Za letního provozu v červenci 2020 se Drůbežářskému závodu Klatovy podařilo neočekávané. Bez přerušení výroby tu zmodernizovali stávající porcovací linku, a nově tak došlo k zvýšení výkonu porcování drůbeže z 6000 kusů za hodinu na neuvěřitelných 7500 kusů za hodinu. Celková proměna tak významně zlepšila i kvalitu řezů, rychlost produkce, a i výslednou kvalitu výrobku. A jako první v České republice zde zavedli robotické vykostění stehen, při kterém roboti reagují na různou anatomickou velikost.
„Naším cílem bylo inovovat stávající technologické procesy, a to vše v co nejkratším možném čase a zároveň bez přerušení výroby. Tento husarský kousek se nám podařil, a tak můžeme být náležitě pyšní na to, k jak velkému posunu došlo. Nejen že se nám zvýšil výkon o 1500 kusů za hodinu, ale s výrazným zlepšením řezu se zrychlila i produkce a významný dopad to má i na výslednou kvalitu výrobku, díky které se už dnes řadíme mezi nejlepší západoevropské podniky,“ uvedl technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.
„Jako první v České republice jsme také zavedli robotické vykoštění stehen, kde roboti umí reagovat na různou anatomickou velikost drůbeže, to vše v souvislosti s vysokou hygienou i kvalitou procesu výroby. Jsme tak náležitě pyšní na to, že i v nelehké tržní době se nám stále daří přicházet v první řadě s novinkami, které zákazníci umí ocenit. Jsme rádi, že můžeme zaručit ty nejmodernější a nejefektivnější výrobní postupy,“ dodal Karel Vařeka.
Společnost s více než padesátiletou tradicí se výrazně zasadila o využívání těch nejmodernějších světových technologií při zpracování drůbežího masa. Jejich produkty získávají řadu ocenění a patří ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Drůbežářský závod Katovy je tak dobrým důkazem toho, že česká kvalita potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.
Vedle modernizace technologických procesů zpracování drůbežího masa se firma na trhu v posledním roce prezentuje i ve spojitosti s unikátním výrobkem – Kuřecí mleté maso, které obsahuje jako jediný výrobek na trhu sto procent mletého kuřecího masa.
Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce.
(tz)