INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

NITEUPC Business spouští projekt Ignite, který podpoří inovace a podnikání malých a středních firem v České republice. Projekt cílí na podnikatele, kteří mají reálné vize o svém rozvoji a ambice uspět i na mezinárodní scéně. Vítěz soutěže může svou firmu nastartovat nejen díky finanční odměně, ale i zviditelněním svého podnikání a navázáním nových kontaktů s potenciálními investory či zákazníky. Tři čtvrtiny malých a středních podniků přitom vidí rozvoj svého podnikání jako hlavní cíl následujících dvou let.

Soutěže Ignite, pořádané společností UPC Business a pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, se mohou zúčastnit již zavedené firmy na trhu, které se nebojí nových výzev a mají promyšlený plán vlastního rozvoje. „V našem byznysu se často setkáváme s malými a středně velkými firmami, které mají skvělé nápady a vize s obrovským potenciálem. Vnímají ale také mnohé bariéry. Například přes 70 procent společností v našem průzkumu uvedlo, že je trápí nedostatek prostředků k investicím. Více než polovina (52 %) firem pak vidí problém v nedostatečné známosti své značky. Cílem Projektu Ignite je pomoci těm nejlepším firmám ze segmentu SME  posunout jejich podnikání o krok dál,“ uvedl Martin Pochmon, viceprezident UPC pro firemní zákazníky.

Komplexní řada kritérií

Soutěžní projekty posoudí porota složená z předních českých manažerů, podnikatelů, ekonomů, publicistů a zástupců veřejné správy i akademické sféry. Odborníci budou hodnotit, do jaké míry jsou projekty soutěžících firem podložené realistickými ekonomickými fakty, ale zaměří se také na popis ekonomického modelu, udržitelnost rozvoje, inovativnost, originalitu a společenský přínos.  

 Záštitu převzalo MPO ČR

V souladu se svým Akčním plánem podpory malých a středních podnikatelů na rok 2015 zaštítilo projekt Ignite Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. „Projekt Ignite vítáme, protože podpoří malé a střední podniky a přispěje k diskusi o jejich významu pro celou českou ekonomiku. V těchto firmách pracuje přibližně 60 % všech zaměstnanců, tvoří přes polovinu přidané hodnoty a zároveň jsou často nositeli inovací.  Mnohým z nich stačí jenom malý impuls, aby se posunuly na vyšší byznysovou úroveň, což je přesně cílem projektu Ignite. Proto jsme se jej rozhodli podpořit svou záštitou a účastí v porotě,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Nejen finanční odměna, ale i obchodní kontakty

Finanční odměna pro 3 vítěze v celkové výši 500 000 korun není pro účastníky soutěže zdaleka nejpodstatnější motivací. Ignite představuje především skvělou příležitost, jak se zviditelnit v odborných kruzích, ale také oslovit širokou veřejnost a získat nové užitečné kontakty. Ty byly i hlavním benefitem soutěže, která má za sebou v Polsku již druhý úspěšný ročník. „Soutěž, kterou pořádalo UPC Business v Polsku nám pomohla zviditelnit náš produkt už v samotném průběhu soutěže. Získané peníze navíc použijeme k financování účasti na významném veletrhu v nejbližší době. Jsme velmi vděční, že nás porota složená z vynikajících osobností vyhodnotila jako firmu s globálním potenciálem,“ chválí si Daniel Skutela ze společnosti Leia Display System, která v polské soutěži obsadila druhé místo se svou unikátní prezentační technologií.

Jak se přihlásit

Firmy, které se do soutěžního klání chtějí zapojit, předloží prostřednictvím internetové aplikace na stránkách ignite.upcbusiness.cz stručný popis aktuální činnosti. Ten soutěžící doplní věcným plánem vlastního rozvoje a návrhy, jak chtějí stanovených podnikatelských cílů reálnými prostředky dosáhnout. Přihlašovací formulář je velmi jednoduchý a má pouze jednu stranu. Registrace je otevřená konce května nebo do navršení limitu sta přihlášených soutěžících.

Díky sociálním sítím se zúčastní i veřejnost

Kromě odborné poroty se do hodnocení soutěže může zapojit také veřejnost. Lidé budou moci prostřednictvím speciálně vytvořené aplikace na Facebooku hlasovat pro nejoriginálnější a nejinovativnější projekt. O stupně vítězů se v superfinále utká celkem 10 firem. Pět finalistů vybere odborná porota, druhá pětice vzejde z hlasování veřejnosti na Facebooku. 


Členové poroty Ignite:

Daniel Vávra – předseda poroty Ignite, vedoucí herní designer a zakladatel Warhorse Studios

Jan Mládek – ministr průmyslu a obchodu ČR

Frans-Willem de Kloet – generální ředitel UPC Česká republika

Dana Bérová – podnikatelka a soukromá investorka

Miloš Čermák – publicista a šéfredaktor zpravodajského serveru iHNED.cz

Braňo Gordan – spoluzakladatel a CEO Coober Group, úspěšný investor

Jana Hodboďová – vedoucí InovaJET, podnikatelského inkubátoru ČVUT

Vladimíra Chlandová – HR ředitelka a ředitelka právního oddělení UPC Česká republika

Petr Koubský – analytik a publicista na volné noze

Viktor Kučera - mentor podpory podnikání v Centru podpory inovací Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava

Lenka Kučerová – aktivní podporovatelka start-upů, první Češka v Silicon Valley

Aleš Michl – ekonom Raiffeisenbank

Jarmila Plachá – výkonná ředitelka ve společnosti Wayra CEE

Martin Pochmon – viceprezident pro firemní zákazníky UPC Česká republika

Dita Stejskalová – zakladatelka a výkonná ředitelka Ogilvy Public Relations

Zdeněk Tomíček – zastupující manažer projektu AMSP ČR „Svou cestou“ a zakládající partner advokátní kanceláře Tomíček Legal a mezinárodní sítě advokátních kanceláří CEE Attorneys

Sander Vonk – investiční ředitel ve společnosti Liberty Global

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3