INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
Inspekce nemovitostí je jedním z nejrychleji rostoucích trhů české ekonomiky. Meziroční nárůst poptávky zde totiž dosahuje několika stovek procent. Nemopas, který je leaderem na trhu v provádění inspekce vad nemovitostí, za první pololetí registruje desetinásobný nárůst zájmu o posudky objektů, což představuje meziroční zvýšení o 900 procent. Důvodem je fakt, že jde o relativně novou službu, ale především vyšší opatrnost lidí při nákupu nemovitosti. Ti si nyní, v období ekonomické nejistoty, daleko více cení svých peněz.

Za první pololetí letošního roku odborníci Nemopasu zpracovali přes dvě stovky komplexních posudků na bytových objektech a vzhledem k poptávce v průběhu letních měsíců očekávají, že za celý rok půjde o více než 500 posouzení. Meziročně se tak zájem zvedne více než desetinásobně. „Lidé poptávají jak komplexní posouzení stavu objektu, například před jeho koupí, tak dílčí posudky zaměřené především na zdravotní nezávadnost nebo na odhad budoucích nákladů na provoz domu," vysvětlil vedoucí projektu Nemopas Ctibor Hůlka.

Technici Nemopasu zájemcům o inspekci nemovitosti posoudí objekt přímo na místě. Provedou přitom statické posouzení, prověří hydroizolaci objektu, změří potřebné údaje pro získání průkazu energetické náročnosti budovy, posoudí hluk, prověří plnění bezpečnostních, požárních a hygienických požadavků, posoudí stav povrchů podlah, stěn a stav technického zařízení budovy jako jsou instalace a rozvody. Pokud najdou stopy jakékoli závady nebo rizikové řešení, prověří je pomocí nejmodernějších technologií včetně například termovize. Výsledkem jejich práce je pro laika srozumitelný popis aktuálního stavu domu, ale také například ocenění nemovitosti včetně vyčíslení nákladů na sanaci vad.

Cena inspekce u částečného posudku bytu začíná na 3000 korunách, u rodinného domu se cena obvykle pohybuje od deseti tisíc korun. Inspektoři Nemopasu působí po celé České republice.

Nemopas pro život

V poslední době, vedeni pravděpodobně hojnou medializací problémových případů, lidé poptávají stále častěji posouzení zdravotní nezávadnosti bytů nebo domů, které hodlají koupit nebo které již vlastní. Častým nálezem je problém s radonem ve starších bytech a domech s vyměněnými plastovými okny. Ta více těsní a domácnosti jsou tak méně větrané a nebezpečný radon a jeho dceřiné produkty se tak v objektech udržují a z dlouhodobého hlediska mohou poškodit i zdraví obyvatel domu.

Koncentrace radonu se měří speciálními dozimetry, které se na dobu jednoho týdne umístí do jednotlivých místností v domě. Cena takového měření se pohybuje v řádu od dvou do pěti tisíc korun. Je-li při měření zjištěno výrazné překročení limitních hodnot koncentrace, mají obyvatelé možnost za určitých okolností získat i státní příspěvek na realizaci ozdravných opatření. Tím nejjednodušším řešením boje s radonem je přitom hojné větrání objektů, které by v oblastech s vysokým výskytem radonu mělo dosahovat až 10 hodin denně.

Kromě problémů s radonem se na zdraví obyvatel domů podepisuje také karcinogenní azbest nebo formaldehyd, který se může uvolňovat z nábytku, vysoká koncentrace oxidu uhličitého způsobená opět omezeným větráním v bytech a domech s těsnými okny, plísně a roztoči. Všechny tyto škodliviny je možné si u kupovaného nebo již obývaného objektu nechat odborníky Nemopasu prověřit a získat doporučení k nápravě včetně jejího finančního vyčíslení.

Nemopas: Finance

Novinkou v nabídce Nemopasu, jejíž zavedení také vyvolala velká poptávka ze strany lidí kupujících nemovitost, je vyčíslení nákladů na provoz domu v budoucnosti. V případě zájmu tak jsou odborníci Nemopasu schopni u jednotlivých posuzovaných objektů odhadnout celkové finanční náklady na provoz (vytápění, teplá voda, vyvážení odpadu, pojištění apod.) včetně následných investic například do výměny kotle, střechy či jiných součástí nemovitosti po celou dobu její životnosti, tedy například na následujících 50 let.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3