INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Radovan TomanNovým generálním ředitelem opavské farmaceutické společnosti Teva Czech Industries se 1. července stal Radovan Toman. Do Opavy se vrací po čtyřech letech zahraničního působení a přináší s sebou bohaté zkušenosti a nové vize pro další rozvoj závodu.

Radovan Toman začal svou kariéru v opavské společnosti Teva Czech Industries již v roce 2009 jako manažer údržby. Díky svému talentu a odhodlání rychle postupoval ve své kariéře a během následujících let se podílel na řízení závodu pevných lékových forem, který má více než 140 let dlouhou tradici výroby léčivých přípravků.

Po dočasném působení na pozici generálního ředitele opavského závodu přešel Radovan Toman do globální struktury korporace Teva, kde měl na starost inženýring, investiční výstavbu a rozvoj celkem patnácti závodů. Během své kariéry působil i v indickém závodě ve státu Goa a v posledních třech letech vedl závod v maďarském Debrecínu jako generální ředitel.

„Opavský závod je strategický v celé korporaci Teva a je opravdu na špičkové úrovni. Máme v něm spoustu talentovaných lidí, kteří šli podobnou cestou osobního rozvoje jako já. Velkou výzvou pro mě je pokračovat v cestě, která byla v Opavě nastavená, i v tom, co jsme dokázali za poslední dekádu,“ řekl Radovan Toman.
Radovan Toman se plánuje zaměřit na maximální zefektivnění stávajících výrobních kapacit, postupnou modernizaci technologií a prohlubování expertních znalostí zaměstnanců. „Do modernizace závodu budeme v první fázi investovat dva miliony dolarů, které jsme uvolnili na IT infrastrukturu, výkonnostní management, virtuální realitu či bezpapírovou dokumentaci, což je pilotní projekt s potenciálem další rozsáhlé modernizace. Bezpapírová výroba, se kterou začínáme v jedné části závodu, je pro nás aktuálně největší novinkou. Ve farmacii, která je založená na detailní dokumentaci celého výrobního procesu, jde o skutečně jedinečné řešení v měřítku celé Evropy. Redukcí a eliminací papírových dokumentů jsme navíc nejen ekologičtější, ale také dokážeme lépe předcházet lidským chybám,“ dodal R. Toman.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Srpen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3