INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Architekt  a  designér  Bořek   Šípek ve  společném   projektu s výrobní  společností  Jan  Ficek  Dřevovýroba s.r.o. vytvořili nábytkovou  sérii    ARCHILLES.   Kolekce   ARCHILLES   byla představena   v  Praze  v  Obecním  domě  10.  června 2013,  a následně  se  přesunula  na  výstavu   do   Karlových  Varů,  do Muzea Karlovy Vary, kde byla do  1. září 2013. Nyní je čerstvě otevřen nový showroom na adrese: Show Room, Diamond Point, Mánesova 28, 120 00 Praha 2.


Bořek Šípek navrhl kolekci intarzovaného nábytku pro  úspěšnou  českou rodinnou  firmu  Jan  Ficek  Dřevovýroba.  ARCHILLES  je limitovanou   kolekcí   vysoce   kvalitního   intarzovaného   nábytku   z přírodní dýhy v kombinaci s masivními prvky. Inspirací pro kolekci ARCHILLES se stal Homérův epos Illias o  dobývání města Troje řeckými  bojovníky.  Výrobce i  designér  se snažili  navázat  na  to nejlepší   z   české   poválečné   nábytkářské   výroby    s  využitím současných moderních technologií.

Bořek  Šípek je v České republice  známý především  jako sklářský výtvarník  a hradní  architekt  prezidenta  Václava Havla, ale je také autorem  rozličných  kusů  nábytků,  ať   už  jsou  to  židle,  křesla, pohovky, knihovny nebo kabinety. K  nábytku se vrací i nyní. Novou výzvou  se pro  něj  stal luxusní dýhový  nábytek  s masivními prvky, který  navrhl   pro    chrudimskou   firmu   Jan   Ficek  Dřevovýroba. Společnost   JFD   je   jedním   z   největších   evropských  výrobců sesazenek z přírodních  dýh.  Propracované technologie  umožnily využít  laserem  řezané vysoce  kvalitní  dýhy  ze  všech  známých druhů dřeva a vytvořit tak originální intarzovaný nábytek. Jan Ficek si přál obnovit jeho složitou výrobu a dokázat tak, že pro  jeho firmu je  úkolem,  se kterým  se  dokáže  se ctí vypořádat  a přinést na  trh luxus, který zde tradičně býval. Oslovil tedy Bořka Šípka, designéra, který patří  už dlouhá  léta  mezi  špičku ve svém  oboru,  aby   byl výsledek tak kvalitní, jak je to jen v současnosti možné.

(tz)

Slovo ke dni

  • Voda a veselí

    Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Červenec 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3