StartupYard, nejstarší technologický akcelerátor ve střední a východní Evropě, zaznamenal velký zájem o své nové akcelerační kolo ze strany mezinárodních startupů. Ty se mohou přihlašovat do konce září 2019.
Klíčem pro pracovní vztahy mezi sourozenci v jedné rodinné firmě je zdravé rodinné zázemí. Kdo ze sourozenců převezme žezlo v rodinné firmě obvykle vyplyne ze situace a okolností. Kdo firmu povede však nemusí být vždy zcela jasné a toto rozhodování se může stát příčinou závažných konfliktů.
Jak získat patentovou ochranu v zahraničí za využití řízení podle mezinárodní Smlouvy o patentové spolupráci bylo naznačeno v článku, který byl na tomto místě uveřejněn minulý měsíc. Zdůrazněnými výhodami popsaného systému bylo zejména získání času na přípravu a rozhodování, zda, a ve kterých státech, usilovat na základě jediné podané patentové přihlášky o patentovou ochranu.
Osm českých firem, oborové asociace a státní agentury na podporu obchodu a zahraničních investic se představí na aerokosmickém salonu MAKS 2019. Ten odstartuje v úterý 27. srpna na letišti Žukovskij nedaleko Moskvy. Do Ruské federace přijedou v „dresu“ oficiální účasti pořádané Ministerstvem průmyslu a obchodu.
Lidé úspěšní v podnikání občas zapomínají na svůj osobní život. Déle, než bývá zvykem, žijí sami, vždyť přátel a obchodních partnerů mají tolik, že nevědí, s kým se potkat dříve... Po čase na dveře osudu zaklepe samota a člověku začne být smutno. Rád by vytvořil rodinné zázemí nejen pro sebe, ale i toho druhého. Když se nedaří naplnit vztah, obrací se na seznamovací agentury, k profesionálům. Jedna z nich je Šance pro lásku a sídlí v Brně. Její majitelky Lenky Šamánkové jsem se zeptala:
Takové housky umí upéct jen Václav Frič, šéfkuchař a majitel české hospody Na Pekárně v Čakovičkách kousek od Neratovic. Nebo kousek od Prahy, jak se to vezme. Dostala jsem je s kolegou ke gulášovce z kance. Bylo horko, snědla jsem jen jednu, a to mi bylo líto. Ta jeho houska, to byl zázrak, sametové sousto, cosi, po čem člověčí žaludek volá a děkuje za ně. Je to jako poezie z pole a mlýna, poezie vztahu i výsledek snahy nabídnout hostům to, zač se zkušený hospodský nikdy nebude muset stydět. Samozřejmě, pivečko do stínu a něco k zakousnutí, to všechno ano, ale ty houstičky... Celý život bych nemusela snídat nic jiného. Avšak k věci: hospoda Na Pekárně letos vstoupila do projektu Czech Specials, tedy nese certifikaci, již dostávají výjimečné podniky u nás za to, že v jídelním lístku drží tradiční česká jídla a že jsou to centra, jež dokážou reprezentovat český cestovní ruch náležitě a s patřičným sebevědomím i před zahraničními turisty. A Václav Frič patří ke špičce českých šéfkuchařů, jejichž stopa naši kuchyni proslavila v mnoha špičkových restauracích vytříbenou chutí:
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...