„Kolem takzvaných éček a jejich používání v potravinách koluje stále spousta mýtů, a to nejen mezi lidmi, ale i v médiích," řekl Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA v ČR a na Slovensku. „Doufám, že zveřejnění zavádějících informací v Blesku bylo způsobeno pouze nízkou informovaností autorů článku o bio potravinách, a ne zlým úmyslem," dodal Szczypka s tím, že společnost BILLA dodavatele těchto produktů pečlivě vybírá mezi nejlepšími bio producenty povětšinou z České republiky. Všichni mají řádnou certifikaci jakosti bio pro své produkty včetně příslušné dokumentace a pravidelně procházejí kontrolami odpovědných orgánů Ministerstva zemědělství ČR.
Zavádějící informace o potravinách obsahujících takzvaná éčka jsou dlouhodobě kritizována ze strany všech profesionálů v oboru potravin. Ne všechny tyto látky jsou totiž zdraví škodlivé a mnoho z nich dokonce lidskému tělu prospívá. Biopotraviny jsou výrobky z bioproduktů, tedy produktů ekologického zemědělství. Přídatné látky, tzv. éčka, se v nich mohou po schválení příslušnými orgány objevovat.
(tz)