předsevzetí zanevřela. Nedivím se. Vždycky, když si nějaké dávám, nakonec jsem z něj vystresovaná. Jednoduše proto, že si do hlavy člověk vtiskne slovo musím. O to víc mám chuť na čokoládu, ke které bych začátkem ledna neměla ani přivonět. O to víc mě rozčiluje, že v jógovém studiu je každé úterý pořádná zima a vlastně se mi tam vůbec nechce. A tak jsem nad předsevzetími zlomila hůl. Takhle to prostě nemá smysl. Teď to dělám jinak. Sepisuju si cíle. A každý den, podle zásad Čtyř dohod, velmi inspirativního filozofického díla, dělám to nejlepší, co v daný moment mohu. Ne více, ne méně. Tak, aby mi činila každá moje volba radost. Slovo musím jsem vygumovala ze scénářů, které si v hlavě vytvářím. A nahradila je pocitem hřejivého potěšení, kdy je srdce, mysl i čin v rovnováze. A tak si jógu zacvičím doma, pěkně v...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Únor 2025

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

JPF

 

Partneři plus:

 
 

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

budova UPV 2 copy

Co jsou dodatková ochranná osvědčení 3. prosinec 2024

Uplynutím platnosti patentu průmyslověprávní ochrana léčiva nebo účinné látky na ochranu rostlin nemusí končit V důsledku období, které uplyne mezi podáním patentové přihlášky na nový léčivý přípravek a jeho registrací, není doba patentové ochrany vždy postačující k pokrytí investic vložených do výzkumu. Obdobná situace je i v rostlinolékařské oblasti.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto  cmsm105caim200 AVLOGOM3