INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Ministr financi CR Ing. Andrej Babis a predseda CVS Marcel Winter - 20. 3. 2015Ministr financí Andrej Babiš se sešel s předsedou Česko-vietnamské společnosti Marcelem Winterem. Tématem jejich schůzky bylo vysvětlení vzájemných stanovisek, připravovaná elektronická evidence tržeb a plateb.

„Byl jsem informován, že občané vietnamské národnosti daně platí, těm děkuji a omlouvám se, pokud se jich moje vyjádření dotklo. Měl jsem samozřejmě na mysli ty, kteří řádně daně neplatí,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš. „Dohodli jsme se, že budeme při zavádění elektronické evidence tržeb spolupracovat, například uděláme speciální prezentaci pro vietnamské obchodníky,“ dodal. 

Předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter k tomu dodává: „Děkuji panu ministrovi Andreji Babišovi za velmi pozitivní přístup k našemu protestu. Dohodli jsme se na spolupráci, při které chceme informační osvětovou kampaní zvýšit vědomosti vietnamských podnikatelů v ČR o elektronické evidenci tržeb, zejména o možnostech koupení, nebo levného pronájmu potřebných zařízení. Našli jsme společnou řeč pro zvýšení integrace vietnamských podnikatelů do naší společnosti.“

Vyhráli jsme všichni, začala spolupráce

Tak jako jsem já dostával po odeslaném protestu telefonické i mailové vynadání od lidí, kteří neznali všechny aspekty problému a proto jsem každému v odpovědi vše vysvětloval, tak nyní ministr Andrej Babiš od některých příznivců slyší kritiku za to, že se těm Vietnamcům, kteří řádně platí daně, omluvil. Ano, udělal něco u nás historicky neslýchaného, stal se prvním ministrem české vlády, který se za pochybení, vzniklé přeřeknutím v Parlamentu, veřejně omluvil a dokonce zde žijícím Vietnamcům. Neschoval se za tiskovým mluvčím, ale zachoval se jako správný chlap s vizí. Na tento aspekt demokracie totiž nejsme zvyklí, protože u nás se chyby politiků zamlčují, nebo zamlžují. Nikdo díky našemu společnému jednání neprohrál, protože jsme našli společnou řeč v odstranění problémů s řádným vybíráním daní i se zavedením elektronických pokladen u Vietnamců v ČR. Tak jako mezi Čechy, tak i mezi Vietnamci jsou podnikatelé, kteří neplatí řádně daně. Protože tito Vietnamci poškozují dobrou pověst většiny vietnamských podnikatelů, kteří daně řádně platí a navíc porušováním našich zákonů i svým nevhodným chováním při podnikání poškozují dobré jméno Vietnamců u veřejnosti a dělají ostudu Vietnamu, zahájíme pro vietnamskou komunitu informační osvětovou kampaň, tak jak jsme to udělali v boji proti vietnamské narkomafii v ČR, ve kterém jsme v posledních dvou letech dosáhli pozitivních výsledků. Hlavní potřebou je zvýšit informovanost vietnamských obchodníků o připravovaných opatřeních elektronické evidence tržeb, vymýtit různé fámy, například o vysokých cenách elektronických pokladem a informovat je i o možnostech měsíčního pronájmu za cca 200,- Kč. Ministr Andrej Babiš neprohrál, vyhráli jsme všichni, neboť začala spolupráce ku prospěchu ČR i všech slušných a zákony dodržujících Vietnamců u nás.

Marcel Winter, Předseda Česko-vietnamské společnosti,

www.cvs-praha.cz

 

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3