Novým prezidentem asociace ABSL byl zvolen Jaromír Staroba (39). V čele organizace, která na českém trhu sdružuje poskytovatele podnikových, zákaznických a IT služeb, vystřídá Otu Kulhánka, jenž stál u jejího zrodu v roce 2013. Od té doby prošel celý obor i samotná ABSL dynamickým růstem a rozvojem. V 350 centrech zaměřených na vysoce kvalifikovanou a inovativní práci dnes působí 145 000 zaměstnanců. Cílem Jaromíra Staroby je podpora dalšího rozmachu sektoru, zaměřit se chce nejen na spolupráci s autoritami státní správy, ale i na sdílení znalostí a zkušeností mezi členy a další transformaci a digitalizaci sektoru.
Novým ředitelem marketingu a inovací společnosti Edenred se stal Vladimír Rejlek (43 let). Má za sebou bohaté, téměř dvacetileté zkušenosti ze světa digitálního marketingu.
Novým výkonným ředitelem KB Penzijní společnosti se od 8. dubna 2022 stal Vladimír Jeřábek (54). Zkušený manažer, který mnoho let působil v nejvyšším vedení Komerční banky, již v minulosti v KB Penzijní společnosti působil, a to na pozici předsedy dozorčí rady.
Síť drogerií ROSSMANN provozující v České republice v současnosti 157 prodejen s více než 1 000 zaměstnanci má od 1. dubna nového vedoucího oddělení property a expanze a ředitele IT. Vedoucím oddělení property a expanze společnost ROSSMANN se stal Karel Procházka, pozici ředitele IT nově zastává Josef Špeta.
Novým, a vůbec prvním, oblastním manažerem EVERLI pro Českou republiku se stal Petr Novák, který přichází ze Sodexa. Jeho hlavním cílem bude zvýšit prodej v rámci České republiky, nastavit dlouhodobou spolupráci s partnery, expanze do dalších měst a snaha o co nejlepší zákaznickou zkušenost.
Tým Banky CREDITAS i celé investiční skupiny CREDITAS posílil od března Petr Dufek. Ten přichází z ČSOB a v CREDITAS bude zastávat pozici hlavního ekonoma.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...