INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Tablety a mobily s přístupem na internet slouží svým majitelům nejen k zábavě a komunikaci, ale také k nákupům. Svědčí o tom statistiky on-line prodejců, kteří v přístupech na své stránky zaznamenávají rostoucí podíl mobilů a tabletů, a to v řádech desítek procent. Novým zvyklostem zákazníků přizpůsobují obchodníci vzhled i strukturu e-shopů, které musí umožňovat příjemné čtení a jednoduché ovládání prostřednictvím dotykové obrazovky.

Internet používá asi 70 procent české populace. Březnová zpráva NetMonitoru uvádí konkrétně 6,6 milionu reálných návštěvníků z Česka, přičemž na mobilní internet připadalo 2,7 milionu reálných uživatelů. Popularitu tabletů potvrzují nejen prodejní statistiky, ale také nedávné rozhodnutí Českého statistického úřadu při sestavování takzvaného spotřebního koše. Z tisícovky položek, které statistici používají pro výpočet inflace, vypadl osobní počítač. Nahradil jej právě tablet.

Ukázkou zvyšující se obliby nákupů přes mobily a tablety je například největší internetový obchod s počítači a elektronikou, Alza.cz. Z mobilních zařízení jej navštěvuje asi 16 procent lidí, více než polovina z nich také něco nakoupí. Za posledních 12 měsíců firma zaznamenala nárůst přístupů z mobilů a tabletů přesahující 40 procent. „Prostřednictvím mobilních zařízení spotřebitelé nakupují především levnější položky, jako je například příslušenství k počítačům a elektronice nebo elektronický obsah,“ popsala Šárka Jakoubková, PR manažerka společnosti Alza.cz. Trend potvrzuje také portál Slevoteka.cz, zaměřený hlavně na víkendové a wellness pobyty. Zatímco počet přístupů z desktopů se od loňského dubna meziročně zvýšil o 3,54 procenta, u tabletů a mobilů nárůst činí shodně 127 procent. „Přestože v celkových číslech na mobily a tablety stále připadá jen necelých 11 procent přístupů na náš web, na meziročním nárůstu návštěvnosti se podílely ze dvou třetin. Z toho je jasně patrné, jaká je tendence do budoucna,“ řekl Karel Pospíšilík, jednatel portálu Slevoteka.cz.

Masové rozšíření mobilních telefonů a tabletů zároveň vyvolalo potřebu změnit design webových stránek i e-shopů. „Stále více provozovatelů webů a webových aplikací požaduje řešení, které využívá responzivní design, nabízí velké ovládací prvky a zajistí snadné dotykové ovládání,“ objasnila Lenka Uzun ze společnosti Servodata, zajišťující služby v oblasti IT. Mobilní aplikaci má například Alza.cz, a to pro všechny tři platformy: Android, iOS a Windows Phone. Novinkou je aplikace Alza Média, která umožňuje přehrávání audioknih.

Na pohodlné prohlížení a ovládání prostřednictvím mobilních zařízení se na svých produktových webech zaměřila také farmaceutická společnost Pharma Future, která se rozhodla od začátku roku 2014 významně posílit prodej přes internet. „Přes 25 % návštěvníků našich stránek využívá pro přístup mobilní telefony a tablety,“ uvedl Pavel Sedláček ze společnosti Pharma Future. Cílem je proměnit návštěvníky také v zákazníky.

(tz)

 

 

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3