INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

„Korejský trh je velmi náročný, protože se na něm střetává konkurence z celého světa. České výrobky a služby mohou přesto v tomto segmentu asijského trhu uspět nejen díky dobré pověsti, vysoké kvalitě a dobrým cenám, ale i flexibilitou a schopností vytvářet silné obchodní vztahy,“ upozornil na odborném semináři Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář.

 

Akce, kterou uspořádala Hospodářská komora ČR ve spolupráci s Velvyslanectvím Korejské republiky v Praze během 57. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, se kromě prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého, ministra průmyslu a obchodu ČR Jana Mládka nebo velvyslance Korejské republiky Ha Yong Moona zúčastnilo na 100 zástupců firem.

 

„Tak vysoká účast potvrzuje vysoký zájem o toto teritorium,“ poznamenal viceprezrezident Komory Minář. Podle něj mohou čeští exportéři dodávat do Koreje širokou škálu výrobků – od obráběcích strojů, přes digitální techniku, technologie pro čištění odpadních vod, technologie na zpracování odpadu, dále linky na úpravu minerálních surovin, velký potenciál je v energetice či v technologiích na zpracování biomasy.

 

„Samozřejmě se musíme dívat na to, co se v místě vyrábí, jednak máme velmi dobrou kvalitu, konkurenceschopnou cenu, ale největší konkurenční výhoda českého byznysu je flexibilita a schopnost vytvořit vztah. Na nových trzích je to zásadní věc, kterou potřebujete. Český byznys se vyznačuje právě invencí a flexibilitou, ten německý systémem,“ vysvětlil Minář.

 

ČR je navíc v průmyslové Korejské republice dobře známá např. tradičními strojírenskými výrobky, mezi něž lze zařadit například obráběcí stroje, hřídele, subdodávky pro loďařský průmysl nebo stroje a zařízení pro automobilovou výrobu. Blízkost obou zemí a dobré vztahy mezi ČR a Koreou vyzdvihl také korejský velvyslanec v Praze Ha Young Moon. „Česká republika je jedna z nejprůmyslovějších zemí na světě a pro nás strategický partner,“ potvrdil na tiskové konferenci.

 

Hospodářská komora České republiky udržuje s Koreou a místními partnerskými obchodními a průmyslovými komorami bohaté styky. Například letos v únoru Hospodářská komora ČR organizovala pod vedením jejího prezidenta Vladimíra Dlouhého doprovodnou podnikatelskou misi do Koreje (70členná delegace) při oficiální návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky. V dubnu 2015 české a korejské firmy o obchodní spolupráci jednaly v Praze – Komora ve spolupráci s Agenturou na podporu obchodu a investic „KOTRA“, Ministerstvem průmyslu, obchodu a energetiky a Korejskou mezinárodní obchodní asociací KITA zorganizovala „Czech-Korean BizTechDay“. Letos otevřela zahraniční zastoupení v Jižní Koreji také agentura CzechInvest.

 

„Jižní Korea je pro CzechInvest prioritní zemí. V posledních měsících předčila co do objemu kontaktů a jednání o potenciálních investicích i tradičně dominantní partnery, jako je třeba Německo, Spojené státy a Japonsko. Korejská republika má své pevné místo i v nové strategii CzechInvestu,“ uvedl ředitel pobočky v Soulu Martin Jírovec.

 

CzechInvest dle jeho slov dosud podpořil 29 korejských investic v celkové výši přesahující 75 miliard korun. Díky těmto investicím bylo vytvořeno téměř 12 tisíc pracovních míst.

Korejská republika patří mezi země s vyspělou tržní ekonomikou a od roku 1996 je členskou zemí OECD. Objemem vytvořeného HDP se řadí do první desítky mezi zeměmi OECD. V celosvětovém hodnocení se Korea v roce 2013 stala 13. nejsilnější ekonomikou světa a 4. nejsilnější v Asii. Nejvyspělejším odvětvím jihokorejského průmyslu je elektronika.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3