Již po několikáté slavíme 9. června World Accreditation Day (WAD), jehož letošní motto – Accreditation: Delivering confidence in the provision of energy – upozorňuje na význam akreditace v oblasti energetiky.
Ve dnech 3. – 5. září 2014 se poprvé v Praze sejdou světoví vědci a odborníci v oblasti kvality na konferenci QMOD, aby jednali o aktuálních otázkách kvality nejen v dnešní době, ale i pro budoucí léta. Jaké je a jaké by mělo být pojetí kvality v podnikové praxi, v organizacích státní správy, jak by měl vnímat kvalitu zákazník, jak se má projevit ve službách, nakolik se kvalita stane scénářem pro výpočet pravděpodobnosti výskytu rizik? O těchto i dalších tématech bude diskutovat a prezentovat přes dvě stě světových kapacit, a Česká republika bude poprvé za 17 let přímo u toho. Našim vědcům, odborníkům i podnikatelům se naskýtá prostor zúčastnit se a zapojit se do diskuze.
Rada kvality České republiky, Česká společnost pro jakost a Sdružení pro oceňování kvality oznámily koncem února zahájení plného provozu prvního Centra excelence ČSJ v České republice. Pro české firmy a podnikatele se tím otvírá cesta ke sdílení zkušeností se zaváděním a využíváním moderních metod řízení z ČR i ze zahraničí. Centrum excelence tak pomůže snížit zaostávání České republiky v této oblasti, což může významně zlepšit ekonomické výsledky a konkurenceschopnost našich firem.
Výsledky Individuálního projektu národního „Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání“ (IPN KVALITA) budou představeny na mezinárodní konferenci, která se uskuteční ve dnech 23. a 24. dubna 2014 v Praze. Na jednání budou shrnuta zásadní metodická doporučení projektu v oblasti zajišťování a hodnocení kvality vysokých škol. Oba dny konference začnou společným blokem všech klíčových aktivit, které doprovodí plenární přednášky zahraničních hostů. V odpolední části konference poskytne prostor pro jednání v oddělených sekcích s cílem představit detailně dílčí výstupy.
Na 29. mezinárodním potravinářském veletrhu SALIMA konaném ve dnech 25. – 28. 2. 2014 v Brně byly ve středu dopoledne předány další čtyři certifikáty značky „Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR“. Tato značka pomáhá spotřebitelům v orientaci při výběru potravin již od roku 2011 a těší se oblibě nejen mezi výrobci, ale především mezi spotřebiteli, kteří kladou čím dál větší důraz na původ potravin a při jejich výrobě použitých surovin.
S tímto tématem vstoupí do svého 23. ročníku připravovaná konference s mezinárodní účastí KVALITA – QUALITY 2014. Tato se uskuteční tradičně v Ostravě ve dnech 13. – 14. května 2014.
Tvoří až 80 % lidského těla. V její molekule jsou obsaženy dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku. Podle některých studií uspořádáním molekul dokáže reagovat na emoce. Harmonické uspořádání lze dosáhnout tím, když tuto kapalinu udržujeme v prostředí, kde vládne pohoda, pozitivní lidské emoce bez extrémních výkyvů. K opaku stačí vodu vystavit agresi, hněvu a lítosti či smutku. Je to zjištění, které vede k zamyšlení. Voda je základem procesů v lidském těle. A je-li vystavena každodennímu bohatému přísunu negace, jak na to organismus musí reagovat? A co když bychom naopak naše smysly zušlechťovali přísunem optimismu, radosti a naděje? Jak by se naše těla změnila? Dala by se tak třeba zvrátit některá psychosomatická onemocnění… Možná by se dokázaly aktivovat hluboké procesy obnovy a prodloužila by se průměrná délka dožití ve zdraví… Nebylo...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...