INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

cv roku2023 vlajka SV 2 200dpiNa podporu kvalitních českých výrobků vyhlašujeme anketu Český výrobek roku 2024.

Bude se hlasovat ve 3 soutěžích:

  • Potravinářské výrobky bude hodnotit komise zástupců českých výrobců a zákazníků v parametrech chuť, vůně, vzhled.
  • Nepotravinářské výrobky zhodnotí zástupci českých výrobců podle jednotlivých parametrů a vzhledu.
  • Hlasování na Facebooku se mohou zúčastnit uživatelé Facebooku, kteří v období od 20. 9. do 21. 10. 2024 dají hlasy (To se mi líbí) nominovaným výrobkům.

Již nyní můžete hlasovat na Facebooku. Výsledky budou vyhlášeny 27. 10. 2024 na webových stránkách společnosti a na Facebooku.

Český výrobek je již 19 let značkou důvěry
Označení Český výrobek pomáhá výrobcům i spotřebitelům. Výrobci s tímto prestižním oceněním prodají více, protože zákazníci mají jistotu, že si kupují výrobek, kterému mohou důvěřovat. Navíc jim značka pomáhá k lepší orientaci, protože je srozumitelná, výrazná a nezaměnitelná.

Ing. Leo Kolečkář, jednatel, Český výrobek s.r.o. 

Slovo ke dni

  • Úžasná tiskovka Grady

    Byl to mimořádný zážitek. Nakladatelský dům Grada uspořádal 11. září v Praze tiskovou konferenci, na níž představil, jaké zajímavé tituly do konce tohoto roku vydá. Na tom by nebylo nic neobvyklého. Vystupující aktéři včetně několika autorů byli rychlí, dynamičtí a časově úsporní. Přesto dokázali sdělit vše, co bylo v plánu. Za hodinu čistého času jsme se dověděli spousty informací nabitých emocemi, vtipem i zaujetím pro věc. Bylo to velmi poutavé divadlo, nikdo neusínal a všichni jsme hořeli zvědavostí. Co mne ještě zaujalo, bylo oblečení přítomných odbornic. Osobnosti, o nichž by si leckdo myslel, že jsou to introverti a knihomolové neznající nic víc než písmenka na papíru, byly oděny s šarmem, vkusem a nápaditostí. Takže to celé dění byla tak trochu i módní přehlídka. Což vůbec neškodilo. Ženskému osazenstvu Grady to totiž náramně...

    Pokračování ...

Aktuality

CESKE POLE MAPA

Farmáři pěstují původní plodiny na více než 6000 hektarech 25. říjen 2024

Iniciativa České Pole, na které spolupracuje makro ČR s Českou zemědělskou univerzitou v Praze, zemědělskými svazy, za podpory ministerstva zemědělství, schválila rozvoj na období 2024–2026.

logo copy copy

Robotizace mění pracovní trh 24. říjen 2024

Do robotizace investují české firmy miliardy ročně. V rámci střední a východní Evropy je Česko v nasazování robotů na špici. Podle odhadů by robotizace mohla ohrozit až 400 tisíc pracovních míst.

DB copy copy copy

Gastro nabralo dech 23. říjen 2024

Po překonání obtížného období, které vyvolaly opatření proti šíření onemocnění covid-19 a následně raketový růst inflace, kdy majitelé restaurací, barů, kaváren či bister museli bojovat o zákazníky, přišlo v tomto segmentu podnikání oživení.

241015 043431

Komora certifikovaných účetních oslavila 25 let 18. říjen 2024

V úterý 15. října uspořádala Komora certifikovaných účetních setkání k příležitosti 25 let od svého založení. Součástí oslavy byla také panelová diskuse na téma „Nástupnictví a střídání generací ve firmách“.

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2 audepor

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Říjen 2024

Vybíráme z Prosperity

Český železniční průmysl letos očekává meziroční růst produkce až o 10 %

RegioPanter PID 2Český železniční průmysl má v letošním roce pozitivní růstová očekávání a předpokládá opět další meziroční zvýšení produkce. „Mohla by být dokonce o něco vyšší než loni, a to kolem 10 %. Očekávání jsou poměrně velká a vycházejí z již kontrahovaných smluv, které pokrývají dodávky na delší období.

Téměř polovina firem zaměstnává zahraniční pracovníky

Obrázek2 copy copy copyZahraniční pracovníky – nepočítajíc v to občany členských států EU – zaměstnává zhruba polovina firem. Vyplývá to z šetření, které uskutečnila Hospodářská komora ČR ve druhé polovině června mezi svými členy a dalšími firmami zapojenými prostřednictvím Hospodářské komory do Programu kvalifikovaný zaměstnanec.

Novela stavebního zákona ohrožuje trh

Chaos namísto přehledného a funkčního systému. Asi tak by se dala popsat situace, kterou přinesla novela stavebního zákona na začátku letošního července. Oborové organizace, úřady i stavební firmy nadále považují digitalizaci stavebního řízení za nefunkční.

Obrat širší skupiny Broker Consulting za rok 2023 dosáhl téměř tří miliard korun

petr hrubyŠirší skupina Broker Consulting dosáhla v roce 2023 obratu téměř tři miliardy korun, jak potvrzují auditované výsledky.

Letos do července začalo v Česku podnikat téměř 49 000 lidí

graf copy copy copy copy copy copy copy copyOd začátku roku do konce července začalo v České republice podnikat 48 603 lidí. Zároveň činnost ukončilo 49 942 podnikatelů. To znamená, že v Česku za uplynulých sedm měsíců ubylo 1339 fyzických osob podnikatelů.

Agromex představuje globální platformu prodeje použitých strojů pro zemědělství a stavebnictví

Zemědělská skupina Danish Agro, která je vlastníkem české společnosti Agromex, spustila zcela novou platformu pro použité stroje pro zemědělství, lesnictví a stavebnictví. Farmáři, zemědělci, stavaři a dodavatelé z celého světa zde mohou najít všechny použité stroje dostupné v rámci skupiny Danish Agro.

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3 

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Pohledem redakční rady

foto skuhransmail 2

Pohledem redakční rady 11. červenec 2024

Léto se nám ukazuje v plné parádě. Horka střídají bouřky a silné deště, jako by příroda odrážela společenské, politické i ekonomické dění. Možná tomu tak je. Propojení jedince jako člověka společenského s krajinou je dané a nelze se divit, že jeho činností se prostředí, v němž zapustil kořeny, mění. Jednou k lepšímu, jindy k horšímu. Když je to k lepšímu, pak je to správné, dává to smysl.

Pokračování ...
INZERCE