Začínat s budováním kurýrní firmy na českém trhu, který se vyznačuje širokou nabídkou a vysokou úrovní služeb v této oblasti, není jednoduché.
Brněnská čokoládová manufaktura Ajala vzala klasickou čokoládovou pochoutku a posunula ji takzvaně na jinou úroveň. Pokud máte rádi lískové oříšky, čokoládu a jejich kombinaci a mysleli jste si, že vám prostě ty běžné oříšky v čokoládě chutnají, pak pozor. Jakmile ochutnáte verzi od Ajaly, Čoko zob, už se k těm klasickým nebudete chtít vrátit!
Žďárský TOKOZ představil novou verzi svého unikátního mechatronického systému ePRO 1.4., který kombinuje elektronickou správu přístupů spolu s extrémní mechanickou odolností.
Czech Specials – Ochutnejte Česko, je společným projektem agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Ten již třináctým rokem pomáhá rozvíjet regionální gastronomii a podporuje restaurace, které nabízejí česká jídla v tradiční i moderní úpravě. Czech Specials je ale zároveň certifikační značkou, která potvrzuje, že v certifikované restauraci jsou poskytovány kvalitní služby a hosté dostanou české pokrmy v odpovídající kvalitě. Ing. Lenka Nováková, manažer pro mezinárodní marketing – vzdálené trhy a manažer projektu Czech Specials a projektu EDEN agentury CzechTourism naznačila, co se v uplynulém roce podařilo a s čím se počítá letos. Cíle jsou ambiciózní:
Pivovar Svijany rozšířil svůj věrnostní program o odměny za nákup piva v plechovkách. Zákazníci, kteří si zakoupí svijanské pivo v plechovce, mohou vyhrát až stovky poukazů na čepované pivo pro sebe i své přátele a podpořit tak své oblíbené hospody. Získané poukazy mohou využívat až do konce letošního roku.
Vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem lze kultivovat mnoha způsoby. Oblíbeným nástrojem péče jsou stravenky, které zaměstnanci stále velmi oceňují. Přinášejí totiž několik výhod, jednou z nich je jasně deklarovaný smysl firmy dělat pro své pracovníky něco užitečného a vstřícného. Dobře se naobědvat, mít možnost teplého stravování s vyváženým jídelníčkem, to je výhoda, která se počítá. Náležitě ovlivňuje kondici i náladu člověka, vyplácí se podniku i jednotlivci. Na to, proč jsou stravenky stále oblíbené, odpovídala Martina Machová, HR ředitelka Sodexo Benefity:
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...