Výsledky analýzy, kterou pro Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR zpracoval Institut oceňování majetku Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE), dokládají následující skutečnosti. Zhruba 22 % tržeb v restauracích, jídelnách a kantýnách vzniká díky podpoře systému zaměstnaneckého stravování. Tedy dotováním závodních jídelen, prostřednictvím stravenek apod.
Rostoucí náklady na provoz a údržbu nutí firmy hledat způsoby, jak optimalizovat provozní systémy v budovách. Výdaje spojené s údržbou a provozem budovy jsou po dobu její životnosti až trojnásobně vyšší, než její výstavba.
Tento týden firmy aplikují home office pro profese, kde je to možné a zároveň řeší náhrady za rodiče, kteří hlídají děti, lidi v karanténě nebo za polské či slovenské „pendlery“, kteří se nemůžou dostat přes hranice kvůli frontám u kontrol.
Zaměstnavatelé v České republice hlásí pro druhé čtvrtletí 2020 mírně pozitivní náborové plány. 8 % zaměstnavatelů očekává nárůst počtu pracovních sil, 3 % předpovídají snížení počtu pracovních sil a 89 % zaměstnavatelů nepředpokládá žádné změny.
Někteří politici a odboráři sledují ve stále větším nástupu robotů možnost pro jejich zdanění. V automatizaci pracovních procesů vidí hrozbu zániku pracovních míst, kterou je zapotřebí zatížit odvody do státního rozpočtu.
Návštěva u lékaře nebo v bance, změna operátora, objednávka předplatného, ale i běžný nákup v e-shopu či reklamace – při všech těchto činnostech lidé běžně poskytují svá osobní data. Připomenul to mezinárodní den ochrany osobních údajů vyhlášený v roce 2007 Evropskou komisí, který každoročně připadá na 28. ledna. Osobní informace uváděné v registrech jsou přitom často volně přístupné. Příklady z praxe zároveň ukazují, že bez právní ochrany majetku to může vést i k jeho ztrátě či znehodnocení.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...