Informovat české podnikatele o možnostech vývozu do zahraničí, zvýšit konkurenceschopnost malých a středních firem a podpořit je v jejich úsilí o uplatnění na zahraničních trzích. To je cílem série osmi proexportních seminářů, které od poloviny června v jednotlivých regionech uspořádá Hospodářská komora České republiky v úzké spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu.
V pondělí 6. června se uskutečnila schůzka představitelů Agrární komory ČR, Zemědělského svazu ČR a Konsorcia nevládních agrárních organizací s předsedou vlády ČR panem Petrem Nečasem. Delegaci zemědělců vedl prezident AK ČR Jan Veleba, doprovázen předsedou ZS ČR Miroslavem Jirkovským a zástupcem Konsorcia Bohumilem Beladou, který je zároveň viceprezidentem AK ČR. Jednání byl přítomen ministr zemědělství Ivan Fuksa.
Zkrácení vstupního formuláře do podnikání z 21 stran na 2, vytvoření konkurence mezi jednotlivými živnostenskými odbory a zrušení jejich územní působnosti a zlevnění vstupu do podnikání. To jsou hlavní důvody, proč se první nositelem řádu Patron českého podnikání stal bývalý ministr průmyslu a obchodu Martin Říman.
Hospodářská komora České republiky se znepokojením sleduje, dle jejího názoru unáhlené a v evropském prostoru nekoordinované, kroky spočívající v radikálním omezení a následně i do roku 2022 zastavení všech jaderných elektráren v Německu.
Podle aktuálního průzkumu německých zahraničních hospodářských komor v 16 zemích střední a východní Evropy obhájila Česká republika v tomto regionu opět pozici nejatraktivnější země pro podnikání. Na druhou stranu však nebyla transparentnost při zadávání veřejných zakázek v žádné zemi bývalého socialistického bloku hodnocena tak špatně jako v České republice.
Střevní onemocnění způsobené bakteriemi Escherichia coli (EHEC) vzalo v Německu v těchto dnech život již 14 obětem. Zatím se přesně nestanovil zdroj nákazy, ale předpokládá se, že ji měly šířit kontaminované bio okurky ze Španělska. Jak upozornil hlavní hygienik Michael Vít, je zvlášť nutné u syrové zeleniny zachovávat přísná hygienická opatření a mýt před konzumací jak okurky tak rajčata a salát. Jinak je známé, že se tyto bakterie ničí už při 70 stupních Celsia, což u okurek a salátu nepřipadá v úvahu, protože po převaření nejsou poživatelné jako salát.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...